Home » Life & Style » Ingredientul banal pe care să-l adaugi în apa florilor primite pentru a rezista mai mult. Trucul eficient

Ingredientul banal pe care să-l adaugi în apa florilor primite pentru a rezista mai mult. Trucul eficient

Voicu Costin / 12.03.2022, 12:32
Ingredientul banal pe care să-l adaugi în apa florilor primite pentru a rezista mai mult. Trucul eficient

În special în luna Martie, femeile primesc foarte multe flori și vor să se bucure de ele pentru o perioadă cât mai lungă. Care mai de care buchete superbe sau coșulețe de flori frumos aranjate sunt păstrate de femei la loc de cinste. Dar ce pot face doamnele și domnișoarele pentru a se bucura de florile din vază pentru o perioadă mai lungă? Care este ingredientul secret ce trebuie adăugat în apă?

Trucuri pentru a păstra florile proaspete în vază

Cu siguranță, fiecare femeie își dorește ca florile primite din partea celor dragi să reziste cât mai mult timp. Din fericire, există mai multe trucuri pentru a ne asigura că florile vor rezista mai mult timp în casele noastre.

Apa de gură a fost inventată pentru a curăţa cavitatea bucală, pentru a elimina bacteriile. Conținutul mic de alcool din soluție poate ajuta și în cazul florilor. Turnată o cantitate mică de apă de gură în apa florilor, veți observa că, după patru zile, tijele florilor rămân la fel de drepte, iar petalele florilor încep să se desfacă. Dacă folosești această metodă, florile vor rezista până la șapte zile sau chiar mai mult.

Și o linguriță de zahăr adăugată în apă vă poate salva florile superbe pentru câteva zile. La patru zile este nevoie să mai pui încă o linguriță de zahăr, iar florile pot fi păstrate în acest fel mai mult de 7 zile.

Un truc banal și eficient

Puteți pune o linguriță dintr-un pachet de îngrășământ în apa florilor voastre. Acesta se mixează cu apa în care puneți florile. Astfel, florile absorb foarte multă apă și se păstrează pentru o perioadă mai lungă de timp. Vor avea și un aspect plăcut folosind această metodă. În cazul în care aveți alte flori, puteți căuta în florării îngrășământ special pentru ele. Dacă nu găsiți, luați un îngrășământ universal pentru flori.

Ca să vă puteți bucura mai mult timp de flori, puteți tăia cu o foarfecă câte un pic din tulpina florilor. 1-2 cm este de ajuns. Florile vor putea absorbi mai bine apa. Inclusiv temperatura în care sunt ținute florile este importantă. Trebuie să vă asigurați că în cameră nu este nici prea frig și nici prea cald, astfel florile se pot ofili cu ușurință.

Puneți o cantitate optimă de apă

La fel ca și în cazul florilor din ghivece, florile din vaze nu au nevoie de prea multă apă. Pot putrezi mai repede tulpinile, iar florile se vor ofili mult mai repede. Cel mai bine este să puneți apă puțină și suplimentați zilnic, doar atât cât este nevoie ca florile să poată absorbi apa.

Vasul în care puneți florile să fie curat

Multe persoane neglijează acest aspect și pun florile într-o vază ce nu a fost folosită de mult. Ei bine, acest lucru poate să dăuneze atunci când vine vorba de viața îndelungată a florilor proaspete. Înainte de a pune florile într-o vază, spăl-o cu apă călduță și detergent. În acest fel, praful și bacteriile vor fi îndepărtate, iar florile tale se vor bucura de apă proaspătă.