Rețete de post de la Andreea Raicu, Carmen Brumă și Laura Cosoi. 5 mâncăruri delicioase cu ingrediente la îndemâna oricui
Rețete de post de la Andreea Raicu, Carmen Brumă și Laura Cosoi. 5 mâncăruri delicioase cu ingrediente la îndemâna oricui. Ții post și nu mai știi ce să gătești? Ei bine, vedetele îți sar în ajutor! În acest articol îți prezentăm câteva rețete de post gustoase, sănătoase, simple și rapide.
Rețete de post de la Andreea Raicu, Carmen Brumă și Laura Cosoi
Dacă te-ai hotărât să ții postul Paștelui, atunci te așteaptă o perioadă de 40 de zile, plus Săptămâna Mare, în care va trebui să te abții de la carne, ouă şi produse lactate. Deși pare dificil, vedetele ne arată că nu este deloc așa și ne prezintă câteva rețete de post delicioase.
1. Rețeta Laurei Cosoi pentru paste cu sos de roșii
Ingrediente:
- spaghete fără ou
- 6 roșii
- 3 căței de usturoi
- o ceapă mică
- oregano
- busuioc
- două linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
Pentru început se taie roșiile și se pun într-o oală pe foc. Apoi, se pune apa la fiert pentru paste, la foc mic. Se lasă sosul de roșii să fiarbă pentru circa zece minute și se adaugă usturoiul, după ce îl tăiem pe jumătate, și ceapa tăiată mărunt. Compoziția este gata, atunci când sosul începe să scadă. În momentul în care este pe foc de mai daugă și puțină apă ca să nu iasă prea gros.
După un sfert de oră se adaugă: oregano, sarea, piperul, uleiul de măsline și busuiocul proaspăt. Se lasă totul pe foc timp de cinci minute, tapoi adaugi pastele la fiert cu puțină sare. Acestea se țin trei minute, se strecoară șise pun în oala cu sosul. Se amestecă bine ca să omogenizeze și se servesc în farfurie. Poftă bună!
2. Rețeta Andreei Raicu de pandișpan de post
Ingrediente:
- o jumătate de cană de ulei
- o cană de apă minerală
- un praf de copt
- două căni și jumătate de făină
- un praf de sare
- esențe lămâie sau portocală
Mod de preparare:
Pentru început, se amestecă ingredientele lichide. Astfel, înt-un vas se adaugă: uleiul, apa, esențele se pun la un loc și se dizolvă zahărul și praful de sare în ele. Într-un alt bol se amestecă făina și praful de copt. Dupa ce zaharul s-a dizolvat complet se adaugă făina și praful de copt. Se amestecă totul ușor și se presară făină. ușor.
În compoziție puteți adaugă orice fruct doriți, chiar și fructe confiate, nuci, migdale, și, repet, orice vă face vouă plăcere. Înainte de a adăuga fructul este recomandat să-l treceți prin făină. Apoi, compoziția se pune la cuptor în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și se ține aproximativ 30 de minute. Pandișpanul este gata când devine auriu. Poftă bună!
3. Rețeta Laurei Cosoi de orez cu legume
Ingrediente:
- 150 de grame de orez
- 200 de grame de fasole verde
- 300 de grame de ciuperci
- 3 morcovi
- 2 ardei grași verzi
- 2 ardei grași roșii
- o linguriţă ghimbir ras
- o jumătate conservă lapte de cocos
- 2-3 căței de usturoi
- 2 linguri sos de soia
- 3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare
Într-o crăticioară punem orezul la fiert. Apoi, se pregătesc în legumele. Într-un bol se aromatizează uleiul cu usturoiul tăiat felii, se adaugă morcovul tăiat bastonaşe, apoi fasolea verde, ardeiul gras şi ciupercile. Se pune ghimbirul şi sosul de soia. Orezul fiert se adaugă peste aceste legume, se toarnă şi laptele de cocos, care va da preparatului o textură cremoasă. Poftă bună
4. Rețeta lui Carmen Brumă de fasole roșie cu ceapă și măsline
Ingrediente:
- fasole roșie
- o ceapă medie
- măsline
- castraveți murați
Mod de preparare:
Într-o oală se fierbe fasolea roșie. După ce este gata, aceasta se scurge foarte bine de apă și se adaugă sare, ulei, măsline fără sâmburi și castraveți murați tăiați cubulețe. Este un preparat delicios și sănătos pe care îl puteți încerca dimineața. Poftă bună!
5. Rețeta Andreei Raicu de cheesecake vegan
Ingrediente pentru blat:
- 150 de grame de nuci
- 20 de curmale fără sâmburi
- o lingură de cacao
- un praf de sare
Ingrediente pentru cremă:
- 150 de grame de caju hidratat peste noapte
- 500-600 de grame de căpşuni
- 5 linguri sirop de agave
- 5 linguri agar agar
- o jumătate de cană cremă de cocos (din conservă)
- o jumătate de cană aquafaba (apa în care a fiert năutul sau din conservă)
Ingrediente pentru decor:
- căpşuni prospete şi fulgi de cocos
Mod de preparare:
Pentru început se pregătește o formă rotundă, cu fundul detaşabil şi se tapetează cu hârtie de copt. Apoi, se amestecă ingredientele pentru blat până se obține o cremă lipicioasă. Aceasta se așează în tavă, apoi se pune la rece, în frigider. Într timp, pregătim crema. Astfel, se adaugă într-o oală, la foc, aquafaba, crema de cocos şi agar agar. Se amestecă bine până începe să se întărească.
Apoi, ne mărim puțin viteza, deoarece se va întări pe măsură ce se răceşte. Adaugăm într-un blender siropul de agave, căpşunile şi nucile caju. Mixăm până rezultă o cremă, apoi se pune compoziţia de agar. Crema fină pe care am obținut-o se toarnă peste blat şi se bagă la frigider. După ce s-a răcit complet, o decorăm cu fructe. Poftă bună!