Home » Life & Style » Mașina timpului, ascunsă la Vatican? Cine a inventat-o de fapt și ce informații au ieșit la iveală

Mașina timpului, ascunsă la Vatican? Cine a inventat-o de fapt și ce informații au ieșit la iveală

Alexandru Cazacu / 19.04.2021, 09:49
Mașina timpului, ascunsă la Vatican? Cine a inventat-o de fapt și ce informații au ieșit la iveală

În urmă cu mai bine de 60 de ani, un preot italian susținea că a creat o mașină a timpului numită ”Cronovizor‟. El ar fi folosit invenția pentru a observa unele dintre cele mai importante evenimente din istoria omenirii.

Mașina timpului, ascunsă la Vatican? Cine a inventat-o de fapt

Unul dintre cele mai bizare mistere de la Vatican este legată de cronovizor. Se spune această mașinărie îi oferă celui care o folosește posibilitatea de a vedea în trecut sau viitor. Existența acestui aparat nu a fost dovedită niciodată, însă o carte din 2002 a unui preot de la Vatican, François Brune spune altceva.

Acesta susține că ”mașina timpului” a fost inventată către un călugăr benedictin, Pellegrino Ernetti, care ar fi păstrat cronovizorul secret până la începutul anului 1960. Atunci, Ernetti i-ar fi spus lui Brune despre dispozitiv, precizând că 12 oameni de știință, printre care și renumitul fizician Enrico Fermi, câștigător al premiul Nobel pentru fizică în 1938 și fostul om de știință nazist Wernher von Braun, a cărui lucrare la NASA a dus America pe Lună, l-au ajutat să îl construiască.

Aparatul a fost realizat din raze catodice, antene și metale care au primit semnale sonore luminoase pe toate lungimile de undă. ”Mașina timpului” le-a permis acestora să documenteze evenimentele din trecut, precum răstignirea lui Iisus Hristos. Așadar, cronovizorul ar putea valida învățăturile Bibliei.

Cum a fost creat cronovizorul

În cartea numită ”Le Nouveau Mystere du Vatican‟, François Brune susține că Ernetti a spus că el și un grup de oameni de știință renumiți s-au reunit într-o căutare reciprocă pentru a descoperi trecutul. Ernetti susținea că dispozitivul său avea mai multe antene, iar trei dintre ele erau făcute din metale ”misterioase”, care puteau capta sunete și lumină pe întregul spectru. De asemenea, aparatul avea montat și ”căutătorul de direcții”, cu ajutorul căruia se putea regla epoca specifică pe care doreai să o vizualizezi, iar un ecran afișa înregistrările filmărilor.

Potrivit lui Ernetti, aparatul era mai mult decât o fereastră în trecut. Cronovizorul funcționa ca un televizor captând imagini din trecut care pluteau în spațiu. Brune susținea că Ernetti a spus că a asistat la discursul lui Marcus Tullius Cicero în fața senatului roman în 63 î.Hr.: Ba chiar mai mult de atât, acesta a făcut și observații mai îndrăznețe, afirmând că a observat unele dintre cele mai importante evenimente din Biblie și că a participat la formarea Imperiului Roman.

Mașina timpului, ascunsă la Vatican? Cine a inventat-o
Mașina timpului, ascunsă la Vatican. Pellegrino Ernetti ar fi inventat-o

Cronovizorul a fost ascuns de către Vatican

Până când a murit, în 1994, Ernetti a susținut că aparatul a fost ascuns de Vatican ca să nu ajungă pe mâini greșite. Mai interesant este faptul că, Vaticanul a dat în 1998 un ordin potrivit căruia, cel ce folosește un astfel de dispozitiv va fi pedepsit. Se pare că Ernetti ar fi scris o scrisoare în care susținea că Papa Pius al XII-lea i-a interzis să facă dezvăluiri despre cronovizor, deoarece era foarte periculos și putea restrânge libertatea omului.

Deși unii oameni sunt de părere că Ernetti avea dreptate, există mulți care spun că Ernetti ar fi inventat toată povestea înainte să moară.