Home » Life & Style » Greșeli în dragoste care nu se iartă. Peste ce lucruri nu trebuie să treci niciodată

Greșeli în dragoste care nu se iartă. Peste ce lucruri nu trebuie să treci niciodată

Nechifor Ioana / 06.01.2021, 14:16
Greșeli în dragoste care nu se iartă. Peste ce lucruri nu trebuie să treci niciodată

Viața este complexă, plină de neprevăzut, de experiențe, etape, dragoste și greșeli. A greși este omenește, așa sună o vorbă veche din popor. Dar când apar limitele? Ce greșeli poți să ierți în dragoste și peste ce lucruri nu trebuie să treci niciodată? Când trebuie să spunem stop și să ne retragem? O întrebare la care poate te-ai gândit de multe ori și la care vom încerca să găsim răspunsul în cadrul acestui articol.

Fiecare persoană are un anumit set de valori

Ne naștem, primim o educație, începem să ne construim propria viață cu un set de valori bine definit. Ne formăm principii și suntem convinși că nu vom trece niciodată peste anumite lucruri.
Nu vom ierta anumite greșeli, anumite persoane. Dar viața este imprevizibilă și în timp ne învață de ce nu este bine să spui niciodată niciodată.

Cu toate astea, stilul pe care ni-l formăm și valorile în care credem ne ajută să ne construim propria identitate. Iubim, greșim, iertăm greșeli. Dar sunt lucruri peste care nu trebuie să treci.
Acelea sunt lucrurile care îți încalcă valorile morale și încalcă ce îți dictează sufletul.

Indiferent cât de mult ai iubi o persoană, trebuie să îți setezi propriile limite și să te oprești din călătoria pe care o parcurgeți împreună în momentul în care simți că nu mai corespunzi cu celălalt. Nu e ușor, dar este necesar pentru evoluția ta, pentru a crește și a te dezvolta așa cum simți și îți dorești.

Nu se numesc neapărat greșeli, dar vine timpul când se umple paharul, când tot felul de trăiri îți invadează sufletul, iar momentele care te-au încărcat și te-au solicitat emoțional și psihic te fac să iei o decizie și să îți vezi mai departe singur de drum.

În momentul în care experimentezi lucruri care nu ți se potrivesc sau persoana iubită te pune în ipostaze, despre care simți că nu îți fac bine, atunci e cazul să te retragi din acea relație.

Ce greșeli nu se iartă

În primul rând nu se iartă acele greșeli care trec peste principiile și valorile morale pe care tu ți le-ai setat. Atunci când nu mai e respect, practic nu poți să construiești o relație frumoasă și armonioasă.

Sunt persoane care iartă infidelitatea în cuplu, dar altele nu percep să treacă cu vederea astfel de lucruri. Acele persoane poate au văzut în viața părinților lor astfel de momente și au crescut cu gândul că nu vor permite acest gen de comportament din partea partenerului.

Infidelitate. Greșeli care nu se iartă în dragoste
Infidelitate

Altele însă vorbesc deschis despre escapadele parternerului și par să nu fie deranjate prea mult de această situație, mizând pe ideea că acest lucru este specific bărbătesc și că adevăratele sentimente ale partenerului le revin lor.

Totul ține însă de valorile în care credem, de cât suntem dispuși să oferim și de ceea ce vrem să primim, pentru că ceea ce iertăm și tolerăm spune multe despre noi, despre mediul în care am crescut și despre ideile care ne-au fost transmise.

Pe de altă parte, greșelile pe care ajungem să nu le mai iertăm țin și de experiențele pe care le-am avut și care ne-au făcut să trecem printr-o transformare incredibilă. Astfel ajungem să spunem stop lucrurilor care ne rănesc. Conform confesiunilor cititoarelor de pe site-ul psychologies.ro, fiecare persoană are bagajul său de experiențe plăcute sau mai puțin plăcute și vine o vreme când unele lucruri devin de neacceptat.

Nu mai acceptăm să fim pe locul secund în viața cuiva, ne dorim sprijin necondiționat și nu mai reușim să găsim scuze în momentul în care persoana iubită nu ne este alături atunci când trebuie. Când simțim că nu putem să ne bazăm pe acel cineva în momentele cheie.

Ce greșeli nu se iartă? Acele greșeli care simțim că ne știrbesc demnitatea și respectul. Orice relație este firesc să fie diferită, dar este important să ne aducem aminte că trebuie să fim mereu în acord cu noi înșine, că trebuie să avem respect și iubire față de sine pentru ca și din partea celorlalți să primim respect și iubire.

Violență. Greșeli care nu se iartă în dragoste
Violență

Peste ce e bine să nu treci niciodată

Așadar, înțelept ar fi să nu treci peste ceea ce îți zdruncină respectul și liniștea interioară. Răspunsurile se diferențiază de la caz la caz, însă important este să nu te mulțumești și să accepți că merge și așa. Viața ta poate fi extraordinară dacă îi permiți să fie.

Dacă te înconjori de oameni care te respectă, te apreciază și te admiră. O persoană care te iubește va căuta să te facă să zâmbești, va face în așa fel încât să îți fie bine.

Agresiunea fizică, abuzul emoțional sunt de neconceput și nu trebuie permise indiferent de ceea ce crezi că simți pentru acea persoană. Fii convinsă de faptul că astfel de lucruri nu au ce căuta într-o relație de iubire, acolo unde ar trebui să existe încredere, liniște și siguranță.

Dar etapele prin care trecem, experiențele pe care le trăim ne definesc și ne ajută să ne cunoaștem mult mai bine și să ne fixăm sistemul de valori. Ne ajută să ne maturizăm, să tragem linie și să oprim în viața noastră doar ceea ce ni se potrivește, ceea ce ne face să radiem de fericire și ne face bine.