Home » Life & Style » La ce Arhanghel să apelezi, în funcție de problema ta. În ce situație poate fi invocat și cum te ajută de fapt

La ce Arhanghel să apelezi, în funcție de problema ta. În ce situație poate fi invocat și cum te ajută de fapt

Nechifor Ioana / 08.07.2021, 18:25
La ce Arhanghel să apelezi, în funcție de problema ta. În ce situație poate fi invocat și cum te ajută de fapt

La ce Arhanghel să apelezi, în funcție de problema ta. Suntem în permanență însoțiți de ghizi și mesageri divini, al cărui principal rol este de a ne ajuta. Menirea lor este de a ne oferi sprijin și consiliere în momentele cheie din viața noastră. Tot ce trebuie să faci este să apelezi la ajutorul unui Arhanghel, a cărui intervenție poate fi de mare folos în situația respectivă. Am trecut mai jos o listă cu unii dintre cei mai cunoscuți Arhangheli, recunoscuți de Sfânta Scriptură, specificând pentru fiecare ajutorul extrem de valoros pe care îl oferă.

La ce Arhanghel să apelezi, în funcție de problema ta. Ce e bine să știi înainte de a cere ajutorul

La ce Arhanghel să apelezi, în funcție e problema ta. În primul rând este important să facem o diferențiere între noțiunea de arhanghel și cea de înger.

Îngerii reprezintă esența oastei, în timp ce Arhanghelii sunt cei care au un rang superior și îi guvernează pe îngeri. Altfel zis, Arhanghelii coordonează cete de îngeri, având cu toții menirea de a ajuta oamenii, atunci când li se solicită intervenția.

Sunt ghizi spirituali, al cărui rol este esențial și extrem de valoros în viața unei persoane. Ajutorul unui Arhanghel poate fi invocat ori de ori este nevoie de sprijin și îndrumare, iar modalitatea este una foarte simplă.

Specifici numele Arhanghelului, căruia i te adresezi, și îl rogi să-ți oferi sprijin în situația pe care o traversezi, explicându-i ce te macină exact cum ai face asta în fața unui prieten.

Am trecut în acest material o prezentare a unora dintre cei mai cunoscuți Arhangheli. Nu uita că ei îți sar în ajutor, însă este important să ai credință, intenții bune și suflet curat. Rolul lor este să fie aproape de oameni, însă pentru ca acest lucru să se producă este important să-i invoci și să le vorbești despre dorința ta.

Arhanghelul Mihail

În ebraică, numele Arhanghelului Mihail semnifică „Cine este ca Dumnezeu?”. Acesta este Arhanghelul dreptății, iar în icoane apare adesea cu o lance în mâna dreaptă, cu care îl străpunge pe Satan, în timp ce în mâna stângă ține o ramură verde de finic. În vârful lancei apare semnul Sfintei Cruci.

Este important de menționat faptul că acest Arhanghel luptă împotriva răului, îi apară și îi protejează pe cei care îl iubesc pe Dumnezeu. Cei care trec printr-o perioadă de deznădejde și au nevoie de ajutor, se pot ruga acestuia pentru îndrumare, încurajere și protecție.

Arhanghelul Mihail
Arhanghelul Mihail

Arhanghelul Mihail va găsi o cale să-și facă mesajul cunoscut, oferind tot felul de semne. Puterea lui este de a ne ajuta să ne exprimăm adevărul cu convingere, să dobândim încredere și curaj. Ne îndrumă spre o viață plină de onestitate, corectitudine, dreptate. Ne spune să fim devotați principiilor și valorilor spirituale în tot ceea ce întreprindem în viață.

Conform crestinortodox.ro,, Arhanghelul Mihail luptă împotriva ereziilor, fiind considerat apărător al dreptei credințe. Ajutorul Arhanghelului Mihail este neprețuit. Cei care se roagă la el primesc  tărie, protecție, dar mai ales credință neclintită. Vă ajută să scăpați de gândurile rele și de energiile negative, de frici și frământări care nu vă dau pace.

Se spune că Arhanghelul Mihail guvernează semnele zodiacale de Foc (Leu, Săgetător, Berbec), dar poate fi invocat de către toți cei care au nevoie de ajutorul lui pentru a scăpa de frici și îndoieli.

Arhanghelul Gavriil (Gabriel)

Numele Gabriel, Gavril sau Gavriil înseamnă în ebraică Omul lui Dumnezeu sau Puterea lui Dumnezeu. În Biblie, el apare în rolul unui mesager care aduce vești importante. Acesta a anunțat nașterea lui Ioan Botezătorul, dar și nașterea lui Iisus Hristos. Tot el i-ar fi spus Mariei că ea este cea aleasă dintre femei.

În iconografie, Gavriil apare sunt chipul unui tânăr, cu o candelă în mâna dreaptă, în interiorul căreia se află o lumânare aprinsă, iar în mâna stângă poartă o oglindă din piatră de jasp verde.
Potrivit site-ului crestinortodox.ro, oglinda reprezintă taina ascunsă a înțelepciunii lui Dumnezeu. În unele icoane, el apare cu o floare albă de crin în mână, ceea ce semnifică simbolul purității.

