Astrologie ~ Eclipsă Totală de Soare în Săgetător – 14.12.2020. “Transformarea credinței”

de:
14 12. 2020, 15:01
Eclipsă Totală de Soare în Săgetător - 14.12.2020

Astrologie ~ Eclipsă Totală de Soare în Săgetător. „Stai puțin bunicule, Soarele are parte de ziua încontinuu!! Iar planetele din sistemul solar, il văd mereu așa….în lumina care-l definește. Bine, cu fiecare rotire în jurul propriului ax pe care o fac, dar tot e ceva fascinant. Ce mi-ar plăcea să fiu un astronaut care ajunge pe stația spațială și are ocazia rară de a vedea o mică parte din aceste minunății.

-Nu crezi că te va copleși imensitatea planetei noastre, și tot vidul pe care-l întâlnești în spațiu?
-Nicidecum! Grandoarea o vedem pe Pământ. Acolo, dimensiunile nu-și mai au rostul. Așa sunt lucrurile, stralucitoare în felul lor propriu, ajutate de Soare binențeles.
-Ohhh copila mea, când ai crescut și ai devenit așa de înțeleaptă?
-Ohh bunicule, încă mai am atâtea de descoperit până să ajung să fiu așa de înțeleaptă.”

Suntem aproape de finele unui an “epic”

Eclipsă Totală de Soare în Săgetător – 14.12.2020

Suntem aproape de finele unui an, “epic” aș spune, în care normalitatea a luat locul anormalului și vice versa. Spun epic pentru că modul în care s-a desfășurat/derulat ne-a adus mai aproape de cine suntem cu adevărat la nivel mental și emoțional.

Oare am devenit mai înțelepți? Oare ne-am învățat lecțiile? Oare am facut tot ce ne-a stat în puteri până acum? Cu siguranță că nu, întotdeauna este loc de mai bine! Dar e practic din când în când să ne oprim, să urmarim evenimentele astrale, să evaluăm ce am facut bine, unde e loc de schimbare și unde lăsăm inima și pantofii cei buni să ne poarte.

Eclipsă Totală de Soare în Săgetător – 14.12.2020

Pe 14 Decembrie se scrie o altă pagină din povestea lui 2020, însă ultima în care eclipsele mai apar în scena. Izvoarele care ne inspiră zi de zi sunt atât de variate, încât de multe ori nici nu ne dăm seama că ele există. Această ultimă eclipsă din 2020 este una din acele surse de inspirație, care se folosește de lentila unei Luni Noi în Săgetător (Eclipsă Totală de Soare) pentru a pune accentul pe “transformarea credinței”.

Eclipsă Totală de Soare în Săgetător – 14.12.2020

Eclipsa de Soare se produce când Luna, în traseul său ajunge între Soare și Pământ, nu că ar vrea să se interpună sau să le afle vreun secret. Ci mai degrabă, în drumul său urmând-și fidel orbita ajunge să ne scoată dintr-o rutină impusă.

Ca vizibilitate, eclipsa de Soare din 14 decembrie poate fi urmarită din Chile, anumite zone din Argentina și America de Sud, Sud-Vestul Africii și Antarctica. Din Romania, chiar dacă nu este vizbilă, nu înseamnă că nu vom beneficia de energia și efectele sale. Poate doar câteva puncte în minus la impresia artistică, doar îți aduci aminte de tot misterul și suspansul trăit la eclipsa din 1999.

Cel mai puternic aspect al acestei eclipse este forța pe care o conferă. Soarele este mereu pe cer, mereu la datorie chiar dacă uneori nu-l vedem de nori grei de ploaie, griji, supărări sau faptul că ne aflăm pe partea planetei aflată în zona de noapte. Cu toate acestea el luminează neîncetat sistemul nostru solar.

Să-i urmăm exemplul. Să ne alimentăm cu bucurie, strălucire proprie și forță. În eclipsa de Soare, Luna se interpune pe cerul zilei, acoperind Soarele total. Cu toate acestea, chiar dacă se întunecă și nu mai este complet vizibil, inelul discului Solar rămâne vizibil. Ca o metaforă, te invit să te gândești la propria persoană, dacă cineva te acoperă, ca un paravan, ce anume din tine ramane vizibil. Care este forța din aura ta?

Aceasta Lună Nouă în Săgetător ne deschide porțile către noi începuturi. În mod normal aș spune că este momentul să setăm noi intenții, însă nu este doar o Luna Nouă, avem și Eclipsă de Soare Totală. Ce înseamnă asta? Eclipsele solare au o energie mult mai puternică, aducând cu sine stări care pot provoca emoții destul de inconfortabile/ profunde.

