Home » Life & Style » Horoscop » Cele 4 zodii afectate puternic de Mercur retrograd. Prin ce vor trece

Cele 4 zodii afectate puternic de Mercur retrograd. Prin ce vor trece

Manolică Anca / 12.05.2022, 12:35
Cele 4 zodii afectate puternic de Mercur retrograd. Prin ce vor trece

Nimic nu este mai „înspăimântător” în astrologie decât temutul Mercur retrograd. La urma urmei, este conducătorul comunicării și al funcțiilor cognitive, ceea ce face ca această planetă să aibă o influență foarte puternică în viața ta de zi cu zi. Atunci când staționează retrograd, tinde să provoace confuzie și calcule greșite care îți pot da peste cap toate planurile. Iată care zodii vor fi cele mai afectate de Mercur retrogad în următoarea perioadă.

Mercur retrograd

Una dintre cele mai îngrijorătoare perioade pentru mulți oameni atunci când vine vorba de astrologie este tranziția lui Mercur Retrograd. Această planetă, considerată responsabilă de comunicare, este „vinovată” și de unele probleme la locul de muncă, în familie și chiar cu partenerul. Din acest motiv, mai jos poți afla care sunt cele patru semne care ar trebui să fie atente în perioada aceasta.

Fenomenul poartă acest nume deoarece la nivel științific există o iluzie optică în care din perspectiva Pământului pare că cea mai mică planetă din sistemul solar se mișcă înapoi. Experții în mișcări astrale explică faptul că are un impact direct asupra aspectelor legate de modul în care astrele influențează fiecare semn, mai ales la nivelul modului în care comunică.

În momentul în care Mercur este retrograd, energia sa este redirecționată. Practic, ea nu mai circulă spre exterior, ci are un circuit închis, lucru care ne pune să reflectăm mai mult asupra noastră. Mercur este acea parte din noi care gândește rațional, comunică, relaționează și se deplasează.

Semnele zodiacale care trebuie să aibă grijă în această perioadă

În perioada 10 mai – 2 iunie 2022, are loc a doua retrogradare a planetei comunicării, motiv pentru care ar trebui să luăm ceva măsuri pentru a nu avea prea multe probleme. Mai ales în cazul comunicării cu ceilalți, al fișierelor pierdute sau al problemelor ocazionale cu dispozitivele electronice.

În acest an, planeta guvernatoare va fi Gemeni și va retrograda în Taur. Procesele de gândire, călătoriile, tehnologia și comunicarea ar putea fi un pic perturbate, la fel și anumite probleme la birou sau drame inutile.

Cele mai afectate zodii vor fi:

  • Taurii – accești nativi vor avea probleme în principal cu banii, ceea ce înseamnă că vor trebui să fie mai atenți la conturile lor în această perioadă.
  • Gemenii – crizele existențiale vor fi la ordinea zilei pentru ei, motiv pentru care este important să își limpezească mintea.
  • Fecioarele – trebuie să fie atente la rețelele sociale, pentru că aici și de aici se pot ivi cele mai multe probleme.
  • Peștii – Mutările în chirie, în casă nouă nu sunt recomandate în această perioadă.

Cea de-a treia fază a lui Mercur retrograd va fi în Balanță, în perioada 9 septembrie – 2 octombrie 2022. În timp ce pentru a încheia anul și a începe anul 2023, retrogradul se va afla în Capricorn din 29 decembrie până în 18 ianuarie 2023. Așadar, fii ceva mai atent în aceste perioade la felul în care abordezi lucrurile.