Home » Life & Style » Femeia care și-a ascuns amantul în pod, timp de 10 ani. Ce s-a petrecut cu ei. Povestea incredibilă

Femeia care și-a ascuns amantul în pod, timp de 10 ani. Ce s-a petrecut cu ei. Povestea incredibilă

Manolică Anca / 09.04.2021, 14:55
Femeia care și-a ascuns amantul în pod, timp de 10 ani. Ce s-a petrecut cu ei. Povestea incredibilă

Femeia care și-a ascuns amantul în pod, timp de 10 ani. Nici mutatul în alt oraș nu a i-a împiedicat pe cei doi să se iubească nebunește. Iată cum a fost posibil acest lucru.

Femeia care și-a ascuns amantul în pod, vreme de 10 ani

Walburga Oesterreich (Korschel) s-a născut în anul 1880 din părinți imigranți germani. Nu este clar dacă s-a născut în Germania Imperială sau la scurt timp după ce părinții ei au ajuns în SUA. Însă, ea a crescut în zona Milwaukee, Wisconsin, într-o comunitate de imigranți germani. La vârsta de 12 ani, aceasta deja se angajase, lucra în cadrul fabricii de textile a lui Fred William Oesterreich, un alt imigrant german.

Walburga era o fată atrăgătoare și foarte carismatică, care și-a făcut mulți prieteni printre muncitorii fabricii. I-a atras rapid atenția și lui Fred, cei doi căsătorindu-se la doar 17 ani. Ca soție a lui Fred, Walburga a rămas populară printre lucrătorii fabricii, rezolvând adesea în mod pașnic conflictele de muncă. În timp, el fiind tot mai ocupat cu afacerile, Walburga a devenit din ce în ce mai tristă și mai frustrată, simțind nevoia de a avea un bărbat lângă ea.

Într-o după-amiază a anului 1913, mașina de cusut a soției s-a stricat. Fiindcă soțul ei era ocupat și nu putea veni acasă, a trimis un angajat să rezolve problema. Cel care a venit era Otto Sanhuber, un băiat de doar 17 ani. Din acel moment, între cei doi s-a creat o legătură extrem de puternică, începând o aventură. Pentru a evita suspiciunea din partea vecinilor, Walburga a explicat că Sanhuber era „fratele ei vitreg vagabond”.

Femeia care și-a ascuns amantul în pod, vreme de 10 ani
Femeia care și-a ascuns amantul în pod, vreme de 10 ani

I-a amenajat un dormitor în podul casei

La început, cei doi amanți au încercat cu orice preț să fie cât mai discreți, întâlnirile având loc în diverse moteluri sau în locuri îndepărtate ale orașului. Însă, odată cu creșterea pasiunii, femeia și-a ascuns amantul în pod, care era accesibil printr-un panou din tavanul dulapului dormitorului pe care Walburga îl împărțea cu soțul ei. Vreme de cinci ani, cei doi au trăit o ciudată poveste de iubire, fără ca soțul ei să bănuiască vreun moment că un bărbat trăia în podul casei sale.

În timpul zilei, acesta făcea treburile casnice în reședință, iar noaptea trăia într-o liniște totală la mansardă, citind și scriind povești științifico-fantastice, pe care Walburga le trimitea către potențiali editori. Sanhuber s-a descris ulterior ca fiind înrobit de Walburga.

Femeia care și-a ascuns amantul în pod. S-a mutat la Los Angeles, dar și-a luat amantul după ea

În anul 1918, afaceristul Fred Oesterreich și soția lui s-au mutat la Los Angeles, dar și aici femeia a avut grijă să îi amenajeze o „locuință” amatului său în podul casei. Au mai trecut alți aproape cinci ani, fără ca soțul ei să bănuiască ceva. Până când, în ziua de 22 august 1922, Otto, auzind țipete nu a mai putut sta ascuns și a coborât pentru a încerca să o ajute.

În lupta care a urmat, Sanhuber l-a împușcat pe Fred de trei ori, ucigându-l. Cei doi îndrăgostiți au pus apoi în grabă o scenă care să arate ca o efracție. Walburga i-a dat lui Sanhuber toți banii din dormitor, precum și ceasul cu diamante al lui Fred. Ulterior, Sanhuber a încuiat-o pe femeie într-un dulap și a aruncat cheia înainte de a se întoarce la mansardă cu banii, ceasul și pistoalele.

Walburga Oesterreich
Walburga Oesterreich

Poliția, necunoscând prezența lui Sanhuber în casă, a suspectat puternic implicarea lui Walburga în crimă, dar nu a putut explica cum s-ar fi putut închide în dulap, motiv pentru care nu au putut face nimic. Acum, Dolly era văduvă și nu mai avea motive pentru care să ascundă relația sa.

Deși soțul ei nu mai era, amantul a ales să rămână tot în mansardă

Însă acesta, obișnuit să trăiască la mansardă, a ales să rămână în continuare acolo. Între timp, Walburga a început să aibă o relație cu avocatul ei personal, Herman Shapiro, pe care îl angajase după ce fusese suspectată pentru uciderea lui Fred. În 1930, Shapiro a devenit suspect după ce Walburga i-a dat ceasul cu diamante pe care îl raportase ca fiind furat de hoți. Aceasta a declarat atunci că l-a găsit mai târziu, în curtea din față, și că hoții trebuie să-l fi lăsat sau l-au abandonat în timpul evadării.

Ulterior, a ajuns să îl cunoastă e Roy Klumb, un tânăr căruia i-a cerut ajutorul ăentru a ascunde arma folosită la uciderea soțului său. Însă, acesta s-a dus direct la poliție și a declarat tot ce aflase. Într-un final, cuplul a ajuns să fie judecat, Sanhuber fiind acuzat de crimă. Însă, apărarea sa a susținut că acesta nu era în deplinătatea facultăților mintale, fiind vreme de mulți ani prizonierul sexual al femeii. Aceasta a fost și ea acuzată de complicitate la crimă.

Cu toate acestea, fiindcă trecuse mult timă de la crimă și probele se pierduseră, cei doi nu au putut fi condamnați, fiind eliberați. Otto Sanhuber s-a mutat în canada, schimbându-și numele și căsătorindu-se. De cealalată parte, femeia a ales să nu se mai căsătorească, murim în anul 1961, la vîrsta de 80 de ani.