Home » Life & Style » Numerologie și tarot – 7/16 vibrația lunii Decembrie. Contemplări profunde

Numerologie și tarot – 7/16 vibrația lunii Decembrie. Contemplări profunde

Astrolog D. Mădă / 03.12.2020, 16:46
Numerologie și tarot – 7/16 vibrația lunii Decembrie. Contemplări profunde

Luna Decembrie este condusă de energia lui 7 (aer), o energie care ne cheamă și îndeamnă la introspecție. Arhetipurile semnelor Pești și Fecioară sunt cele care înnobilează vibrația lui 7, alături de Neptun. Am lăsat în spate o lună în care atenția noastră a fost îndreptată către dorința de uniune sufletească (6), am căutat sentimentul de acasă, iar generozitatea și compasiunea față de cei dragi a primat. La pol opus vibrația lui 6 a putut aduce și dezechilibre în cadrul parteneriatelor care nu aveau un fond sau o structură sănătoasă.

Vibrația lunii Decembrie

Decembrie este o lună care se află sub atenta supraveghere a lui Neptun. Vocabularul lui Neptun este plin de mesaje, cum ar fi spiritualitatea, iubirea divină, introspecția, meditația, abandonarea de sine, dar și a falselor iluzii, decepții și dezamăgiri.

“A-ți găsi propria cale înseamnă să-ți urmezi propria spiritualitate.”, Joseph Campbell.

După numărul maestru 11, 7 (aer) are cea mai bogată vibrație pe parte de Spiritualitate. Este numărul filozofului și al rațiunii. Dorința de a descoperi noi teritorii de cunoaștere, abundă din nevoia de a le împărtăși cu lumea.

Cifra 7, cifra Spiritualului
Cifra 7, cifra Spiritualului

Aceasta energie ne aduce mai aproape de noi, de cine suntem noi cu adevărat la un nivel superior, prin “refacere de legături cu sinele superior”.

“La capătul tuturor căutărilor noastre ne întoarcem în punctul din care am plecat și vom zări acel punct pentru prima dată.” ~ T.S. Eliot.

Pentru aceia dintre voi care nu sunt prieteni cu solitudinea (viața interioară) sau sunteți mai mult conectați la lumea exterioară, aceasta lună poate să aducă diverse trăiri nu tocmai plăcute. Toate aceste experiențe sunt menite de a ne apropia mai mult de propria esență, de a încetini ritmul și de a putea sta de vorba cu propriul suflet. Doar așa putem înțelege ce ne dorim cu adevărat de la viață.

Semnificația nebănuită a cifrei 7

7 ne poartă și este poarta ciclurilor karmice. În a 7-a zi Dumnezeu a creat lumea, până la 7 ani copilul își creează simțirile (cei 7 ani de acasă) pentru ca ulterior să iasă de sub cochilia protectoare a mamei spre a explora exteriorul.

Cele 7 zile ale săptămânii au fost denumite dupa cei 7 zei romani, care au dat numele celor 7 planete.

7 este poarta ciclurilor karmice
7 este poarta ciclurilor karmice

Cele 7 minuni ale lumii antice” : Marea Piramidă de la Giza , Grădinile suspendate ale Semiramidei, Templul zeiţei Artemis din Efes, Statuia lui Zeus din Olimpia,Mausoleul din Halicarnas, Colosul din Rodos, Farul din Alexandria .”

“Cele „7 păcate” capitale sunt: lăcomia, desfrâul, avariția, invidia, mânia, lenea, trufia.

Cele „7 virtuţi” ale omului sunt: smerenia, dărnicia, bunătatea, răbdarea, modestia, abstinenţa și sârguinţa.

Rolul cifrei 7

Ciclurile de 7 ani sau ce deriva din ele 14, 21, 28 de ani sunt perioade cu un impact major asupra vieții noastre. Sunt etape în care este important să acordăm o atenție majoră experiențelor anterioare.

