Home » Life & Style » De ce trebuie să eviți paharele lăsate de cameriste în camerele de hotel. Motivul incredibil

De ce trebuie să eviți paharele lăsate de cameriste în camerele de hotel. Motivul incredibil

Manolică Anca / 11.08.2022, 10:16
De ce trebuie să eviți paharele lăsate de cameriste în camerele de hotel. Motivul incredibil

Ori de câte ori ajungi într-o cameră de hotel, te simți parcă deodată relaxat. Cearceafurile sunt curate, imaculate, prosoape atât de albe încât a-i spune că sunt noi și toate micile detalii care te fac să te simți tratat bine, cum ar fi halatele, șampoanele în miniatură sau cele două pahare care sunt puse pe o tăviță. Iată de ce ar trebui, totuși, să eviți să folosești paharele lăsate de cameriste în camerele de hotel.

De ce să eviți paharele lăsate de cameriste în hotel

După o zi lungă petrecută la mare, la munte sau pe drum, este firesc să dorești să te simți confortabil și să te relaxezi imediat ce ai ajuns la destinație. Dar, înainte de a te relaxa complet, află că experții ne avertizează că ar trebui să soliciți întotdeauna un set de pahare curate pentru camera ta, imediat ce te cazezi.

Aici vorbim de pahare de apă, căni de cafea și pahare de vin, după caz, chiar dacă sunt bine învelite sau acoperite, aranjate frumos și lăsate la dispoziția ta în cameră. Potrivit experților, chiar dacă paharele par curate, sunt șanse foarte mari ca acestea să fie pline de germeni. Unele teste au arătat că, de multe ori, acestea nu sunt înlocuite sau curățate.

Ba chiar, unele studii au arătat că riscăm să ne îmbolnăvim atunci când plecăm în vacanță de zece ori mai mult decât daca am sta acasă, pentru că aceste pahare, deși utile, reprezintă un pericol pentru sănătate, pentru că ele, de cele mai multe ori, nu sunt înlocuite sau curățate, scrie Express.co.uk.

Care este motivul real

Motivul pentru care nu ar trebui să bei niciodată din aceste pahare este unul extrem de important, dar pe care nu foarte mulți îl cunosc. Astfel, cei care folosesc paharele din camera de hotel atunci când pleacă în vacanță se expun unui real risc si s-ar putea îmbolnăvi oricând, explică specialiștii.

Acestea nu ajung niciodată să fie spălate așa cum trebuie, pentru că de multe ori responsabilele de curățenie se mulțumesc doar să le clătească puțin cu apă dacă vad ca nu au urme mai vizibile. Ba mai mult, există cazuri în care paharele de hotel nu sunt deloc spălate și sunt folosite de un număr extrem de mare de turiști.

Așadar, ele se transformă într-un mediu perfect pentru ca microbii și bacteriile să se dezvolte, iar tu te poți alege și cu anumite boli. Un studiu realizat în Statele Unite ale Americii a arătat că din 15 hoteluri, în 11 nu au fost spălate și nici înlocuite vreodată paharele lăsate în camerele pentru oaspeți.

Acest lucru se întâmplă, de cele mai multe ori, pentru că persoanele responsabile de curățenie se grăbesc să termine cât mai repede de pregătit camerele, pentru ca cei care vin să se poată caza cât mai curând posibil.