Home » Life & Style » De ce nu e bine de fapt să duci gunoiul noaptea. Semnificația nebănuită a uneia dintre cele mai cunoscute superstiții din popor

De ce nu e bine de fapt să duci gunoiul noaptea. Semnificația nebănuită a uneia dintre cele mai cunoscute superstiții din popor

Alexandru Cazacu / 04.06.2021, 09:40
De ce nu e bine de fapt să duci gunoiul noaptea. Semnificația nebănuită a uneia dintre cele mai cunoscute superstiții din popor

Încă din cele mai vechi timpuri, în diferite culturi, superstițiile au jucat un rol important, mai ales atunci când vine vorba de binele casei, de noroc sau sănătate. Cu toate că o parte din oameni nu cred în aceste lucruri, există și persoane care țin cont de ele. Printre cele mai cunoscute superstiții din popor se află și cea care spune că nu e bine de să duci gunoiul noaptea. Dar de ce nu este bine să faci asta?

De ce nu e bine să duci gunoiul noaptea. Ce semnificație are una dintre cele mai cunoscute superstiții din popor

După cum spuneam, superstițiile există încă din vechime, iar unii oameni țin cont de ele, mai ales atunci când vine vorba de protejarea familiei și a locuinței. De asemenea, poporul român a avut de-a lungul timpului nenumărate superstiții, iar unele dintre ele sunt legate de bunăstarea casei.

Cu toate că Biserica nu le recunoaște, mulți oameni respectă cu sfințenie aceste superstiții, mai ales dacă ele se referă la bunăstarea familiei, la noroc sau la sporul locuinței. Una dintre cele mai cunoscute superstiții pe care mulți o respectă cu sfințenie este legată de aruncarea gunoiului noaptea. Haideți să vedem de ce nu este bine să faci acest lucru.

Românii care cred în superstiții, sunt de părere că în cazul în care duci gunoiul după asfințitul soarelui, arunci norocul la bani și atragi asupra ta ghinionul. De asemenea, se mai spune că dacă faci acest lucru, un străin îți va veni în vizită. Așadar, acum ai aflat de ce nu e bine să duci gunoiul noaptea.

Alte superstiții legate de casă

Superstiția care face referire la aruncarea gunoiului după asfințit nu este singura în ceea ce privește sporul casei, ci există și altele în acest sens. De exemplu, se spune că este bine ca mătura să fie schimbată des, astfel energiile negative nu se vor aduna în casa ta. De asemenea, se mai spune că, atunci când te muți din casă, nu trebuie să iei mătura cu tine, deoarece vei lua și ghinionul.

De ce nu e bine să duci gunoiul noaptea
De ce nu e bine să duci gunoiul noaptea. Semnificația uneia dintre cele mai cunoscute superstiții din popor

O altă superstiție are legătură tot cu mătura. Potrivit acestea, este bine ca, atunci când îți vine în vizită o persoană care nu îți place, după ce aceasta îți părăsește locuința, să dai cu mătura în casă. Astfel, vei alunga energiile negative pe care le-a lăsat în urmă. De asemenea, se spune că dacă un ceas care nu funcţionează de ceva vreme începe să meargă din nou, în familie va avea loc un deces. Cu toate acestea, dacă aduci în casă nouă sare, o mătură, o monedă şi un cărbune, vei avea parte de noroc.

Tot printre superstițiile cu privire la locuință, se află și cea care spune că dacă presari sare pe pragul casei noi, aceasta îți va proteja casa de rău. De asemenea, este semn rău să înapoiezi cuiva sarea împrumutată. Totodată, nu este bine să te muți în casă nouă vinerea, sâmbăta sau într-o zi ploioasă.