Home » Life & Style » Curățarea mașinii de spălat. 3 soluții banale care sunt la îndemâna oricui

Curățarea mașinii de spălat. 3 soluții banale care sunt la îndemâna oricui

Ileana Mladinoiu / 09.11.2021, 12:43
Curățarea mașinii de spălat. 3 soluții banale care sunt la îndemâna oricui

În timp, în interiorul mașinii de spălat se adună tot felul de reziduuri, ba chiar  mucegai. Din păcate, nu durează mult până când mirosul urât se răspândește pe haine și lenjerie, în ciuda detergentului scump și parfumat. Pentru a fi mulțumiți de spălare, trebuie să curățați eficient mașina de spălat, fără ca o anumită duhoare să vă „otrăvească” viața de zi cu zi.

Curățarea mașinii de spălat. Când e bine să se facă

De aceea, la fiecare câteva spălări, aruncați o privire la componentele mașinii de spălat, cum ar fi garnitura de cauciuc sau cuva și ștergeți-le. Dacă aparatul este echipat cu un filtru de scame, asigurați-vă că îl curățați în mod regulat. Nu există un termen limită.

Hainele sunt cele care vă vor anunța când este timpul să curățați mașina de spălat. În orice caz, o dată pe lună credem că este un interval bun.

Ce vă trebuie pentru curățarea mașinii de spălat când este goală:

  • oțet alb de curățare;
  • lavetă din microfibră;
  • periuță de dinti;
  • bicarbonat de sodiu
Curățarea mașinii de spălat
Curățarea mașinii de spălat

Pași pentru curățarea mașinii de spălat cu oțet

Setați mașina de spălat la cel mai înalt nivel și la cea mai caldă temperatură a apei.

Adăugați patru căni de oțet alb în rezervor.

Odată ce ciclul a început, întrerupeți aparatul și lăsați-l să stea timp de o oră pentru ca oțetul să acționeze.

Între timp, ștergeți partea de sus a dispozitivului cu o cârpă din microfibră înmuiată în apă fierbinte cu oțet.

Folosiți o periuță de dinți veche pentru a curăța dozatoarele de balsam.

O oră mai târziu, continuați ciclul de spălare.

Rulați un alt ciclu de spălare folosind o cană de bicarbonat de sodiu.

La sfârșitul ciclului, ștergeți interiorul cuvei mașinii de spălat cu o cârpă din microfibră pentru a îndepărta orice reziduu.

Cum se face curățarea tamburului

Pulverizați garnitura cu oțet alb și ștergeți cu o cârpă umedă din microfibră. Garnitura de cauciuc de pe partea din față a mașinii de spălat cu eficiență înaltă colectează apa, părul și mucegaiul.

Setați aparatul la cel mai înalt nivel și la cea mai caldă temperatură a apei.

Adăugați două căni de oțet alb de curățare în dozatorul de detergent. Rulați un ciclu complet.

Apoi rulați un alt ciclu la cel mai înalt nivel și temperatură a apei, adăugând de data aceasta o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în tambur.

Când ciclul este complet, ștergeți interiorul tamburului cu o cârpă umedă din microfibră.

În această etapă, ștergeți și partea din față a mașinii.

Făcând această curățare profundă o dată la șase luni, veți avea o mașină de spălat curată și parfumată.

Curățarea mașinii de spălat cu oțet și bicarbonat de sodiu

Deoarece mijloacele de curățare sunt aproape aceleași, ceea ce diferă la spălare sunt dozele celor două ingrediente principale, inclusiv oțetul alb și bicarbonatul de sodiu. Proprietățile lor de curățare sunt incontestabile. Pe scurt, vă trebuie oțet alb distilat, bicarbonat de sodiu, o sticlă cu pulverizator, o cârpă din microfibră și o periuță de dinți.

Adăugați oțetul alb într-o sticlă cu pulverizator și pulverizați interiorul tamburului.

Ștergeți de jur împrejur cu o cârpă din microfibră, fără a lăsa suprafața neatinsă. Trebuie remarcat faptul că oțetul alb este unul dintre cele mai bune produse de curățare naturale, deoarece îndepărtează fără efort reziduurile, depunerile de calcar, chiar și grăsimea.

Ștergeți cauciucul, deoarece este posibil să găsiți reziduuri, mucegai, păr acolo.

Măsurați două căni de oțet alb distilat și turnați-l direct în dozatorul de detergent al mașinii dvs. de spălat. Setați-l să funcționeze pe cel mai lung ciclu cu cea mai fierbinte apă.

Turnați o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu direct în tamburul mașinii de spălat și rulați-l la aceleași setări (cele mai mari și cele mai fierbinți).

Pulverizați oțetul pe o cârpă din microfibră și ștergeți exteriorul și interiorul ușii până când strălucește. Efectuați aceeași manevră pe partea din față a mașinii, asigurând accesul la butoane și la panoul de comandă.

În cele din urmă, țineți mucegaiul la distanță lăsând ușa întredeschisă pentru ca mașina să se usuce sau ștergeți-o cu o cârpă uscată din microfibră.

Curățarea mașinii de spălat cu sare mare de bucătărie și oțet

În combinație cu oțetul, sarea poate fi folosită pentru a curăța interiorul mașinii de spălat, fiind un puternic decalcifiant și inhibitor al mucegaiurilor. Asigurați-vă că puneți un program de clătire și evacuare atunci cand ați terminat, pentru înlăturarea bacteriilor și a depunerilor.

Curățarea cuvei mașinii de spălat cu suc de lămâie

Adăugați direct în cuvă o cană cu suc de lămâie proaspăt stors și porniți un program scurt de spălare, dar la o temperatură ridicată. Sucul de lămâie curăță petele de rugină, igienizează și împrospătează interiorul mașinii.

Mituri de ignorat deoarece vă pot strica mașina de spălat

Rețelele sociale sunt pline de sfaturi și trucuri care promit rezultate extraordinare,  rapide. Dar nu este așa.

Coca-cola

Etichetată ca detergent universal, coca-cola conține acid fosforic, împreună cu alte substanțe active care pot afecta negativ părțile mașinii, ajungând până la corodarea lor. Dacă mai adăugați și prețul calculat la cantitatea necesară, veți renunța la metodă.

Produsele care conțin clor

Una sau două „sesiuni” de clor vor duce la crăparea cauciucului care-și va pierde elasticitatea și apoi se va deteriora complet.

Nisipul și zahărul

Pentru a îndepărta depunerile din mașina de spălat, unii oameni freacă tamburul cu nisip sau zahăr. Toate acestea intră în interiorul dispozitivului, se acumulează sub banda elastică și afectează calitatea muncii. Ca urmare, mașina se va defecta și va  trebui demontată complet.

Peroxidul de hidrogen

Acest produs rămâne în continuare discutabil.