Home » Life & Style » De ce Elton John acuză Vaticanul de ipocrizie. Ce apare în mesajul celebrului artist

De ce Elton John acuză Vaticanul de ipocrizie. Ce apare în mesajul celebrului artist

Violeta Badea / 17.03.2021, 09:41
De ce Elton John acuză Vaticanul de ipocrizie. Ce apare în mesajul celebrului artist

De ce Elton John acuză Vaticanul de ipocrizie. Ce apare în mesajul celebrului artist. Elton John acuză Vaticanul de ipocrizie, după ce Biserica Catolică a anunțat că nu susține cuplurile de homosexuali. În acest articol veți afla ce apare în mesajul celebrului artist.

De ce Elton John acuză Vaticanul de ipocrizie

Papa Francisc a declarat că persoanele homosexuale au dreptul de a se afla intr-o familie
Papa Francisc a declarat că persoanele homosexuale au dreptul de a se afla intr-o familie

Biserica Catolică a anunțat public că nu susține uniunile homosexuale, după ce Papa Francisc a declarat într-un film că cuplurile gay ar trebui protejate printr-o lege de uniune civilă.

„Persoanele homosexuale au dreptul de a se afla într-o familie. Ele sunt copii ai lui Dumnezeu și au dreptul la familie. Nimeni nu ar trebui exclus sau făcut nefericit din cauza asta”, spunea acesta în documentarul „Francesco” realizat de regizorul Evgeny Afineevsky.

Instituția a ținut să lămurească totul printr-o declarație oficială și a transmis că „Dumnezeu nu poate binecuvânta păcatul”. De asemenea, mesajul a venit ca un răspuns pentru Doctrina Credinței la întrebarea: Este posibil ca clerul catolic să binecuvânteze uniunile homosexuale? Explicația a fost cuprinsă într-un text de două pagini, publicat în șapte limbi și aprobat de Papa Francisc.

Vaticanul dorește ca oamenii să facă diferența între primirea și binecuvântarea în biserică a cuplurilor gay, pe care a aprobat-o, dar nu și căsătoriile între persoane de același sex. Așa cum era de așteptat, mesajul a stârnit multe reacții contra venite din partea celor care fac parte din această comunitate. Printre aceștia și Elton John a criticat în termeni duri reacția Vaticanului, acuzând instituția de ipocrizie.

Ce apare în mesajul celebrului artist

David Furnish, Elton John si cei doi copii ai lor
David Furnish, Elton John si cei doi copii ai lor

După ce Vaticanul a spulberat orice speranță a comunității de a-și forma o familie, Elton John, în vârstă de 75 de ani, a reacționat, declarându-și nemulțumirea printr-o postare pe contul său oficial de Twitter.

„Cum poate Vaticanul să refuze să binecuvânteze căsătoriile gay pentru că sunt ‘un păcat’, dar să facă cu bucurie profituri de pe urma investiției de milioane în Rocketman – un film care celebrează felul în care mi-am găsit fericirea în căsătoria cu David? #ipocrizie”, scris artistul pe site-ul de socializare.

Și ca să se asigure că mesajul său va ajunge acolo unde trebuie, Elton John a etichetat în postarea sa Biserica Catolică, dar și pe Papa Francisc, care a aprobat decretul Vaticanului. Artistul acuză instituția de ipocrizie, deoarece Biserica a fost de acord să investească și să profite de pe urma unui film care vorbește despre relații și sex între bărbați gay.

Conform informațiilor care au circulat prin presă, Vaticanul a investit 850.000 de lire sterline în pelicula „Rocketman”, adică 3% din bugetul necesar realizării filmului, investiție confirmată acum și de declarațiile artistului. Filmul s-a bucurat de un mare succes, dar a avut parte și de critici. Pelicula a fost lansată în anul 2019 și acțiunea filmului are la bază viața lui Elton John. În „Rocketman”, există și o scenă de sex între Taron Egerton, care îl joacă pe Taron Egerton, și Richard Madden, care îl interpretează pe managerul acestuia, John Reid.

Elton John s-a căsătorit cu David Furnish în anul 2014, după 21 de ani de relație. Artistul a făcut acest pas în Anglia, deoarece acolo sunt permise căsătoriile între persoane de același sex.