Home » Life & Style » Motivul pentru care se înverzește pielea după ce porți anumite bijuterii. Ce ascunde de fapt acest lucru

Motivul pentru care se înverzește pielea după ce porți anumite bijuterii. Ce ascunde de fapt acest lucru

Manolică Anca / 15.03.2022, 11:45
Motivul pentru care se înverzește pielea după ce porți anumite bijuterii. Ce ascunde de fapt acest lucru

Ți s-a întâmplat și ție ca inelul, colierul, perechea de cercei sau brățara perfectă pe care le-ai purtat chiar și o dată să îți înverzească pielea? Dacă da, atunci sigur ai rămâs cu întrebări legate de motivul pentru care bijuteria înverzește pielea. Din fericire, avem un răspuns și câteva sfaturi utile despre cum poți să previi acest lucru.

De ce se înverzește pielea după ce porți anumite bijuterii

Tocmai ai cumpărat o nouă bijuterie superbă și abia așteptați să o poți! O accesorizezi cu o ținută elegantă și apoi, pe parcursul zilei, ai un inel verde în jurul degetului sau al încheieturii mâinii. De ce se întâmplă? Ei bine, contrar credinței populare conform căreia bijuteriile ieftine cauzează colorarea pielii, bijuteriile fac pielea să devină verde, de fapt, ca urmare a unei reacții chimice.

Motivul pentru care se întâmplă acest lucru se datorează conținutului de metal al bijuteriei. Este vorba fie de o reacție chimică între acizii din pielea dumneavoastră și tipul de metal al bijuteriei, fie de o reacție între o altă substanță de pe pielea ta, cum ar fi crema de mâini, cu metalul.

Cuprul este adesea vinovat

Cuprul este adesea vinovat atunci când discutăm despre bijuterii care înverzesc pielea. Atunci când ele sunt fabricate cu cupru, acesta poate reacționa cu transpirația, loțiunea și alte produse de pe pielea ta și se poate oxida. Când cuprul se oxidează, trece prin reacții chimice care creează un tip de „peliculă” verde pe bijuterie, care se transferă apoi pe piele. Dar nu doar cuprul este întotdeauna de vină, ci și alte metale aliate.

Cuprul este adesea responsabil de reacțiile care duc la înverzirea pielii
Cuprul este adesea responsabil de reacțiile care duc la înverzirea pielii

Este important de reținut că decolorarea pielii din cauza bijuteriilor nu este același lucru cu o reacție cutanată sau o reacție alergică. De fapt, pielea verde apărută de la anumite metale este o reacție obișnuită și nu rănește sau dăunează pielii tale. Dacă te confrunți cu mâncărimi sau roșeață, atunci ai de-a face cu o reacție alergică adversă la metal, mai degrabă decât cu o reacție chimică.

Cum poți împiedica bijuteriile să îți înverzească pielea

Din fericire, poți purta în continuare bijuteriile din cupru fără ca pielea ta să se mai facă verde. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să împiedicați acest lucru:

  • vopsește partea bijuteriei care îți atinge pielea cu un strat de ojă transparentă pentru unghii, astfel încât să existe un tip de barieră între bijuterie și pielea ta
  • curăță bijuteriile în mod regulat pentru a îndepărta excesul de loțiune, transpirație și murdărie.
  • păstrează podoabele într-un mediu uscat
  • păstrează-ți pielea uscată atunci când porți bijuterii
  • evită să le porți în zilele călduroase, deoarece este foarte probabil să transpiri mai mult
  • scoate-ți bijuteriile atunci când înoți sau faci curățenie
  • achiziționează bijuterii din oțel inoxidabil sau platină, sau bijuterii din metale prețioase, cum ar fi argintul sau aurul masiv.