Home » Life & Style » La 88 de ani, are trup de adolescentă. Care este, de fapt, secretul acestei femei

La 88 de ani, are trup de adolescentă. Care este, de fapt, secretul acestei femei

Manolică Anca / 23.02.2021, 11:47

La 88 de ani, are trup de adolescentă. Deși pentru majoritatea femeilor de vârsta ei, viața se împarte, de obicei, între timpul acordat nepoților, treburile casnice, problemele de sănătate și statul acasă, ei bine, acesta nu este și cazul Nahidei Abden. Femeia are o viață extrem de activă și arată impecabil. Iată care este secretul ei.

La 88 de ani, are trup de adolescentă

Viața la 80 de ani tinde deja de mult timp să fie una liniștită, fără prea multe griji, în care omul se odihnește cât se poate de mult și de bucură de clipele frumoase alături de familie. Însă, pare că pe Nahida Abden această rutină nu o încântă prea mult. Femeia are 88 de ani, și se pare că a găsit secretul tinereții veșnice. Face sport zilnic și arată de parcă ar avea vârsta copiilor săi. A reușit să demonstreze că vârsta nu este decât o cifră și poți să arăți foarte bine, chiar și la o vârstă mai înaintată, atât timp cât ai grijă de tine și de sănătatea ta.

Femeia a rămas văduvă în urmă cu 40 de ani și nu s-a mai recăsătorit niciodată. Are patru copii, cel mai mare având 60 de ani. Și-a descoperit pasiunea pentru sport la vârsta de 50 de ani, și de atunci, vreme de 38 de ani, face sport zilnic și principala sa plăcere în viață e să ajute alte femei să slăbească. Recent, un videoclip cu ea devenit viral pe rețelele de socializare, mulți fiind impresionați de forma fizică de invidiat pe care o are. „Pentru mine, vârsta este doar un număr. Nu înseamnă nimic pentru mine. Nici nu mă gândesc la ea”, spune ea.

La 88 de ani, are trup de adolescentă
La 88 de ani, are trup de adolescentă

A învins cancerul, iar acum antrenează alte femei

Nahida Abden s-a apucat la vârsta de 50 de ani de sală, la recomandarea unui doctor. Ea avea probleme mari la un genunchi și sportul ar fi ajutat-o foarte mult în recuperate și tratare. Chiar dacă la început i-a fost foarte greu, iar timiditatea nu o ajuta deloc, cu timpul, Nahida Abden a devenit pasionată de sport ba, mai mult, a devenit ea însăși instructoare de fitness.

„Am început să fac sport la recomandarea medicului, care mi-a spus că așa pot scăpa de durerea de genunchi. Prima dată când am ajuns la sală eram foarte timidă. Am mers împreună cu cumnatul și cu nepotul meu. A fost dificil la început, stăteam cât mai în spate. De fiecare dată când instructorul ne spunea să facem ceva mă enervam. Eram foarte timidă. Dar determinarea era mai puternică”, își amintește Nahida Abden.

Nahida Abden a găsit secretul tinereții veșnice
Nahida Abden a găsit secretul tinereții veșnice

Mai mult, femeia a declarat că sportul a ajutat-o chiar și să se vindece de cancer. Acum, după ce a învins lupta cu boala, este instructor acreditat de fitness și ține clase cu zeci de femei. Multe au sub 70 de ani și sunt impresionate de perseverența ei. Așadar, nu contează vârsta la care te apuci de sport, important este să o faci chiar de acum.

„Când am mers să fac o intervenție chirurgicală, medicii mi-au spus „Fă o poză”. Dansam, cântam și râdeam. Oamenii mi-au tot spus că ar trebui să fiu mai feminină. Nu. Asta e feminitatea mea. Așa arată. E minunat (..) Nu au dreptate cei care cred că s-au născut ca să mănânce, să bea, să muncească, să doarmă și să fie mereu obosiți. Sportul te ajută să descoperi că viața înseamnă și altceva” a adăugat ea.