Home » Life & Style » De ce e bine să îți scoți bijuteriile înainte de culcare. 6 lucruri pe care trebuie să le știi

De ce e bine să îți scoți bijuteriile înainte de culcare. 6 lucruri pe care trebuie să le știi

Manolică Anca / 18.04.2021, 16:00
De ce e bine să îți scoți bijuteriile înainte de culcare. 6 lucruri pe care trebuie să le știi

Cu siguranță, mulți dintre noi avem unele bijuterii preferate, pe care tindem să le purtăm mai mereu. Sau uneori, pur și simplu ne simțim prea extenuați și adormim, fără a mai mai scoate bijuteriile pe care le-am purtat peste zi. Ei bine, află de ce e bine să îți scoți bijuteriile înainte de culcare. Sigur vei încerca să nu mai uiți.

De ce e bine să îți scoți bijuteriile înainte de culcare

Trăim în secolul vitezei și al întâmplărilor neprevazute. A adormi cu machiajul pe față și cu toate bijuteriile încă pe tine este ceva absolut firesc, li se întamplă tuturor și din ce în ce mai des. Nu este o tragedie! Însă există câteva lucruri care se pot întâmpla atunci cand adormi cu bijuteriile încă pe mâini, urechi și la gât noaptea. Iată de ce e bine să îți scoți bijuteriile înainte de culcare.

1. Vei scoate mai greu inelul dimineață

Cu siguranță ai observat că mâinile și degetele sunt puțin mai mari dimineața. Acest lucru se întâmplă deoarece, noaptea nu ne mișcăm prea mult, iar lichidele se acumulează în interiorul țesuturilor. Dacă adormi purtând un inel, va fi mult mai dificil să îl scoți dimineața. Pentru a îl putea scoate s-ar putea să ai nevoie de săpun lichid sau ulei vegetal pentru a îl ajuta să alunece sau să ții mâna în apă înghețată pentru a reduce umflarea.

2. De ce e bine să îți scoți bijuteriile înainte de culcare. Îți poate perturba somnul

Dormitul cu un colier la gât îți poate pune odihna de noapte în pericol, mai ales dacă ești genul acre se foiește foarte mult. Lanțurile se pot încurca în păr sau se pot  înfășura în jurul gâtului, perturbându-ți somnul. Dacă colierul tău preferat are pandantive mai mari, acestea te pot „împinge” în somn, trezindu-te. Dacă nu te poți despărți de bijuteria preferată sub nicio formă, alege măcar un model finuț, moale, care să nu fie prea deranjant.

Degetele sunt, de obicei, mai umflate dimineața
Degetele sunt, de obicei, mai umflate dimineața

3. Bijuteriile pot irita pielea

Unele materiale folosite la fabricarea bijuteriilor, cum ar fi nichelul, pot provoca reacții alergice și îți pot face mâncărime și roșeață. Și, deși aurul și argintul pot părea o opțiune sigură, ele conțin adesea și alte metale. Dacă te știi cu o piele sensibilă și predispusă la alergii, asigură-te că porți bijuterii din aur de 14k sau mai mult. Caratul superior înseamnă că aurul este mai pur și este mai puțin probabil să provoace o reacție alergică.

4. Lobii urechii au de suferit pe termen lung

În timp ce dormi cu cerceii în urechi, mai ales cu cei grei sau lungi, pe lângă faptul că îți provoacă un disconfort, aceștia pot duce și la o îmbătrâire prematură a urechii, datorită faptului că lobul urechii se întinde constant. Odată cu anii, lobii urechilor își pierd din elasticitate dacă nu îi lași să se „odihnească” și să respire noaptea. Purtarea cerceilor noaptea poate provoca, de asemenea, și un miros urât. Atunci când sebumul secretat de piele se amestecă cu celule moarte ale pielii și bacterii, poate face cerceii să fie mirositori.

5. Poate provoca acumularea de bacterii

Dacă nu-ți scoți bijuteriile pentru a le curăța corect, acestea se pot transforma într-un obiect propice pentru murdărie și bacterii. Inelele care vin în contact strâns cu pielea servesc drept capcane de umiditate, creând un mediu perfect pentru dezvoltarea bacteriilor.

6. De ce e bine să îți scoți bijuteriile înainte de culcare. Nu este bine nici pentru bijuterii

Deși multe persoane au tendința de a dormi cu inelul de logodnă sau verigheta, este mai bine să fie îndepărtate înainte de a merge la culcare, pentru a le menține în cea mai bună formă. Dacă ai un somn mai neliniștit, o mână dată de noptieră sau de orice alt obiect tare le poate zgâria. Dormitul cu bijuteriile poate, de asemenea, să le murdărească, deoarece transpirăm în somn, iar transpirația le poate estompa strălucirea.