Home » Life & Style » Gabriel/Gabriela – semnificația numelui. De unde își are originea și ce înseamnă de fapt

Gabriel/Gabriela – semnificația numelui. De unde își are originea și ce înseamnă de fapt

Manolică Anca / 02.11.2021, 09:54
Gabriel/Gabriela – semnificația numelui. De unde își are originea și ce înseamnă de fapt

În fiecare an, pe 8 noiembrie, credincioșii ortodocși îi prăznuiesc pe Sfânții Mihail și Gavriil, în timp ce credincioșii catolici îi celebrează pe 29 septembrie. Astfel că, cei care poartă numele Gabriel, Gabriela, Mihai sau Mihaela, își sărbătoresc onomastica și primesc mesaje și urări frumoase din partea celor dragi. Află care este semnificația numelui Gabriel/Gabriela.

Gabriel/Gabriela – semnificația numelui

Semnificația numelui Gabriel este asociată cu puterea divinității supreme, fiind un nume foarte des întâlnit în multe țări creștine. Cu toate acestea, varianta feminină, Gabriela, pare că să domine din această perspectivă.

Numele Gabriel pare a avea origini din ebraică, reproducând un vechi nume, Gabar, care înseamnă „puternic”, iar alăturând terminația „el”, acesta reprezintă faptul că „Dumnezeu este puternic”, „El” făcând referire la Dumnezeu, în acest caz. Așadar, acest nume are o energie puternică. grație legăturii cu Dumnezeu și cu puterea Lui.

Arhanghelul Gavriil a fost trimisul lui Dumnezeu la Fecioara Maria pentru a-i vesti că îl va naşte pe Mântuitorul Iisus. Tot el a dus drepţilor Ioachim şi Ana vestea zămislirii Maicii Domnului, și peotului Zaharia, în timp ce slujea la templu, că soția sa Elisabeta, înaintată în vârstă fiind, va naște un fiu pe care îl va chema Ioan.

Arhanghelul Gavriil
Arhanghelul Gavriil

Ce caracter au purtătorii numelui Gabriel/Gabriela

Bărbații care poartă numele Gabriel par a reuși să se impună destul de bine și impresionează chiar de la prima vedere. Gândurile celui care poartă acest nume sunt greu de ghicit, cu toate că nu se chinuie să le ascundă prea mult. Pare o fire misterioasă cu o forță interioară greu de învins.

Cu toate că uneori lasă impresia de persoană insensibilă la primele întâlniri, de fapt el are un suflet foarte mare și pare a fi dependent de armonie, cu toate că nu conștientizează acest lucru. Sensibilitatea nu ar trebui văzută ca o slăbiciune, ci din contră, ar putea fi sursa puterii și energiei sale. Aceasta este sprijinul și motivația sa în tot ceea ce face.

Și creativitatea este un atu important al acestora, cu precădere în artă. Însă aceasta este exprimată și afișată ori de câte ori are ocazia, deoarece este un motiv de mândrie pentru aceștia. Credința celor care poartă numele de Gabriel/Gabriela se răsfrânge asupra unui scop bine stabilit pe care vor să-l atingă, cu toate că nu tot timpul le este clar care anume ar putea fi acesta.

Scopul principal este, însă, unul bine conturat, acești nativi dorind mereu să învețe să se aprecieze tot mai mult și să să aibă mereu încredere în forțele proprii. Doar așa vor putea răzbi în viață.

Semnificația numelui Gabriel/Gabriela în funcție de cifra numelui

Cifra numelui Gabriel este 9, o cifră importantă care reprezintă intuiție, umanitate și energia care are capacitatea de a se regenera. Cei care poartă acest nume se presupune că sunt chiar telepatici, iar standardele înalte sau obiectivele pe care și le-au propus ocupă un loc important în viața lor. Unele chiar au pretenția să le vadă și la cei din jurul lor, cei care le sunt apropiați.

Gabriela are cifra 1, ceea ce însemnă că persoanele care poartă acest nume sunt îndrăznețe, idealiste și caută să facă mereu numai bine lumii. Firi energice, acestea au nevoie de multă atenție, dăruire și sprijin din partea celor din jur pentru a prinde mai multă încredere în propriile forțe.