Home » Life & Style » Mercur în Rac 12 Iulie – 28 Iulie 2021. Semnificație și mesajul cărților de tarot

Mercur în Rac 12 Iulie – 28 Iulie 2021. Semnificație și mesajul cărților de tarot

Astrolog D. Mădă / 16.07.2021, 12:42
Mercur în Rac 12 Iulie – 28 Iulie 2021. Semnificație și mesajul cărților de tarot

Unde încep visurile noastre și când ajung la bun final? Cum aprindem idei din scântei de imaginație și inspirație? Cum demarăm acțiuni susținute de cine suntem azi pentru a ne face lumea, viața, zilele mai bune, mai frumoase, mai sigure în simplitatea lor? Sunt întrebări care își pot găsi răspunsul până pe data de 28 Iulie, perioadă cât Mercur – Zeul Mesager cu aripi la picioare ne poartă prin energia apoasă a Racului.

Mercur în Rac 12 Iulie – 28 Iulie 2021

Mercur este o planetă a carei energie ne ajută să adunăm și să integrăm informații; ne ghidează gândurile, conversațiile și modul în care învățăm, iar prin conexiunea cu semnul Rac care este guvernat de Lună (un astru profund și senzitiv), ne vom putea conecta mai ușor mintea cu nevoile, dorințele și emoțiile sufletului.

În urma perioadei cu Mercur în Gemeni am primit un “sac fără fund” de informații și idei, fiind încurajați să reanalizam și să regândim modul în care comunicăm în relații sau în colectivul din care facem parte. A fost “pastila de sinceritate” pentru cei care și-au dorit să o folosească în scopul de a evolua.

Schimbarea energiei în semnul Racului aduce drept beneficiu posibilitatea de a elucida/clarifica acele situații (de orice natură) care au rămas în așteptare sau nefinalizate de la începutul lunii Mai și până în prezent.

Relații
Relații

Practic, cu Mercur în Rac comunicarea se poartă mai mult la nivel intuitiv și senzitiv ceea ce poate aduce un plus valoare în cadrul relațiilor (de orice natură).

Racul este energia care ne încurajează să facem confesiuni știute doar de noi, de la suflet la suflet. Situații pe care în mod normal nu le-am lua în calcul, acum pot fi conștientizate, oferindu-ne ocazia să vorbim despre sentimentele noastre, despre universul emoțiilor, nevoilor și dorințelor noastre.

Efectele resimțite

Fiind cel care simbolizează printre altele și originile, relația cu familia de rădăcină (părinții, în special cea cu mama) acum pot ieși la suprafață anumite convingeri/tipare comportamentale care ne pot face mult mai sensibili/emotivi decât de obicei, având ca posibilă origine trecutul apropiat sau mai îndepărtat (copilărie).

Însă, cum trecutul este trecut și nu avem cum să îl mai întoarcem, pentru a trăi un prezent echilibrat, acum avem ocazia de a manifesta iertarea și recunoștința pentru tot ce a fost.

Louise Hay spunea în cartea sa “Poți să îți vindeci viața” că “Trecutul nu mai poate fi schimbat. În schimb, viitorul este modelat de gândurile noastre actuale. Dacă dorim să ne eliberăm de povara trecutului, este foarte important să înțelegem că părinții noștri au făcut tot ce au știut ei mai bine, ținând cont de nivelul de conștiință, de înțelegere și de luciditate pe care îl aveau.

Ori de câte ori acuzăm pe altcineva pentru problemele noastre, noi nu ne asumăm responsabilitatea care ne revine pentru ele. Cu siguranță, oamenii care te-au rănit cândva au fost la fel de speriați ca și tine.”

Cu Mercur în Rac este de reținut că puterea cuvintelor poate deveni o forță creatoare plină de empatie și iubire sau la pol opus poate să rănească. Este important să cultivăm arta înțelepciunii și a iubirii față de sine, dar și în interacțiunea cu ceilalți.

Mesajul cărților de tarot pentru Mercur în Rac
Mesajul cărților de tarot pentru Mercur în Rac

Recomandări prețioase

Cuvintele au puterea de a-i afecta/influența pe cei cărora le sunt adresate. Cele dure și meschine ranesc în primul rând sufletul, dureri pentru care nu există “tincturi” sau alte tipuri de medicamente. Cele de susținere și iubire pot salva vieți ratacite în neîncredere sau ego.

Alături de semnificația cuvântului, mai acordăm atenție și la timbrul vocal, limbajul trupului și alte detalii, vizate fiind reacțiile primite. Ele ne pot ajuta să observăm dacă cei cu care interacționăm sunt vulnerabili, sensibili, neîncrezători sau nu.

Interacțiunea și interdependența sunt cuvinte cheie în orice tip de situație.

În concluzie cu Mercur în Rac este un timp bun de a ne pune gândurile în ordine, de a medita la tot ceea ce s-a întâmplat în trecut (bun sau rău) și să învățăm din acele experiențe fără a le nega sau ascunde sub “preș”.

Să facem “curățenie” în sertarul subconștientului. Doar așa putem conștientiza ce anume primează în viața noastră ținând cont acum și de dorințele inimii – (re)învățăm calea către sufletul nostru.

Mesajul cărților de tarot. Marele Preot
Mesajul cărților de tarot. Marele Preot

Mesajul cărților de tarot pentru Mercur în Rac

Mesajul cărților de tarot pentru Mercur în Rac este dat de “Marele Preot”.

Marele Preot ne sugerează că noțiunea de tradiție și cunoaștere poate semnifica lucruri diferite pentru fiecare persoană în parte.

De exemplu, dacă o persoană poate vorbi deschis și natural despre ce simte, altcineva poate are nevoie de timp pentru a reuși să își deschidă sufletul.

Ceea ce unora li se pare simplu și ușor, pentru alte persoane nu înseamnă același lucru. Cheia este să dăm dovadă de felexibitate și răbdare.

Să ne raportăm la propriul sine cât și la ceilalți dintr-o zonă în care domnește blândețea, respectul, integritatea, înțelepciunea și empatia, înțelegând că fiecare suflet are o poveste în spate, implicit al nostru.