Nu mai știi ce să faci de mâncare? 16 rețete rapide, gata în 30 de minute

de:
02 02. 2021, 15:41

Nu mai știi ce să faci de mâncare? 16 rețete rapide, gata în 30 de minute. Când nu mai știi ce să gătești, când nu ai timp și ești stresată din cauza problemelor cotidiene, noi te înțelegem și venim în ajutorul tău cu 16 rețete simple care să te scape de aceste griji. Știm cât de greu este să te gândești mereu ce faci de mâncare, mai ales când ai o familie de întreținut, iar programul este încărcat cu lucrurile pe care le ai de rezolvat pentru serviciu. Mai jos îți prezentăm câteva idei de preparate ușor de gătit.

Nu mai știi ce să faci de mâncare? Iată 16 rețete rapide

Orice femeie se confruntă la un moment dat cu această problemă. Poate că te descurci la gătit și cunoști o groază de rețete, dar este imposibil să nu vină un moment în care să rămâi fără idei. Dacă mai ai și un serviciu care să te epuizeze și să-ți petreci mult timp la birou atunci sigur posibilităţile sunt limitate. Iată mai jos 16 idei pe care ți le propunem.

1. Rondele de somon cu glazură și orez basmati

Aceasta este o rețetă extraordinară și timpul de preparare este de maximum 30 de minute. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie.

Ingrediente:

  • 2 rondele somon afumat
  • 4 linguri de ulei măsline
  • sucul si coaja de la o lămâie
  • 1o jumătate linguriță ghimbir
  • 1 lingură miere de albine
  • 1 lingură muștar cu boabe
  • sare de mare
  • piper praspat măcinat

Pentru orez:

  • 1 lingură ulei de masline
  • 170 g de orez basmati
  • 1 cățel mic usturoi (se toacă în cubulețe mici)
  • 220 ml apă
  • 250 ml supă de pui sau supă de legume
  • 1 cubuleț de unt
  • 2 fire ceapă verde tocată
  • câteva fire de pătrunjel proaspăt tocat
  • piper măcinat
  • sare

Mod de preparare:

Se ia un vas și se pun rondelele. Într-un bol se amestecă coaja rasă de lămâie, sucul de lămâie, uleiul de măsline, ghimbirul ras, mierea de albine și muștarul cu boabe. Cu compoziția obținută se unge somonul, se presară sare de mare și piper proaspăt măcinat. Vasul se bagăla cuptor pentru 15-20 minute.

Între timp, se ia o tigaie și se pune ulei. După ce s-a încins se călește orezul cu usturoiul, se amestecă circa unu-două minute. Apoi se adaugă supa și apa fierbinte până ce compoziția devine densă. Se presară sare și piper,se adaugă untulși se pune un capac. Se toacă ceapa verde și pătrunjelul, se pun peste orez și se amestecă bine. În farfurie sepune somonulși cu garnitura de orez. Poftă bună!

2. Creveți cu usturoi

Creveti cu usturoi

Ingrediente:

  • 300 g creveți
  • 2 linguri de ulei măsline
  • patru caței usturoi
  • un ardei iute
  • sare de mare
  • piper măcinat
  • pătrunjel verde
  • lămâie
  • pâine prăjită

Mod de preparare:

Se ia o tigaie și se pune pe foc, se toarnă ulei de măsline, se adaugă usturoiul și ardeiul iute, apoi sare (după gust) și piper și prăjim la foc mic până ce usturoiul devine auriu. Apoi, adăugăm creveții și se prăjesc pe ambele părți. Se scot pe un platou,se toarnă ulei peste ei, pătrunjel, lămâie și se servesc cu pâine prăjită. Poftă bună!

3. Șnițel din piept de pui

Ingrediente:

  • 600 de grame de piept de pui
  • sare
  • piper măcinat
  • 150 grame făină
  • trei ouă
  • 150 grmae pesmet
  • 600-700 ml ule

Mod de preparare:

Puiul se taie în bucăți plate. În vase diferite se pun făina, ouăle bătute cu puțină sare și pesmetul. Apoi, fiecare bucată de pui se trece prin făină. Atenție! Bucata să fie acoperită pe ambele părți. După acea prin ouă, iar în final prin pesmet.

Se ia o tigaie și se toarnă ulei, apoi se pune pe foc. Prăjim bucățile pe ambele părți, iar lângă putem pune ce garnitură dorim (piure, orez etc.). Poftă bună!

4. Nu mai știi ce să faci de mâncare? Iată 16 rețete simple. Cordon bleu

Ingrediente:

  • 4 bucăți de șnițel de porc
  • 4 felii șuncă
  • 4 cuburi de cașcaval
  • 3 ouă
  • 100 g de faină
  • 250 g de pesmet
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare:

Șnițelul se bate și se presară peste el sare și piper. Feliile de șuncă se întind, iar peste carne se pune câte o bucată de cașcaval. Se rulează feliile de carne, se trec prin făină,peste ouăle bătute și pesmet (amestecat cu boia dulce). Uleiul șe încinge într-o tigaie și se prăjesc bucățile de carne. Atenție! Acestea trebuie prjite bine și uniform. Se servesc cu ce garnitură doriți. Poftă bună!