Există posibilitatea ca anumite persoane sau evenimente din trecut ( ciclu de 7 ani) să reapară sub forma unor tipare, însă doar pentru a conștientiza care a fost rolul lor în viața noastră. Așa cum aminteam mai sus, totul este ciclic în viața noastră, iar dacă alegem să inițiem ceva în acestă lună, îi putea găsi sensul (bun sau nu) după o perioadă de 7 zile, luni sau ani.

“Eu mă voi separa cu siguranță de tine. Totuși, vezi că ți-am și venit în întâmpinare ?”, Walt Withman.

De asemenea Decembrie este o lună în care vom putea resimti din plin energia lui 7, prin activari la nivel profund sau o conectare la Adevărul nostru cel mai Înalt.

Efectele resimțite

Pot ieși la lumină cele mai profunde și posibil neștiute daruri interioare. Putem deveni conștienți mai ușor de ele dacă ne “abandonăm destinului”. Este important să înțelegem că aici pe Pământ nu deținem adevărul absolut, deși în cele mai multe cazuri tindem să credem că așa este.

Decuplarea de la tot ceea ce credem că cunoaștem și lăsându-ne pradă necunoscutului, este primită ca o recompensă de către Sinele nostru Înalt. Este o nouă șansă de a ne îmbogăți viața din punct de vedere moral și spiritual, iar bogățiile materiale trec cumva pe locul doi în această perioadă.

Cei care sunt familiarizați cu această energie, care și-au dat timp de a înțelege mai bine natura universului și a planului divin au acum ocazia de a percepe la un nivel înalt sincronicițățile vieții.

Persoanele care sunt ancorate în activități care au legătură cu arta (scriitori, pictori, artiști) psihologii, filozofii, cei care meditează sau sunt interesați de a transcende viața obișnuită sunt ghidați și sustinuti de această vibrație 7.

“Eu sunt în toate și toate sunt în mine.” Dicton – Zen.

Vibrația 16 (7) face parte din categoria numerelor Karmice

“Acest număr înseamnă distrugerea vechiului și apariția noului. Sub această vibrație, tot ceea ce leagă persoana de materie și nu o lasă să fie liberă în adevăratul sens al cuvântului, trebuie să dispară, cultivandu-se astfel detașarea și reunirea cu spiritul, cu eul interior (Șapte)!” Barbara B.
Sursa informațională ~ “Mecanismele Astro ~ Numerologiei previzionale” (Barbara B.)

16 face parte din categoria numerelor karmice
16 face parte din categoria numerelor karmice

Pot beneficia de vibrația acestei luni cei născuți pe 7, 16, 25, și persoanele cu vibrație numerologică 7 la destin (se adună toate cifrele din data de naștere).

În Tarot numărul 16 reprezintă Turnul. Turnul este simbolul perfect pentru modelul și structura mentală în care rămânem prinși de-a lungul vieții.

Turnul
Turnul

Confortul și siguranța oferite de aceste tipare sunt doar o iluzie.

Ce este bine să facem în luna Decembrie

În această lună este important să petrecem timp în solitudine pentru a medita și învața din lucrurile care nu au mers conform planului. Putem merge mai departe doar atunci când ne facem o radiografie interioară și ne recunoaștem nouă înșine ceea ce nu a funcționat, păstrându-ne demnitatea.

Toate provocările din exterior reflectă ceea ce trebuie să curățăm în interior, iar toate atracțiile puternice din interior sunt oglindite în exterior de lucrurile în care devenim prinși. – Sri Vasudeva

Coroana din Turn ne readuce aminte că mândria de a deține anumite valori în detrimentul celorlalți ne poate aduce în timp multe neplăceri. Averea materială și puterea folosite pentru satisfacerea propriului ego pot fi pierdute în orice moment.

Turnul ne reamintește că singura constantă din viață este schimbarea. O putem onora doar printr-o vibrație înaltă, dând dovadă de compasiune empatie și deschidere către nou.