Home » Life & Style » Cum să faci ouă turcești. Rețetă simplă

Cum să faci ouă turcești. Rețetă simplă

Ileana Mladinoiu / 27.01.2022, 14:07
Cum să faci ouă turcești. Rețetă simplă

Ouăle sunt sănătoase, conțin proteine ​​de calitate și grăsimi sănătoase, inclusiv omega 3. Ele reprezintă unul dintre cele mai importante alimente pentru orice gen de bucătărie. De la clasicul ou prăjit sau fiert pentru micul dejun, la un desert, ouăle au un rol important în crearea diferitelor gusturi și texturi.

Rețetă gustoasă de ouă

Și, dacă sunteți în căutarea unei rețete gustoase de ouă, vă ducem în bucătăria turcească. Aici vom găsi o mulțime de metode de preparare a lor. Rețeta de ouă turcești sau cilbir, pentru că așa apare în denumirea originală, datează de pe vremea sultanilor din secolul al XV-lea.

S-ar putea să vă întrebați, dacă nu ați auzit niciodată cuvântul până acum, cum se pronunță. Vă ajută să știți numele felului de mâncare pe care îl pregătiți. Se pronunță chill-ber.

Cum să faci ouă turcești. Pașii simpli

Acest fel de mâncare are o aromă incredibilă, culori atât de bogate, încât pare să fi fost luat de la răsăritul soarelui de dimineață. Este rapid și ușor de făcut. Poți avea această farfurie uimitoare pe masa ta de la micul dejun în mai puțin de 20 de minute.

Ingrediente-porții pentru 2 persoane:

  • 1 cățel mare de usturoi;
  • sare koșer;
  • 1 cană de iaurt grecesc la temperatura camerei;
  • ½ lingurită de tahini;
  • 4 linguri de unt nesărat;
  • ½ linguriță de boia;
  •  ⅛ linguriță de turmeric;
  •  un praf de cayenne;
  • 4 ouă;
  • 1 lingură de oțet alb;
  • 4 felii de pâine rustică, feliate

Mod de preparare

Folosind un mojar, zdrobiți usturoiul cu ½ linguriță de sare până se formează o pastă.

Scoateți pasta de usturoi într-un castron mediu, amestecați-o cu iaurtul și tahina. Lăsați deoparte amestecul de iaurt, în timp ce completați restul preparatului.

Într-o cratiță mică, se topește untul la foc mediu. Apoi se adaugă boia de ardei, turmeric, cayenne și un praf de sare. Se amestecă bine pentru omogenizare și odată ce untul sfârâie, se ia de pe foc. Turnați-l printr-o sită cu ochiuri fine într-un castron mic. Nu trebuie să strecurați untul condimentat, dar cu siguranță îi dă un aspect mai frumos. Păstrați untul într-un loc cald.

Pentru a poșa ouăle, umpleți o cratiță adâncă cu apă și oțet. Se aduce la fierbere. Între timp, spargeți ouăle în boluri separate. Odată ce apa ajunge la fiert, stingeți focul. Cu o lingură, învârtiți apa într-o direcție, creând un efect de vârtej. Țineți apoi vasul care conține unul dintre ouă chiar deasupra suprafeței apei, glisați-l cu grijă în centrul vârtejului. Faceți acest lucru din nou cu al doilea ou.

Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați-o la fiert timp de 3 minute. Odată ce s-au gătit, folosiți o lingură cu fantă pentru a ridica ușor ouăle din apă. Transferați-le ușor pe un prosop de hârtie pentru a se scurge.

Ungeți pâinea prăjită cu ulei de măsline și prăjiți într-o tigaie până se rumenește.

Pentru a mânca, puneți o lingură din untul condimentat pe două farfurii. Scoateți iaurtul deasupra untului și apoi puneți ușor ouăle deasupra. Stropiți deasupra lor untul rămas și presărați pătrunjel.

Mâncați cu pâine prăjită și bucurați-vă de acest deliciu. Asigurați-vă că iaurtul este la temperatura camerei. Dacă iaurtul este prea rece, untul condimentat se va prinde atunci când este turnat în cratiță.

Poftă bună!