Home » Life & Style » Cum să te tunzi, în funcție de forma feței. Sfaturi prețioase pentru a alege tunsoarea ideală

Cum să te tunzi, în funcție de forma feței. Sfaturi prețioase pentru a alege tunsoarea ideală

Voicu Costin / 01.05.2022, 13:21

Tunsoarea trebuie aleasă în funcție de forma feţei dacă îți dorești să nu dai greș și să te alegi cu o tunsoare frumoasă şi care nu te dezavantajează. Înainte să te tunzi, trebuie să iei în considerare ce tip de păr ai, dar mai ales trăsăturile feței, care pot dicta cel mai bine tunsoarea potrivită. Așadar, cum să te tunzi, în funcție de forma feței?

Sfaturi prețioase pentru a alege tunsoarea ideală

Dacă nu ții cont de forma feței, s-ar putea să nu fii mulțumită de rezultat. De aceea, îți vom împărtăși câteva sfaturi importante din partea unor hairstyliști. Iată cum faci alegerea corectă.

Tunsori pentru fața ovală

Fruntea este mai lată decât bărbia, iar lungimea feţei este aproape dublă în comparație cu lățimea. Femeile cu față ovală sunt norocoase întrucât pot încerca orice tip de tunsoare, acestea fiind avantajate atât de lungimea scurtă a părului, cât și de cea lungă. Așadar, te poți tunde în scări, poți alege un bob sau chiar o tunsoare pixie. Îți va sta bine oricum.

Tunsori pentru fața rotundă

Obraji proeminenți, rotunzi, iar lungimea feţei este aproape egală cu lățimea. Cea mai importantă regulă pentru femeile cu față rotundă este să nu aleagă niciodată un bob drept, precum nicio altă tunsoare care presupune ca șuvițele să fie de aceeași lungime. Așadar, scările sunt cele mai bune prietene ale femeii cu fața rotundă. Poți alege orice tip de tunsoare, atâta timp cât este în trepte.

Tunsori pentru fața pătrată

Fața pătrată are nevoie de tunsori care să atenueze unghiurile pătrate ale feței. Părul drept, lung, în stilul lui Demi Moore este o alegere potrivită. Lungimile drepte subliniază centrul feței și distrag atenția de la linia maxilarului.

Pentru fețele pătrate se mai potrivesc și coafurile cu onduleuri la vârfuri. Părul ondulat poate să pornească de la urechi în jos, ceea ce ajută la ascunderea oricărui unghi al maxilarului. Și actrița Olivia Wilde care și-a tuns deseori părul într-un bob inegal poate fi o inspirație, conform ego.ro.

Tunsori pentru fața alungită

Adesea confundată cu fața cu formă ovală, față alungită are o barbie mai îngustă, cu forma ușor pătrată. Lungimea părului medie este ideală pentru femeile cu fața alungită. Asta înseamnă că lungimea părului trebuie să fie până în dreptul bărbiei sau al umerilor. Și bretonul este o idee bună, fie el drept, filat sau pe o parte. Coafurile cu volum și buclele te avantajează.

Tunsori pentru fața în formă de inima

Pentru persoanele care au frunte și pomeți lați, cu maxilar și barbie înguste. Tunsori potrivite – un breton lung și filat, pe o parte sau drept, va echilibra proporțiile feţei, făcând fruntea să pară mai mică. Lungimea părului ideală în cazul chipului în formă de inima este până la umeri.

Tunsori pentru față în formă de diamant

Cei care au o frunte îngustă, bărbie ascuțită și pomeți proeminenți. Un bob care depășește ușor linia maxilarului avantajează femeile cu fața în formă de diamant. Și tunsorile în scări sunt potrivite pentru această formă a feţei.