Home » Life & Style » Pește la cuptor simplu. Rețeta deosebit de gustoasă, pe care să o faci în zilele cu dezlegare la pește

Pește la cuptor simplu. Rețeta deosebit de gustoasă, pe care să o faci în zilele cu dezlegare la pește

Cojocaru Cristian / 30.11.2021, 16:31
Pește la cuptor simplu. Rețeta deosebit de gustoasă, pe care să o faci în zilele cu dezlegare la pește

În zilele cu dezlegare la pește poți pregăti pentru cei dragi o rețetă simplă și gustoasă. Află cum să pregătești simplu un pește la cuptor care te va da pe spate.

Rețetă de pește la cuptor pe care o poți prepara foarte ușor

Odată cu începerea postului Crăciunului, cei care țin acest post ajung în situația în care rămân în pană de idei atunci când vine vorba de gătit. Cu toate acestea, acest post este unul dintre cele mai permisive, de-a lungul lui fiind mai multe zile în care este dezlegare la pește. Așadar, poți găti o rețetă de pește foarte ușor de care să te bucuri alături de cei dragi.

În acest sens, poți găti un pește la cuptor cu roșii și usturoi, fiind o rețetă simplă și foarte aromată. Datorită combinațiilor de arome și gusturi, rețeta poate reprezenta o adevărată încântare pentru papilele tale gustative. Astfel, dacă te-ai săturat de peștele prăjit cu mujdei de usturoi și mămăligă, poți opta pentru un pește la cuptor. Iată de ce ingrediente vei avea nevoie pentru această rețetă:

  • 600 de grame de pește;
  • 3-4 căței de usturoi;
  • 300 ml roșii;
  • 100 ml vin alb;
  • o lingură de oțet;
  • o lingură de zahăr;
  • 2 linguri ulei;
  • o linguriță de chimen;
  • busuioc;
  • sare;
  • piper.
pește la cuptor
Pestele il poti servi cu mamaliga sau cu o garnitura la alegere

Modalitatea de pregătire a fiecărei etape în parte

Prima etapă este cea în care pregătești peștele, astfel că acesta trebuie curățat de măruntaie și de solzi. În funcșie de preferințe, poți detașa sau nu capul peștelui. Ulterior, acesta se spală cu apă și uscat cu ajutorul unui prosop de bucătărie. Peștele trebuie apoi presărat atât la interior cât și la exterior cu sare și piper, după care se acoperă cu folie alimentară și se lasă deoparte pentru o perioadă de 15 minute. În acest timp, poți încălzi cuptorul la o temperatură de 180 de grade Celsius.

Cea de-a doua etapă constă în pregătirea sosului de roșii cu usturoi, astfel că poți curăța și felia usturoiul. Într-o cratiță mai mică, la foc mediu încălzește usturoiul puțin în așa fel încât culoarea sa să nu se schimbe. Atunci când observi că acesta începe să prindă o tentă aurie, amestecă vinul și lasă-l să ajungă la fierbere. Se adaugă apoi sosul de roșii și se lasă pe foc timp de 5 minute. Adaugă în sos o linguriță de busuioc uscat, una de chimen, lingura de zahăr și pe cea de oțet, apoi în funcție de gust, sare și piper.

Cea de-a treia etapă constă în tamponarea peștilor cu un prosop de hârtie pentru a înlătura excesul de apă, după care se așează într-o tavă. Pe deasupra acestora, răstoarnă sosul anterior pregătit. Introdu tava în cuptor pentru o perioadă de 25-30 de minute, iar din când în când, cu ajutorul unei linguri ia din sosul din tavă și pune peste pește, fără a încerca să îi întorci pentru că s-ar putea rupe. După ce ai scos peștele din cuptor, lasă-l puțin la răcit și apoi adaugă una dintre garniturile tale preferate pentru a te bucura de noul tău preparat.