Home » Life & Style » Horoscop » 24 Iulie 2021 – Luna Plină în Vărsător. Cine suntem și ce simțim cu adevărat

24 Iulie 2021 – Luna Plină în Vărsător. Cine suntem și ce simțim cu adevărat

Astrolog D. Mădă / 23.07.2021, 12:50
24 Iulie 2021 – Luna Plină în Vărsător. Cine suntem și ce simțim cu adevărat

Luna Plină în Vărsător. Plecând de la ideea că „viața este o permanentă călătorie catre noi înșine” energia universal valabilă vine în data de 24 Iulie 2021 sub formă de Lună Plină și pune reflectorul asupra acestei afirmații. Aceasta are loc în semnul Vărsătorului – gradul 1 la 05:37 ora României (Luna în Vărsător este în opoziție cu Soarele în Leu).

24 Iulie 2021 – Luna Plină în Vărsător

Toate intențiile și acțiunile corespondente lor demarate cu 6 luni în spate (Luna Nouă în Vărsător) își pot cunoaște efectul acum, având ca laitmotiv arhetipul Vărsătorului. Vărsătorul este un semn de aer fix, (concretizator, consolidant), fiind guvernat de planeta Uranus și Saturn.

Este conectat la tot ce înseamnă umanitate, progres, neconvențional (care iese din tipare), tehnologie, originialitate și inventivitate, fiind prezent acolo unde se cer schimbări spre mai bine la nivel comun, susținând detașarea minții, natura libertății și altruismul care ne determină să venim în ajutorul celor mai nevoiași. Are cea mai mare forță și putere de a revoluționa și schimba tot ce este vechi și redundant în ceea ce privește reguli si principii, atât la nivel individual cât și la nivel de masă.

Din punct de vedere mitologic despre Saturn am mai vorbit într-un articol anterior. Uranus (Cerul), alături de Ourea (Munții) și Pontus (Marea) au apărut ca o creație a lui Gaia, sau Mama Pământ – personificarea grecilor a tot ce există în lume, ea la rândul ei ivită din Nimic sau chiar Chaos. Împreună cu Uranus ea a dat naștere celor 12 Titani, 3 Ciclopi și 3 Hecatoncheire.

24 Iulie 2021 - Luna Plină în Vărsător
24 Iulie 2021 – Luna Plină în Vărsător

Nu există prea multe informații despre cultul lui Uranus

Cu toate că, în afară de istoriile originii sale și descendenții săi, nu există multe informații despre cultul lui Uranus în cultura greacă mulți cercetători au observat similitudini cu miturile apariției lumii din alte culturi, printre care cele referitoare la zeul Indo-European Varuna, cât și la zeii cerurilor din culturile Sumeriene sau Babiloniene.

Planeta și-a primit numele folosit astăzi abia în secolul al 19-lea, la sugestia astronomului Johan Bodde ca o continuare logică a tradiției deja existente de a utiliza nume din mitologia romană. Numele de Uranus vine totuși din cultura greacă, fiind singura planetă pentru care nu a fost folosită denumirea echivalentă din cultura romană, Caelus. De altfel, cel care a descoperit planeta în 1781 a denumit-o Georgium Sidus în onoarea regelui George al 3lea.

Reprezentarea grafică a planetei combină simbolurile utilizate pentru planeta Marte și pentru Soare, și are rolul de a reprezenta cei doi piloni – umanul și divinul, lucrând în tandem cu vitalitatea Soarelui și dorința de acțiune a lui Marte.