5. Pui întreg la ceaun

Ingrediente:

  • 1 pui întreg de găină
  • sare
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • 4 linguri de untură
  • aproximativ 2 l ulei

Mod de preparare:

Puiul se spală foarte bine, se curăță și se pârlește. Peste el se presară sare, boia și piper. Într-un ciaun punem untură, apoi adăugăm sare. Când grăsimea este încinsă se adaugă puiul. Îl ținem pe foc circa 30-40 minute, până devine aramiu. Se servește cald cu mujdei. Poftă bună!

6. Pui dulce acrișor cu ananas

Pui dulce acrisor cu ananas

Ingrediente:

  • 2-3 linguri ulei
  • 500 g de piept de pui
  • 4-5 linguri amidon
  • 1 ceapă medie
  • o jumătate ardei gras verde
  • ojumptate morcov tăiat fâșii subtiri
  • șase rondele de ananas
  • 200 ml supă pui
  • 1.5 linguri oțet chinezesc
  • 2-3 linguri zahăr
  • 2 linguri sos soia
  • 3 linguri ketchup
  • sare

Mod de preparare:

Puiul se taie în cuburi și se dă prin două-trei linguri de amidon, apoi se prăjește în puțin ulei. După ce am terminat cu puiul, în aceeași tigaie, punem la călit ceapa tocată cu morcovul și ardeiul. Apoi, se adaugă puiul și ananasul. Turnăm 150 ml supă de pui, se ține la foc mic, punem capacul și lăsăm sa fiarbă circa două minute. SE adaugă oțetul chinezesc, soia, zahărul și ketchup-ul.

În restul de supă de adaugă amidonul rămas și se amestecă. Sare se presară după gust. Preparatul este gata după ce sosul a început să se îngroașe. Poftă bună!

7. Orez prăjit cu ou și legume

Ingrediente:

  • 250 g de orez cu bob lung
  • 400 ml apă
  • 150 g de legume congelate
  • două ouă
  • o ceapă verde
  • trei linguri ulei
  • 1 lingură sos de soia
  • sare

Mod de preparare:

Se pune orezul la fiert circa 15-20 minute în 400 ml apaă la foc mic, acoperit cu capac. Apoi, ăl punem într-o strecurătoare, îl clătim cu apa rece, apoi îl  lăsăm să se răcească. Legumele se călesc în uleiulîncins circa 30 de secunde și le scoatem. Ouăle se bate și se adaugă și ele în tigaie și se amestecă.

Când ouăle sunt preparate adăugăm orezul și continuăm să amestecăm continuu,punem și legumele împreună cu o lingură de sos soia. Amestecăm totul pentru a nu se lipi. Adăugămși sare după gust,iar totul este gata. Poftă bună!

8. Nu mai știi ce să faci de mâncare? Iată 16 rețete simple.Pește prăjit în mălai

Peste prajit in malai

Ingrediente:

  • file de pește
  • sare
  • un praf piper
  • mălai
  • ulei

Mod de preparare:

Peștele se curăță, se condimentează cu sare și puțin piper. Apoi, se dă prin mălai pe ambele părți. Într-o tigaie se încinge bine uleiul și se prăjește peștele. Se servește cu orice garnitură doriți. Poftă bună!

9. Păstrăv cu sos de verdeață

Ingrediente:

  • patru bucăți de păstrăv
  • sare de mare
  • piper
  • 100 g unt
  • două cepe verzi
  • o jumătate de legătură de pătrunjel verde
  • o linguriță capere
  • puțină coajă rasă de lămâie
  • o cană făină pentru tapetare
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Se spală și se curăță peștele. Se condimentează cu sare, piper și se trece prin făină. Peștele se prăjește pe ambele părți, iar apoi se pregătește sosul. Se topește untul într-o tigaie,adăugăm ceapa și verdeața tocate mărunt, împreună cu caperele și puțină coajă rasă de lămâie. Sosul se pune peste peștele cald. Poftă bună!

10. Peperonata (mâncare de ardei)

Peperonata

Ingrediente:

  • 800 g de ardei gras
  • o ceapă roșie foarte mare
  • șase linguri ulei măsline
  • doi căței usturoi pisați
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se toacă ceapa și se călește în ulei. Ardeii se curăță și se feliază. Apoi, feliile de ardei se pun peste ceapă. Se amestecă bine în tigaie la foc mic. Când ardeii încep să se înmoaie se adaugă sucul de roșii, sarea, piperul și usturoiul. Se mailasă circa cinci minute pe foc cu capacul, iar apoi este gata de servire. Poftă bună!

