Home » Life & Style » Prăjitură cu piersici cu topping de bezea crocantă. Rețeta perfectă pentru un desert ideal de vară

Prăjitură cu piersici cu topping de bezea crocantă. Rețeta perfectă pentru un desert ideal de vară

Manolică Anca / 16.08.2022, 17:49
Prăjitură cu piersici cu topping de bezea crocantă. Rețeta perfectă pentru un desert ideal de vară

Îți este poftă de ceva dulce și nu știi ce să prepari? Iată cum faci cea mai bună prăjitură cu piersici cu topping de bezea crocantă. Este o alegere foarte bună pe timp de vară, cu un topping perfect crocant de bezea. Ba mai mult, poți înlocui oricând piersicile cu fructe de sezon precum mere, pere, cireșe, prune sau caise. Iată de ce ingrediente simple ai nevoie.

Rețetă de prăjitură cu piersici cu topping de bezea crocantă

Această prăjitură este la bază rețeta clasică cu fructe, din copilărie, denumită tartă cu fructe care se pudra cu puțin zahăr. Dar dacă vrei să îi dai un gust aparte, adaugă-o un strat de bezea și vei vedea ce gust deosebit va avea.

Prăjitura se prepară rapid cu niște ingrediente simple. Dacă nu ai piersici poaspete, le poți înlocui oricând cu fructe din compot, bine scurse. Dar hai să vedem, mai întâi, câteva sfaturi utile pentru a obține bezeaua perfectă.

  • albușurile trebuie să fie la temperatura camerei, așa că ar fi bine să scoți ouăle de la frigider cu câteva ore înainte de a te apuca de gătit.
  • asigură-te că nu îți scapă nici măcar o picătură de gălbenuș în compoziția de albușuri. Gălbenușul împiedică creșterea în volum a albușurilor.
  • pentru o bezea perfectă, adaugă un praf de sare înainte de a mixa.
  • adaugă câteva picături de suc de lămâie în timpul preparării bezelei.
  • pentru ca bezeaua să fie tare, trebuie să bați albușurile timp de 10- 15 minute.

Pentru cantitățile utilizate, trebuie să folosești o formă de copt rotundă cu fundul detașabil, cu diametrul de 28 de centimetri.

Piersicile, o alegere perfectă pentru o prăjitură de vară
Piersicile, o alegere perfectă pentru o prăjitură de vară

Ingrediente pentru blatul cu piersici

  • 4 piersici coapte
  • 5 gălbenușuri
  • 5 albușuri
  • 100 gr zahăr
  • 50 ml ulei
  • 200 g de făină
  • extract de vanilie
  • coajă de lămâie

Ingrediente pentru bezea

  • 4 albușuri
  • 100 gr zahăr
  • un praf de sare

Mod de preparare blat cu piersici

Pentru început, se separă cu atenție ouăle și se bat albușurile cu zahărul și cu un praf de sare. Apoi, se adaugă treptat gălbenușurile, uleiul, extractul de vanilie și coaja de lămâie. Odată bine omogenizată compoziția de ouă cu ulei, se adaugă treptat făina, mixând în continuare la o viteză mai mică.

Se pune foaie de hârtie de copt în tava pentru prăjitură și apoi se toarnă aluatul. După ce piersicile au fost spălate și tăiate felii, se așază uniform pe toată suprafața aluatului din tavă.

Mod de preparare bezea

Albușurile separate pentru stratul de bezea se bat bine, până se formează o spumă tare. Treptat, se adaugă cele 100 de grame de zahăr și se continuă cu mixatul, până se formează o spumă densă și lucioasă.

Mai apoi, cu ajutorul unei palete de silicon, se pune uniform bezeaua peste stratul de piersici. Prăjitura se dă la cuptor la 180 de grade, timp de 10 minute, după care la 170 de grade, încă 15 minute.

Când este gata, prăjitura trebuie lăsată la răcit în forma de copt, după care se scoate cu grijă din tavă.

Spor în bucătărie și poftă bună!

Sursa: ego.ro