Home » Life & Style » Locul din lume unde trăiesc oameni asemănători cu “hobbiții” din Stăpânul Inelelor. Descoperirea incredibilă a unui antropolog celebru

Locul din lume unde trăiesc oameni asemănători cu “hobbiții” din Stăpânul Inelelor. Descoperirea incredibilă a unui antropolog celebru

Voicu Costin / 03.05.2022, 17:38
Locul din lume unde trăiesc oameni asemănători cu “hobbiții” din Stăpânul Inelelor. Descoperirea incredibilă a unui antropolog celebru

Dacă personajele din unele filme sau cărți SF sunt pur imaginare, dragoni, creaturi cu 7 capete, sau alte asemănătoare, se pare că personajele lui J.R.R. Tolkien, adică hobbiţi, chiar au existat. Poate că autorul a aflat de existent lor, înainte să înceapă să scrie cele 4 cărți ale îndrăgitei povești, care s-a transformat și în film, și a fost la fel de urmărită de cinefilii din întreaga lume. Unde se află locul din lume unde trăiesc oameni asemănători cu “hobbiții” din Stăpânul Inelelor?

“Hobbiții” trăiesc printre noi?

Un trib de „hobbiți” încă ar putea trăi ascuns într-o pădure din Indonezia, după ce oasele a 13 creaturi asemănătoare „hobbiților” au fost găsite în 2003. Conform unui antropolog britanic, aceștia fac parte dintr-o specie umană timpurie, care a primit numele personajelor din seria fantasy din cauza înălțimi mici, de cel mult 1,2 metri. Unii ar putea spune că această specie suferea de nanism, dar se pare că vietățile ajungeau la această mărime și nu creșteau mai mult.

Această specie a fost descoperită de o echipă de oameni de știință într-o peșteră ascunsă pe o insulă din Indonezia. Acolo s-a descoperit craniul unui “hobbit”. Potrivit profesorului Peter Brown, de la Universitatea din New England, un schelet parțial, de sex feminin, al unei creaturi umanoide care avea o înălțime de aproximativ un metro, a fost exhumat și a fost numit „Hobbitul”, după personajele celebre ale autorului englez J.R.R. Tolkien.

Cercetările publicate în Live Science au arătat că aceste ființe, care au primit denumirea științifică Homo floresiensis (după numele insulei unde au fost găsite scheletele – Flores), ar fi putut să trăiască în același timp cu oamenii de azi. La aproape 20 de ani de la acea descoperire, încă mai circulă zvonuri că oamenii „hobbiți” nu au dispărut. Unele legende locale spun că „hobiții” încă ar trăi în pădurile și munții din estul Indoneziei. Dacă Tolkien își imagina povestea într-o zonă a Angliei, se pare că povestea se mută mai la N-E, pe teritoriul asiatic.

Au fost văzuți de către unii băștinași

Potrivit lui Dr. Gregory Forth, profesor britanic de antropologie, echipa a datat o parte din oseminte, unele fiind găsite anterior descoperirii din 2003. Mai mult, aflăm că există în jur de 30 de martori oculari care au văzut „hobbiți”, potrivit Live Science.

„Am tras concluzia că cel mai bun mod de a explica ceea ce mi-au spus martorii este că un hominin non-sapiens a supraviețuit pe insula Flores până de curând sau chiar trăiește și în prezent”, spune antropologul.

Gregory Forth a vizitat oamenii Lio în 2001, un trib străvechi care trăiește în colibe izolate pe insula Flores. Menţionează că a auzit multe povești despre creaturi bizare, umanoide, care sunt văzute uneori de localnici.

Forth spune că această creatură a fost observată ultima dată în 2017, când o femeie din Flores a spus că a văzut un „bărbat-maimuță alergând pe un câmp”. Alte descrieri ale localnicilor sunt: o făptură cu „chip uman, fără haine, cu corp acoperit cu păr fin, ca al unui cățel” sau „Nu era maimuță, dar nici om”.

Filmul “Hobbitul” în regia lui Peter Jackson

Aventura urmărește călătoria personajului principal Bilbo Baggins, care ia parte la o expediție de proporții epice, pentru a redobândi de la fiorosul dragon Smaug regatul pierdut al gnomilor, Erebor. Abordat pe nepusă masă de vrăjitorul Gandalf cel Sur, Bilbo se alătură unui grup de treisprezece gnomi, conduși de legendarul războinic Thorin Scut de Stejar. Călătoria lor îi va purta în Țara Pustietății, pe tărâmuri înșelătoare, pline de goblini, wargi, orci, și vrăjitori.

Deși ținta lor se află la răsărit, către Muntele Singuratic, ei trebuie mai întâi să treacă prin tunelurile goblinilor, unde Bilbo o întâlnește pe creatura care îi va schimba viața pentru totdeauna… Gollum. Singur cu Gollum pe malurile unui lac subteran, neștiutorul Bilbo Baggins nu doar că descoperă în el însuși un curaj și o ingeniozitate care îl surprind și pe el, dar intră și în posesia „prețiosului” inel al lui Gollum, cu calități misterioase și foarte folositoare. Un simplu inel de aur, de care se leagă soarta întregului Pământ de Mijloc într-un mod pe care Bilbo nici nu și-l poate imagina încă.