Home » Life & Style » Dorința de a reveni la vechea iubire – când să o iei în calcul și când nu

Dorința de a reveni la vechea iubire – când să o iei în calcul și când nu

Nechifor Ioana / 07.01.2021, 15:20
Dorința de a reveni la vechea iubire – când să o iei în calcul și când nu

Dorința de a reveni la vechea iubire este uneori atât de puternică încât mulți nu mai țin cont de ceea ce au în prezent. „Adevăratele povești de dragoste nu au final”, spunea scriitorul american Richard Bach. Cum îți dai seama însă dacă e cazul să revii la vechea iubire, dacă sentimentele te îndeamnă în acest sens, și când e bine să nu iei în calcul această variantă? În primul rând, cel mai sincer răspuns îl găsești în interiorul tău. Indiferent de ceea ce îți spun unii și alții, inima ta știe cel mai bine unde este acasă pentru ea.

Dorința de a reveni la vechea iubire

Se spune că adevăratele povești de dragoste nu mor niciodată. Deși încercăm să uităm și să mergem mai departe, sentimentele nu dispar, ci rămân ascunse. Uneori în ciuda voinței noastre, dorința de a reveni la vechea iubire își face simțită prezența și devine tot mai insistentă.

Gândurile către relația pe care o credeam uitată și încheiată pot să revină și să-și lase urme adânci în sufletul nostru. Oare ar fi bine să-i mai dau o șansă? Este întrebarea care își face simțită prezența și care ne tot dă târcoale.

Și urmează o serie de întrebări fără răspunsuri, care ne fac să trecem printr-un zbucium interior și prin tot felul confuzii. Oare s-a schimbat? Oare o să mai facă asta? Oare vom fi din nou bine împreună? Întrebările continuă și își caută rezolvarea, iar sufletul este frământat de tot felul de stări și trăiri. Oare cum e mai bine să fac?

A-ți lua rămas bun de la cineva nu e niciodată ușor, dar uneori este necesar pentru a te regăsi și pentru a-ți descoperi adevărata fericire. De mult ori însă amintirile ne răscolesc și dorul de clipele frumoase petrecute împreună ne fac să luăm decizii pripite. Când este bine însă să revii la vechea iubire?

Vechea iubire. Când e bine să iei în calcul această dorință
Vechea iubire

Când e bine să iei în calcul această dorință

O serie de întrebări dau năvală în mintea ta, dar adevărul este că doar tu poți descoperi răspunsul potrivit pentru tine. Important e să nu te grăbești cu deciziile, să-ți faci ordine în gând și în suflet și să-ți dai seama ce reprezintă cu adevărat acea persoană pentru tine.

Important e să nu faci această alegere doar pentru faptul că perioada despărțirii se poate dovedi extrem de dificilă, din obișnuiță, din refuzul tău de a fi singur.

Ar fi indicat să te gândești la motivele care au condus la despărțire, la lucrurile care v-au făcut să vă distanțați și să luați această decizie. Au fost greșeli peste care puteți să treceți?

Să reflectați asupra relației voastre. Te-ai simțit singur în doi? Sau te-ai  bazat cu adevărat pe sprijinul persoanei de lângă tine în timpul petrecut împreună?

Vechea iubire e adevărata ta dragoste?

Multe persoane aleg să revină la vechea relație din teama de singurătate, de pe urma melancoliei sau poate că se simt vinovate și vor să repare acolo unde au greșit în speranța că acea poveste de dragoste ar putea avea un alt traseu.

Adevărul este că sinceritatea te poate ajuta să iei o decizie adecvată. Sinceritatea față de propriile sentimente și trăiri. Vechea iubire este persoana alături de care te vezi îmbătrânind?

Dacă răspunsul tău este unul pozitiv și simți că inima îți bate în continuare pentru acea persoană, atunci știi ce ai de făcut. Important e să abordezi situația cu calm, înțelegere și cu multă voință de a face lucrurile să funcționeze.

„Dacă dragostea te cheamă, urmeaz-o chiar dacă drumurile ei sunt grele și abrupte”, scrie Khalil Gibran.

Când nu e bine să iei în calcul dorința de a reveni la vechea iubire

O asemenea dorință te poate pune în încurcătură, mai ales dacă în acel moment al vieții ești implicat într-o altă relație. Iar dacă sunt și copiii la mijloc situația se complică și mai mult.

De multe ori, atunci când apar dificultăți în relația actuală tindem să ne gândim la vechea iubire, în ideea că lucrurile poate ar fi mers mult mai bine în acea poveste.

Adevărul este că viața este plină de etape plăcute și mai puțin plăcute, însă trebuie să trecem prin fiecare experiență, să ne dezvoltăm și să încercăm să găsim soluții atunci când ceva nu funcționează așa cum ne dorim. Soluția nu este neapărat să revenim la ce am avut.

În plus, dacă ai lăsat-o în trecut, poate acea iubire nu este atât de importantă precum cea pe care ai ajuns să o trăiești azi. Înțelept ar fi să nu iei decizii pripite, pentru că de această dată pot suferi mai multe persoane.

Relație de iubire
Relație de iubire

Timpul ne schimbă

Gândește-te bine pentru că relația pe care o ai s-ar putea încheia pentru totdeauna. Ia în calcul și faptul că persoana din trecutul tău a trecut prin schimbări. Timpul ne schimbă pe toți. Posibil ca odată revenit în vechea relație lucrurile să nu mai fie așa cum le știai tu. Să nu mai simți că îți e locul acolo.

Important e să fii sincer cu tine, să îți dai seama ce îți dorești cu adevărat, pe cine iubești cu adevărat. Petrece timp cu tine, meditează, pune lucrurile în balanță, iar răspunsul în acest sens nu va întârzia să apară.

Inima ta știe cel mai bine unde se simte acasă. Contează ca tu să te simți în largul tău lângă persoana cu care ești, să îți dorești să vă construiți drumul împreună, să ai admirație și respect pentru omul de lângă tine, să aprecizi înainte să critici, pentru a putea construi astfel o legătură solidă și armonioasă. Pentru ca povestea ta de dragoste să fie astfel cu happy end.