Home » Life & Style » Locul din Europa unde nu există niciun caz de Covid. Toată populația a fost vaccinată aici

Locul din Europa unde nu există niciun caz de Covid. Toată populația a fost vaccinată aici

Violeta Badea / 09.03.2021, 14:46
Locul din Europa unde nu există niciun caz de Covid. Toată populația a fost vaccinată aici

Locul din Europa unde nu există niciun caz de Covid. Toată populația a fost vaccinată aici. În timp ce multe țări sunt lovite din plin de valul al treilea al pandemiei de coronavrius, o zonă din Europa a fost cruțată de virusul ucigaș. Toată populația a fost vaccinată, iar singura grijă a oamenilor este lipsa turiștilor. În continuare veți afla care este acest loc unde nu există niciun caz de Covid.

Insula Kastellorizo este locul in care nu exista niciun caz de Covid, iar toti locuitorii au fost vaccinati
Insula Kastellorizo este locul in care nu exista niciun caz de Covid, iar toti locuitorii au fost vaccinati

Locul din Europa unde nu există niciun caz de Covid

În Europa există o insulă unde din luna martie a anului trecut și până acum doar o singură persoană a fost testată pozitiv cu noul virus. Da, ai auzit bine! Este vorba despre insula grecească Kastellorizo aflată aproape de coasta de sud a Turciei. Aici există 500 de locuitori și toți au fost vaccinați anti-Covid, astfel că își văd liniștiți în continuare de traiul zilnic.

Pe aceată insulă a existat o singură persoană infectată cu noul coronavirus, așa cum am spus șimai sus. Aceasta a fost imediat izolată, astfel virusul nu s-a transmis în comunitate. Cu toate astea, oamenii sunt precauți și respectă măsurile de siguranță, dar duc o viață mai relaxată ținând cont că pandemia nu își face simțită prezența.

În prezent, oricine ajunge pe insulă trebuie să facă un test rapid, turiștii nu se înghesuie. Acest lucru îi neliniște pe locuitori, deoarece au parte de pierderi financiare și tot mai multe afaceri se închid. Aceasta este cea maimare problemă pe locuitorii din Kastellorizo.

Locuitorii din insula Kastellorizo au suferit pierderi financiare din cauza pandemiei
Locuitorii din insula Kastellorizo au suferit pierderi financiare din cauza pandemiei

Toată populația a fost vaccinată aici

Cei 500 de locuitori sunt sănătoși, dar cu mai puțini bani în buzunare. Mulți dintre locuitori trăiau din turism, iar afacerile le-au fost serios afectate. Maria Lazaraki a fost una dintre primele persoane vaccinate. Femeia trăia din restaurantul familiei sale care s-a închis. Femeia, în vârstă de 90 de ani, mai gătește acum doar pentru nepoții săi.

„Am fost vaccinată. Toată populația s-a vaccinat, sunt oameni de la 20 la 94 de ani. Bineînțeles că sunt bătrână, mi-am trăit viața, dar din fericire virusul nu ajunge la insula noastră. Înainte de pandemie, aveam mulți turiști. Sperăm că se vor întoarce.”, spune femeia, potrivit euronews.com.

Michalis Matsos este pescar, iar pierderile financiare l-au afectat profund, însă a reușit să-și păstreze o doză de optimism.

„Turiștii nu mai vin, nu mai avem cui vinde peștele. Orice prind nu are nicio valoare. Sperăm că oamenii vor veni vara, ca să cumpere peștele pe care îl pescuim.”, amărturisit bărbatul.

Stratos Amigdalos, viceprimarul insulei, a spus că locuitorii sunt mai liniștiți, deoarece s-au vaccinat și speră ca lucrurile să se îmbunătățească și în Europa. Acesta a spus că sunt în favoarea certificatului de vaccinare, iar mulți dintre locuitorii insulei l-au obținut deja. Stratos Amigdalos a mai adăugat faptul că pentru o zonă „curată”, fără niciun caz de Covid, așa cum este insula Kastellorizo, este important ca turistul care vine să fie vaccinat.