Cine suntem și ce simțim cu adevărat
Cine suntem și ce simțim cu adevărat

Luna Plină în Vărsător, un moment de culminare

Revenind la evenimentul de Lună Plină, este un moment de culminare (așa cum aminteam și la început) a tot ce înseamnă modul în care ne-am investit timpul/resursele și manifestat libertatea atât la nivel personal cât și în cadrul relațiilor (comunității); progresul personal vis a vis de propriile obiective conectate la sursa propriei străluciri – inima și sufletul nostru. Întrebări de genul:

  • „Care este propria mea contribuție – originală și unică – pe care am adus-o în cadrul colectivului/comunității din care fac parte?”
  • „Ce plus valoare pot aduce în cadrul prieteniilor/ parteneriatelor/relațiilor din viața mea?”
  • „Mai sunt ele un schimb reciproc de creștere și evoluție?”
  • „Cum pot aduce mai multă lumină în ceea ce privește propriul adevăr (autenticitate)?”
  • „Ce înseamnă cu adevărat noțiunea de libertate personală și cum arată ea?”
  • „Care sunt credințele limitative care trebuiesc eliminate pentru a crea mai multă libertate în propria viață?” își pot găsi răspunsul odată cu acest eveniment astral, fiind de ajutor pentru a integra mai ușor energia și mesajul acestei lunații.

Mahatma Gandi spunea că „Dacă dorim să vedem în jurul nostru o schimbare, trebuie să începem prin a ne schimba noi înşine în sensul dorit – fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”, fiind și motivul pentru care această lunație pune accentul pe eu (soarele în leu) vs ceilalți (luna în vărsător). Puterea exemplului este 1antidotul” acestor vremuri în care suntem încurajați sau provocați să ne reconstruim propria identitate, onorandu-ne astfel propria unicitate.

Nu putem aștepta ca ceilalți să se schimbe, iar noi să rămânem în vechile tipare mentale sau comportamentale. De câte ori nu ați auzit sau chiar noi am spus în anumite momente „de ce să mă schimb eu, să o facă ceilalți sau ce îmi pasă mie de ceilalti, să se descurce”. Unde există un ego mult prea mare și nelucrat, se pot produce dezechilibre la nivel relațional, iar unde limitele personale și propria stralucire este umbrită sau dictată de marea masă se poate genera o stimă de sine scăzută.

Pentru a se produce un echilibru și progres sănătos la nivel individual (leu), dar și colectiv/trib (Vărsător), fiecare dintre noi are o datorie morală de a face pasul către schimbare/transformare. Intenția este de a putea ulterior construi o lume interioară și exterioară mai luminoasă și armonioasă – așa cum ne cere Saturn (reguli, principii, limite, relația cu timpul) în Vărsător până în 2023.

Luna Plină în Vărsător, un moment de culminare
Luna Plină în Vărsător, un moment de culminare

Jupiter revine în Vărsător

Din data de 28 Iulie 2021 Jupiter (adevăruri, credințe, succes) revine în Vărsător în mers retrograd până pe data de 18 Octombrie 2021 , iar împreună cu Saturn și el retrograd în Vărsător , ne încurajează să acordăm o mai mare atenție propriilor credințe, adevăruri și noțiunii de moralitate. Pentru a aborda un mod sustenabil a principiului „out of the box” (Vărsător) este necesar ca ele să fie revizuite, regândite și reconfigurate, vizată fiind sfera relațiilor personale, cât și la nivel de grupuri sau alianțe noi.

Este important de reținut faptul că inclusiv luna August are în prim plan axa Leu – Vărsător – eu vs ceilalți. Pe data de 08 August 2021 avem Lună Nouă în semnul Leului, iar pe data de 22 August 2021 a doua Luna Plină în Vărsător (gradul 29). Conștientizările, sincronicitățile și evenimentele care se pot produce în special în cadrul relațiilor/parteneriatelor începând cu această Lună Plină, își pot găsi rezoluția sau răspunsurile odată cu Luna Plină din 22 August 2021.

Să folosim acest moment de Luna Plină în Vărsător îmbrățișând intuiția și ideea că, pentru a evolua și a trăi într-o lume unde domnește bucuria, pacea și echilibrul, este important să dăm dovadă de maturitate, revizuind și reconfigurând modul în care ne deschidem către noțiunea de schimbare. Din clepsidra timpului- nimic nu se pierde, nimic nu se castigă, totul se transformă.