Home » Life & Style » Cum se îngrijește Anthurium, planta care atrage dragostea, norocul și banii în casă. Este ideală în orice locuință

Cum se îngrijește Anthurium, planta care atrage dragostea, norocul și banii în casă. Este ideală în orice locuință

Manolică Anca / 24.05.2022, 17:31
Cum se îngrijește Anthurium, planta care atrage dragostea, norocul și banii în casă. Este ideală în orice locuință

Este una dintre cele mai comune plante din casă și există cu siguranță o mulțime de motive pentru acest lucru. Nu numai că este foarte frumoasă atrăgătoare pentru ochi, grație culorii sare roșii, dar are și o importanță deosebită în lumea energiilor. Iar atunci când știi cum să îngrijești un anthurium, dragostea, norocul și banii își vor face „loc” în casa ta.

Cum se îngrijește Anthurium

Anthurium, planta flamingo sau laceleaf este un tip de plantă perenă de lungă durată, una dintre cele mai populare și, în același timp, cele mai originale plante tropicale. Sunt originare din America de Sud, iar perioada de înflorire este vara. Uneori înfloresc în primăvară și rămân frumoase până la sfârșitul sezonului.

Îngrijirea anthuriumului este simplă atunci când știi cum să o faci. Deși este o plantă foarte pretențioasă, atunci când reușește să se adapteze, este foarte recunoscătoare și înflorește mereu. Are nevoie de un mediu foarte umed și de multă lumină. De aceea, este important să fie așezată lângă o fereastră unde primește multă lumină indirectă.

La fel ca multe alte plante, anthuriumul nu tolerează excesul de apă, iar atunci culoarea lor devine gălbuie și frunzele încep să cadă. În sezonul de înflorire (primăvara și vara), udarea se face cam de două ori pe săptămână, iar iarna, o singură dată. De asemenea, este recomandabil să fertilizezi floarea în timpul perioadei de creștere, astfel încât să crească mereu flori noi.

Temperaturile de 27 – 32°C sunt favorabile în timpul zilelor de vară, în timp ce iarna ii vor fi favorabile și temperaturile de până la 18 – 20°C. Frunzele, în special, au nevoie de o temperatură ridicata pentru a se dezvolta, altfel se pot usca pe margini. Prin urmare, planta Anthurium poate fi așezată și în baie, dacă este foarte bine luminată, sau poate fi pusă aproape de chiuveta din bucătărie.

Anthurium, planta care atrage dragostea, norocul și banii în casă
Anthurium, planta care atrage dragostea, norocul și banii în casă

Semnificația spirituală a Anthuriilor

În cadrul spiritualității, această floare de un roșu intens are un scop și o semnificație aparte. Și, deși unii ar spune că ar fi de rău augur, deoarece este cunoscută și sub numele de „limba diavolului”, realitatea este că nu are prea legătură cu această imagine.

Conform regulilor Feng Shui, această plantă este capabilă să atragă dragostea, pasiunea, norocul și abundența, motiv pentru care este recomandat să fie oferită drept cadou, mai ales în cazul cuplurilor care au pornit pe un nou drum sau a celor proaspăt căsătoriți.

Se consideră că superba plantă are puterea de a chema fertilitatea într-un cuplu. Mai ales datorită culorilor sale strălucitoare și, în același timp, datorită spadixului (inflorescență racemoasă cu flori mici) său, care poate face aluzie la sexualitate sau la teme legate de sosirea unui nou membru al familiei.

Pe lângă faptul că atrage dragostea și fertilitatea, semnificația spirituală a anthuriumului se bazează și pe protecția împotriva invidiei și a dorințelor rele. Așadar, nu ezita să oferi o astfel de plantă drept cadou.