11. Ardei copți umpluți cu brânză feta

Ingrediente:

  • 4 ardei kapia
  • 200 g de brânză feta
  • 100 d de brânză de vaci
  • 50 g de parmezan ras
  • 2 căței usturoi pisați
  • o ceapă roșie
  • piper măcinat
  • o linguriță oregano

Mod de preparare:

Ardeii se curăță de semințe și se taie cu capac, astfel încât să îi putem umple. Într-un vas se pun brânzeturile, se adaugă oregano și puțin piper. Apoi, se adaugă usturoiul și se amestecă până se omogenizează totul. Ardeii se umple și li se pune capacul. Într-o tavă se pune ulei, se așează ardeii și se acoperă cu o folie de staniol. Se pun la cuptor circa 15 minute. Poftă bună!

12. Dovlecei cu roșii și parmezan la cuptor

Dovlecei cu rosii si parmezan la cuptor

Ingrediente:

  • 500 g rosii cherry
  • 250 g dovelecel
  • 200 g zucchini
  • 30 g ulei de măsline
  • 30 g parmezan ras
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Cele două tiuri de dovlecei se taie în felii mai groase, apoi fiecare felie în sferturi. Într-un vas se pun dovleceii și rosiile cherry, iar peste se presară sare și piper, apoi se pun trei căței de usturoi printre legume, se toarnă uleiul și se amestecă până când toate au fost foarte bine acoperite.Parmezanul se presară peste legume și se bagă la cuptor. Poftă bună!

13. Quinoa în stil mexican

Ingrediente:

  • 120 g quinoa
  • 1 ceapa mare
  • 2 caței usturoi
  • 400 g pulpă de roșii
  • 1 ardei jalapeno
  • 230 g fasole roșie
  • 80 g boabe de porumb
  • 250 ml apă
  • piper
  • oregano
  • 1 avocado
  • pătrunjel

Mod de preparare:

Se pun ceapa și ardeiul iute într-un vas de fierbere, apoi se adaugă usturoiul pisat. Punem capacul și încălzim vasul până fierbe apa bine. În acel moment se adaugă quinoa, fasolea roșie, pulpa de roșii, porumbul, turnăm apa și adaugăm condimentele. Lăsaăm să fiarbă cinci minute,apoi mailăsăm cinci minute totulîn apa fiartă. Poftă bună!

14. Paste cu ton și roșii

Ingrediente:

  • 200 g paste tip spaghetti
  • 1 ardei iute roșu
  • 1 cațel usturoi
  • 2 fileuri anșoa
  • 8 roșii cherry
  • 1 conservă ton în ulei
  • 2 lingurițe capere
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • 100 g rucola

Mod de preparare:

Pastele se pun la fiert cu sare. Se pun dpuă linguri ulei din conserva tonului și două linguri ulei măsline într-o tigaie. Se toacă ardeiul iute și cățelul de usturoi, apoi se călesc în ulei. Se pun roșiile tăiate în felii mai groase. Se adaugă caperele și tonul. Se țin pe foc circa două minute. Pastele se strecoară de apă,dar avem grijă să păstrăm 50 ml apa, iar aceasta o punem peste sosul cu ton și roșii. Se amestecă, apoi se adaugă sosul picant de ton cu roșii peste ele. La sfârșit punem rucola. Poftă bună!

15. Salată grecească de paste cu iaurt

Salata greceasca de paste cu iaurt

Ingrediente:

  • 200 g paste tip penne
  • câteva roșii
  • doi ardei
  • o ceapă roșie
  • 4 linguri măsline Kalamata
  • 2 linguri ulei măsline grecesc
  • sare
  • piper
  • oregano
  • 200 g iaurt grecesc
  • 200 g brânză feta
  • pătrunjel

Mod de preparare:

Se taie legumele, se amestecă cu măsline, sare, piper, oregano și ulei de măsline. Pastele se fierb în apă cu sare, apoi le strecurăm. Apoi, se pun într-un vas, se adaugă salata grecească, iaurtul grecesc, oregano, ulei de măsline grecesc și brânza tăiată cuburi. Amestecăm. Poftă bună!

16. Salată bulgărească

Ingrediente:

  • 500 g cherry
  • 2 castraveți medii
  • 1-2 ardei verzi
  • 1 ceapa galbenă
  • 8-10 ridichi
  • 120 g telemea sau feta
  • 50 -60 g șuncă
  • 50 g măsline
  • 2-3 ouă fierte bine
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • pătrunjel
  • oțet sau lămâie

Mod de preparare:

Se spală rosiile, ardeii, castraveții și ridichile, apoi se taie felii. Se taie ceapa, se adaugă peste restul legumelor, se presară sare, piper și stropim cu ulei de măsline. Punem șunca tăiată în formă de cuburi și măslinele. Apoi, amestecăm bine. În final se pune brânza tăiată în cuburi și se amestecă. Pentru decor folosim felii de ou și patrunjel tocat. Pofta bună!