Pauzele dintre mese. La ce interval este indicat să mâncăm și când ar trebui să fie ultima masă din zi

de:
19 02. 2021, 13:56
Masa de seara e binevenita

Pauzele dintre mese. La ce interval este indicat să mâncăm și când ar trebui să fie ultima masă din zi. Medicul nutriționist Mihaela Bilic vine cu o veste bună pentru toți cei care urăsc dietele stricte! Cu toții am auzit de nenumărate ori că ar trebui să renunțăm la masa de seară, deoarece nu este sănătoasă și ne aduce kilograme în plus. Însă, se pare că lucrurile nu stau chiar așa. În continuare veți afla la ce interval este indicat să mâncăm și când ar trebui să fie ultima masă din zi.

Pauzele dintre mese

Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, difuzată de postul de televiziune Antena 3 despre faptul că între mese ar trebui să avem o pauză de patru sau cinci ore, așa cum procedează și francezii. Însă, în această pauză alimentară nu este indicat să mâncăm absolut nimic.

De asemenea, după ce ne-am trezit este recomandat să așteptăm aproximativ trei ore până la servirea micului dejun. Astfel, vom avea parte de o alimentație sănătoasă. Este foarte important să reușim să nu mâncăm nimic între mese, iar atunci când sosește momentul ar trebui să încercăm să nu ne umplem stomacul foarte mult.

Medicul nutritionist Mihaela Bilic

Când ar trebui să fie ultima masă din zi

Mihaela Bilic a dezvălui faptul că societatea noastră și-a creat niște obiceiuri eronate. Aici ne referimla masa de seară, deoarece toată lumea are impresia că se îngrașă. Medicul susține că masa de seară este binemeritată după o zi în care am depus efort fizic și psihic și, cel mai probabil, am consumat pe fugă alimente în restul meselor de pe parcursul zilei.

”Trebuie să încurajăm masa de seară. Absolut! E o chestiune în primul rând de buget. Trebuie să ne gândim la bugetul nostru caloric, ca la bugetul financiar. Adică, bugetul este al tău şi cum îl cheltuieşti, trebuie să fie spre satisfacţia şi ritmul vieţii tale (…) Faptul că activitatea se prelungeşte mult în noapte, adică organismul îşi cere dreptul lui, pentru că a stat până la ora aia, el a muncit. Masa de seară are şi rolul acesta de a compensa din punct de vedere emoţional toată oboseala, frustrarea, greul care a fost peste zi. Consider că este cea mai importantă.”, a precizat nutriționistul.

În timp ce românii preferă să sară peste masa de seară, în alte țări toate familiile se bucură de ea. Mihaela Bilic avertizează că este un obicei greșit care s-a răspândit în societate și ar trebui să renunțăm la el. Singura condiție este aceea de a nu mânca peste măsură și de a selecta alimentele, astfel încât să nu ne alegem cu probleme digestive.

„Plăcerea, satisfacţia, confortul şi echilibrul pe care îl aduce masa de seară, nu o să îl aducă niciodată o masă de prânz, cu atât mai puţin una de dimineaţă când eşti pe fugă. Asta vedem în obiceiurile alimentare ale ţărilor care au făcut din mâncare, nu numai un stil de viaţă, dar ştiu să se bucure de ea: la francezi, la italieni. Important este să nu fie lucruri grele care să îţi creeze probleme de digestie. Dacă ora este înaintată ar fi bine să nu fie făinoase multe, pentru că sunt foarte uşor în combinaţie cu grăsimea, să se transforme în grăsime de rezervă. Făinoasele înseamnă glucide şi ele sunt energia pentru mişcare. Peştele şi legumele sunt uşor de metabolizat.”, a subliniat Mihaela Bilic.