Eclipsă Totală de Soare în Săgetător – 14.12.2020

Pentru a înțelege mai bine cum ne putem scrie propria poveste pentru următoarele 6 luni, moment când se produce efectul de lună plină în același semn (culegem roadele intențiilor setate acum) suntem încurajați să ne investim energia pentru a face ca visele să devină realitate. Acest eveniment ne încurajeaza să ne aliniem cu gândurile, dorințele și emoțiile în direcția pe care vrem să o urmăm.

Însă ca visele să devină realitate, avem de ajustat acele capitole care ne țin blocați în trecut, să “abandonam” vechiul pentru a face loc noului. Alături de Soare și Lună, participanți activ în toată această mișcare sunt Nodul Sud în (Karma) Săgetător, Mercur în Săgetător (comunicare, gândire) Marte (acțiune, energie, vitalitate) în Berbec și Neptun (vise, creativitate, iluzii, intuiție) în Pești. Ahhh…și să nu uităm personajul cheie, fiecare persoana în parte care lucrează cu sine spre a beneficia de acțiunile care aduc o schimbare, un progres semnificativ în viața de zi cu zi.

Punctul culminant al Eclipse de Soare în Săgetător este dat de propriile credințe și adevăruri. Redefinirea conceptelor de viață după care funcțiunăm azi (Nodul Sud în Săgetător), cât și un nou mod de abordare (Nodul Nord în Gemeni) a felului în care le transmitem sunt susținute de Marte în Berbec. Rămânand agățați și prinși în vechile credințe (Nodul Sud) sau dogme ne putem trezi prinși în propria “capcană” precum Împăratul din basmul “Sarea în Bucate”.

“Transformarea credinței”

Astrologie – 14.12.2020

Din ce sursă de inspirație ar fi fost transmisă povestea dacă Împăratul nu ar fi cerut dovezi de iubire din partea fiicelor sale? S-au ce s-ar fi întâmplat dacă acesta s-ar fi arătat deschis dialogului cu mezina familiei, să-i asculte și să-i afle viziunea diferită? Cu siguranță alta ar fi fost povestea.

Povestitorul a privit către caracterul uman, și a recunoscut cât de des ne lăsăm purtați de propriile credințe (Săgetătorul), uneori limitative din multe puncte de vedere. Împăratul, influențat de propria doctrină egotică și de impresiile culese din exterior avea să deschidă ochii la finalul poveștii, înțelegându-și ignoranța și testul credinței.

Poveștile își au rolul de a ne ajuta să înțelegem anumite aspecte ale caracterului propriu, și chiar să le corectăm pe cele care nu ne sunt potrivite. Am citit basmul de curând, cu mintea de azi, dar și cu inima plină de momentele în care l-am auzit în copilarie.

Dacă faci conexiunea între morala poveștii și ceea ce se intampla în lumea reală, ajungi ușor să vezi cum lecția pe care Împăratul o primește de la fiica sa, este și ceea ce avem noi de integrat prin energia înaltă a Săgetătorului ~ Veșnicul student. În povestea noastră Împăratul a testat pe propria piele că “ceea ce auzi e o opinie, nu adevărul”. Acest lucru dovedește că fiecare lucru are importanța lui, oricât de neînsemnat ar părea și că e benefic să ne punem întrebări pentru a ajunge la a cunoaște adevărata natură a lucrurilor.

Deși mierea și zahărul sunt dulci și plăcute oricui, sarea este esențială (Luna Noua), fiind cea care face diferența în farfurie. Morala poveștii  ”Sarea în bucate” este că mierea și zahărul pot simboliza idealizarea, vorbele dulci, însă nimic nu se compară cu sarea care exprimă într-un singur cuvânt modestia/smerenia . Așadar, nu întotdeauna ceea ce auzim din exterior reflectă și adevărul pe care noi îl căutam (Neptun în Pești).

Pe lângă asta, o altă pilda care reiese din povestea Sarea în Bucate, este aceea că a da dovadă de fanatism și ignoranță (Nodul Sud) ne poate aduce în fața unui fapt nedorit, de a trage concluzii eronate în relația cu ceilalți.

Astrologie – 14.12.2020

Dacă basmul subliniază faptul că atunci când deciziile sunt bazate pe Ego sau autosuficiență, este foarte posibil să greșesti, și să regreți mai târziu, ce e de facut? Cred cu tărie că este bine să gândim de 2 ori înainte de a deschide gura, să devenim deschiși în a-i asculta și pe ceilalți (Nodul Nord în Gemeni) înainte de a lua decizii importante.
Și mai cred, că dispunem de multe izvoare nesecate de inspirație, care să ne ajute să trăim fiecare zi cu integritate, responsabil față de ceea ce ne dorim și cu înțelepciune în decizii.