Home » Life & Style » Horoscop » Astrologie ~Chiron în Berbec în mers direct. Regăsirea Sinelui

Astrologie ~Chiron în Berbec în mers direct. Regăsirea Sinelui

Astrolog D. Mădă / 18.12.2020, 12:55
Astrologie ~Chiron în Berbec în mers direct. Regăsirea Sinelui

Asteroid, meteorit, cometă..sunt un fel de nomazi neobosiți, călători prin Univers, cu activitate de mii de ani lumină.

Chiron și-a început călătoria în semnul Berbecului din Februarie 2019, urmând să îl părăsească în Aprilie 2027.
În perioada 11.07.2020 ~ 15.12.2020 acesta s-a aflat în mers aparent retrograd.

Reamintesc că în astrologie momentul când o planetă (interioară/exterioară sau asteroid) intră în mers aparent retrograd, energiile se întorc din exterior către interior, către latura noastră emoțională, fiind un moment puternic și benefic pentru a reflecta sincer și a aduce la lumină ceea ce este ascuns în subconștientul nostru.

Chiron și-a început călătoria în semnul Berbecului din Februarie 2019
Chiron și-a început călătoria în semnul Berbecului din Februarie 2019

Chiron a fost descoperit de Charles T. Kowal, la 01.11.1977, la Observatorul din Pasadena, California. A fost clasificat drept asteroid, deși în prezent are o dublă clasificare: de cometă și de planetă minoră. Orbita sa face un traseu între Saturn și Uranus, el fiind de fapt primul membru al acestei centuri de asteroizi și corpuri cerești, denumită și zona centaur.

În mitologie, centaurii erau creaturile cu formă umană în partea superioară, și cal în partea inferioară. Chiron se pare că nu era un centaur obișnuit, ci avea un statut înalt, fiind fiul titanului Cronos și al nimfei Philyra. În imaginile decorative de pe vasele descoperite în siturile arheologice, Chiron apare ca o creatură civilizată, purtând veșminte, și uneori chiar fiind reprezentat cu picioare de om pentru partea frontală din jumatatea de cal.

Legendele spun că a fost abandonat de mama sa din rușine pentru forma fizica pe care o avea, și a fost luat sub tutela zeului Apollo de la care a învățat să stăpânească muzica, medicina și artele în general. Alături de Artemis sora geamănă a zeului luminii, ar fi învățat tainele vânătorii și arcului. Bunătatea și compasiunea de care această creatură foarte inteligentă dispunea aparent sunt influențate de prezența celor doi zei în educația sa.

“Simbolul astrologic a lui Chiron este cheia, simbolizând accesul la cunoaștere, care este acordat celor ce se afla în căutarea unui mentor, unui ghid care să îi îndrume în labirintul vieții. Cheia este simbolul ezoteric de care avem nevoie ca să deschidem ușa schimbării dacă vrem răspunsuri la întrebările noastre existențiale. Ea reprezintă, de asemenea, căutarea unei modalități de vindecare a rănilor psihologice și de integrare armonioasă a lor în marea Lecție de Viață, pentru a ajunge la capătul destinație fiecăruia dintre noi: ridicarea în Lumină. Pentru a găsi răspunsuri cu privirea la evoluția Nostră spirituală, la punctele care au nevoie de vindecare, vedem unde este plasat Chiron în tema natală și înțelegem astfel ce, de ce și cine suntem.” (Chiron – Despre astrologia sufletului ~ Minerva)

Chiron și-a început călătoria în semnul Berbecului din Februarie 2019, urmând să îl părăsească în Aprilie 2027
Chiron și-a început călătoria în semnul Berbecului din Februarie 2019, urmând să îl părăsească în Aprilie 2027

Povestea lui Chiron în mers Rx (retrograd) l-am asociat cu un prieten mai vechi, prin care am putut să conștientizăm și să eliberăm modele toxice din viața noastră, să eliberăm tipare vechi și în final să ne acceptăm/vindecăm rănile emoționale.

Această retrogradare a avut loc în semnul Berbecului , ceea ce înseamnă că am fost chemați să ne folosim de curaj în confruntarea rănilor noastre interioare/emoționale. Indiferent dacă cineva din trecutul nostru ne-a cauzat o durere, și ne-a fost greu să o eliberăm sau o situație actuală care ne provoacă o stare de nefericire profundă, mânie/furie au fost/sunt principalele emoții cu care am lucrat (sau încă lucrăm)-> cum să te înțelegi, să actionezi și ulterior să te eliberezi.

Vindecarea sau după caz acceptarea, mai ales când avem de-a face cu resentimente de lungă durată, poate fi epuizantă. Când ne scufundăm în bagajul nostru emoțional, nu știm niciodată ce putem conștientiza. S-ar putea să ne fi simțim tensionați sau vulnerabili în această perioadă, iar pentru a evolua în sens constructiv și benefic, las trei mantre care vă pot susține în a începe o nouă călătorie pe partea cealaltă a drumului ~ mai bună, mai onestă.
”DE LA CAPĂT”

Chiron are, în prezent, o dublă clasificare: de cometă și de planetă minoră
Chiron are, în prezent, o dublă clasificare: de cometă și de planetă minoră

Chiron retrograd în primul semn/Berbec a înseamnat renaștere. Începem un nou capitol. Trecutul a contribuit poate la cine sunteți acum, dar aveți puterea de a vă schimba povestea. Folositi această ocazie pentru a vă schimba viața cât mai conștient și benefic. Amintiți-vă, nu este niciodată prea târziu să reîncepeți din nou.
”SUNT AICI PENTRU UN MOTIV”

În vreme de întuneric, ne-am putea întreba: „De ce sunt aici?” Fiecare viață are un scop divin; tu contezi. Acesta este motivul principal care relevă de ce este atât de importantă auto-vindecarea și noțiunea de a te simți din nou întreg, astfel încât să îți poți îndeplini destinul. Nu trebuie să știți unde vă poate duce călătoria. Continuă.
”MULTUMESC, URMĂTORUL”

Această mantră recunoaște că trecutul, așa cum ne este cunoscut fiecăruia, ne învață ceva. Fiți recunoscători pentru lecția respectivă. Acum este timpul să treceți la următoarea etapă a vieții, fără ca bagajul emoțional să vă țină captivi în trecut.

Este important să fim blânzi cu sufletul nostru, să dăm dovadă de compasiune, să cultivăm arta iertării față de noi înșine și ceilalți.

Chiron retrograd în primul semn/Berbec a înseamnat renaștere
Chiron retrograd în primul semn/Berbec a înseamnat renaștere

Chiron, centaurul mitologic a fost învățătorul multor eroi precum Achiles, Tezeu sau Perseu. Una din lecțiile sale era să judeci drept, după ce ai ascultat toate implicațiile poveștii. Astazi, inspirată de exemplul lui Chiron te invit să parcurgi urmatoarea activitate. Închide ochii și deschide inima pentru a gasi în interiorul propriei ființe ceea ce te motivează să dai în fiecare zi ce e mai bun și mai nobil. Uneori e obositor, alteori e înfricoșător, însă știm deja că la finalul trudei ne așteaptă un sentiment de împlinire greu de egalat altfel. Fiți sinceri cu voi și raspundeți la intrebarea: Ce anume aș putea să fac astazi pentru a contribui la o imagine completă de bunăstare și împlinire? Chrion asteroidul cometă are o orbită atipică, oare cum aș putea descrie într-un paragraf scurt propria orbită în viața de zi cu zi?

Nu pare mare lucru, însă înțelepciunea și conștientizarea vin din exercițiile mici de formare și înțelegere a gândurilor constructive.