Ținând cont de mențiunile din Biblie, Arhanghelul Gavriil are puterea de a ajuta în dezvoltarea abilităților pe partea de comunicare. El încearcă să creeze relații frumoase și pozitive între oameni, ajutându-i pe aceștia să lucreze în echipă, grup, să își armonizeze calitățile pentru a reuși astfel să construiască lucruri împreună ca și colectiv.

Sub subordinea lui se află Îngerul Comunicării, Îngerul Credinței, Îngerul Comuniunii, Îngerul Empatiei, dar și mulți alții. Așadar, în momentul în care vă rugați la el, acesta apelează la ajutorul tuturor îngerilor pentru a veni în sprijinul vostru.

Despre Arhangelul Gavriil sau Arhangelul Lunii, așa cum mai este numit, se spune că aparține elementului apă. Guvernează semnele zodiacale de apă (Rac, Scorpion, Pești), însă, ca și în cazul celorlalți Arhangheli, el poate fi invocat oricând e nevoie de ajutor și de oricine.

Arhanghelul Rafail

În limba ebraică, Rafail este compus din Rafa și El și semnifică Domnul Vindecătorul sau Dumnezeu este cel care vindecă. După cum sugerează numele lui, acesta este considerat vindecător al celor bolnavi, însă este și călăuzitor al celor care călătoresc, dar și ocrotitor al celor căsătoriți.

Așadar, el poate fi invocat în situații ce țin de vindecare trupească sau sufletească. Ajută în alegerea unui stil de viață sănătos, în găsirea unui vindecător. Rafail poate să ofere îndrumări prin propriile intuții, gânduri, idei, vise, dar și prin alte stări interioare.

Aparține elementului aer, deci guvernează zodiile Balanță, Gemeni, Vărsător. Însă, cum am specificat și mai sus, lucru valabil pentru toate cazurile, Arhanghelul poate fi invocat de toți cei care au nevoie de ajutor în acest sens.

„Iubirea se trece prin foc, dar rămâne nemistuită; în trup se pogoară, dar în înalt veșnicește; pe Cruce se spânzură, dar stă morții biruitoare. Iar noi chipul lui Dumnezeu în cugetul inimii purtându-L, asemănarea cu El în iubire ne-o lucrăm. De aceea, Celui ce este Iubire și după Care toate se cer, ne cerem și noi, în suflet și-n trup deopotrivă, cu îngerii și cu sfinții duhovnicește cântănd: Aliluia!” (Acatistul Sfantului Arhanghel Rafail. Condacul 10)

Pentru a oferi sprijjinul necesar, el lucrează cu o ceată de îngeri, printre care se află Îngerul Vieții, Îngerul Susținerii, Îngerul Vitalității, Îngerul armoniei. În unele icoane apare ținând în mână un vas medical din alabastru sau o cadelniță, ceea ce simbolizează tămăduirea oferită de Dumnezeu celor credincioși.

Arhanghelul Uriil (Uriel)

Uriil semnifică, în ebraică, Focul lui Dumnezeu sau Lumina lui Dumnezeu. În iconografie, acesta este reprezentat ținând în mâna dreaptă o sabie întinsă împotriva persanilor și în mâna stângă o limbă de foc.

Rolul Arhanghelului Uriil este de a ne ajuta să conștientizăm care este esențialul ce se ascunde în toate acțiunile și deciziile noastre.

Când sunteți în pană de idei, când aveți nevoie de o îndrumare intelectuală, când sunteți într-o situație de criză ce necesită o rezolvare rapidă, Arhanghelul Uriel vă poate îndruma în acest sens.

Acesta ne ajută să ne concentrăm cu eficiență și determinare pentru a duce la bun sfârșit planurile pe care le avem.

Rugăciune
Rugăciune

Arhanghelul Jeremiel (Ieremiel, Eremiel)

Numele acestui Arhanghel semnifică mila lui Dumnezeu. Acesta este invocat pentru iertare, momente din viața unui om care necesită vindecare.

Ne ajută să revizuim trecutul, cu scopul de a înțelege că totul este bine așa cum este, tot ce a fost mai greu a trecut, iar fiecare moment aduce cu el șansa unui noi început.

Ne susține în a găsi compasiune pentru noi și a înțelege că am făcut tot ce a ținut de noi într-un moment dat. Este necesar însă să aveem compasiune pentru a ne elibera de trecut, astfel încât să ne bucurăm de aici și acum, adică de prezent.

Arhanghelul Varahiil

În limba embraică, numele acestui Arhanghel semnifică Binecuvântarea lui Dumnezeu. Se spune că el aduce oamenilor darurile și mângăierile lui Dumnezeu.

Acesta este și motivul pentru care el apare în icoane ținând la piept un trandafir alb, ceea ce sugerează ideea de dar.

Așadar, el reprezintă dărnicia și milostenia lui Dumnezeu, putând fi invocat de toți cei care au nevoie de ajutor în acest sens.

Arhanghelul Salatiil

În limba ebraică, numele lui semnifică Mijlocitorul către Dumnezeu, iar în iconografie apare cu chip blând și privirea plecată în jos, iar mâinile adunate în dreptul pieptului, ținute ca pentru rugăciune.

Se poate cere ajutorul lui în caz de pericol. Acesta mijlocește calea către Dumnezeu, rugându-se pentru oameni.