Home » Life & Style » De ce să pui sare în șampon. Trucul banal, despre care se spune că e uimitor

De ce să pui sare în șampon. Trucul banal, despre care se spune că e uimitor

Manolică Anca / 18.01.2021, 10:12
De ce să pui sare în șampon. Trucul banal, despre care se spune că e uimitor

Sarea este nelipsită din orice bucătărie, un condiment ce dă gust bun oricărui preparat. Puţini știu, însă, că aceasta se poate folosi și ca tratament pentru păr. Tot ce trebuie să faci este să pui sare în șampon, şi iată de ce. Rezultatul este uimitor.

De ce să pui sare în șampon

Sarea nu lipsește din nicio bucătărie, însă nu ar trebui să lipsească nici din baie. Dacă vrei să te bucuri de un păr lung și un scalp foarte sănătos, apelează la următoarele trucuri de mai jos. Iată de ce ar trebui să pui sare în șampon:

Te scapă de părul gras 

Parul gras este o reacție a glandelor sebacee excesive pe scalp, care produc mai mult ulei. Însă, din fericire, această problemă poate fi rezolvată prin adăugarea de sare în șampon. Tot ce trebuie să faci este să pui 2-3 linguri în șamponul pe care îl folosești de obicei și să îți speli bine părul cu el. rezultatul nu va întârzia să apară, părul fiind mai strălucitor și fără exces de ulei.

Combate mătreața

Mătreața apare din cauza celulelor moarte formate pe scalp, care nu sunt eliminate cum trebuie. Sarea de mare are capacitatea de a stimula circulația sângelui, care are un rol esențial în menținerea unui scalp sănătos. De asemenea, sarea apără scalpul de creșterea fungică. Tot ce trebuie să faci este să împarți părul uscat în secțiuni, presară una, două lingurițe de sare pe scalp și masează cu degetele umede vreme de aproximativ 10 minute. Apoi nu mai rămâne decât să te speli ca de obicei.

Pentru creşterea părului

Sarea marină este extrem de benefică pentru stimularea creșterii firelor de păr. Dacă te confrunți cu căderea părului, este indcat să folosești tratamentul cu sare de mare, pentru a stimula creșterea părului în mod natural. Spală-ți părul ca în mod obișnuit după care masează scalpul umed cu sare de mare vreme de 10 – 15 minute, după care clătește-te bine. Repetă această procedură de două ori pe săptămână, pentru aproximativ două luni și vei vedea ce rezultate bune vei obține.

Sarea te scapă de excesul de sebum
Sarea te scapă de excesul de sebum

La ce tratamente mai poți folosi sarea

După cum ai aflat deja, sarea a încetat de mult să mai fie doar un ingredient bun în bucătărie. Acesta are efecte uimitoare și în domeniul înfrumusețării. Și dacă ai aflat de ce e bine să pui sare în șampon, acum haide să aflăm câteva trucuri cu sare pentru întreg corpul.

Scrub pentru corp

Pentru acesta, este nevoie de trei, patru linguri de sare și o jumătate de cană de ulei de cocos sau măsline. Amestecă bine până se formează o pastă și aplic-o pe corp, masând foarte bine. Dacă dorești, poți adăuga și câteva picături din uleiul esențial preferat.

Tonic facial

Sarea este foarte eficientă în curățarea porilor și la echilibrarea producției de sebum, prin urmare și la prevenirea acneei. Amestecă o lingură de ulei de cocos sau măsline cu 80 de ml de apă călduță într-un recipient pulverizator, agită bine, după care dă pe față. Este foarte bun și pentru cei cu tenul uscat.

Mască pentru ten

Amestecă patru linguri de miere naturală raw cu două linguri de sare de mare și aplică pasta obșinută pe fașa perfect curată, gât și decolteu. Lasă să acționeze 10 minute, după care clătește bine.

Sigur toate aceste trucuri te-au convins să le încerci!