Home » Film & Seriale » Rodica Popescu Bitănescu, actrița din România care a făcut topless pe vremea lui Ceaușescu. 7 momente incredibile din viața ei

Rodica Popescu Bitănescu, actrița din România care a făcut topless pe vremea lui Ceaușescu. 7 momente incredibile din viața ei

Violeta Badea / 01.04.2021, 14:28

Rodica Popescu Bitănescu, actrița din România care a făcut topless pe vremea lui Ceaușescu. 7 momente incredibile din viața ei. Rodica Popescu Bitănescu nu mai are nevoie de nicio prezentare! Cu o carieră de peste 50 de ani, este o legendă a teatrului și filmului românesc. De-a lungul timpului, îndrăgita actriță a impresionat prin povestea sa de viață, dar și prin detaliile picante pe care le-a povestit din trecutul său. 

Rodica Popescu Bitănescu, actrița din România care a făcut topless pe vremea lui Ceaușescu

Actrita Rodia Popescu Bitanescu
Actrita Rodia Popescu Bitanescu

Rodica Popescu Bitănescu, în vârstă de 82 de ani, s-a născut pe data de 5 august 1938, în localitatea Răsuceni, judeţul Ilfov. Celebra actriță a visat întotdeauna să joace pe scena marilor teatre din țară, motiv pentru care a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică în anul 1960.

Carismatică, talentată și cu un râs molipsitor, Rodica Popescu Bitănescu a jucat în tot felul de piese timp de șase ani, pe scena Teatrul Naţional din Iaşi, apoi la Teatrul „Barbu Delavrancea” din Capitală. În anul 1966, tânăra talentată și-a făcut debutul la Teatrului Naţional Bucureşti sub atenta supraveghere a unor regizori precum Horea Popescu, Ion Finteşteanu, David Esrig, Ion Cojar, Andrei Şerban.

În anul 1975, Rodica Popescu Bitănescu a primit un rol în filmul „Comedia fantastică”, regizat de Ion Popescu-Gopo, după lucrarea „1234 cineaşti români”, coord. Cristina Corciovescu, Ed Ştiinţifică, 1996. Actrița a avut un adevărat succes și deja avea un viitor strălucit în față. Au urmat numeroase roluri memorabile pe scena celui mai mare teatru din Capitală și amintim de: Hagi Tudose, O batistă în Dunăre, Castiliana, Coana Chiriţa și multe altele.

De asemenea, a făcut parte din distribuția a numeroase filme, dar a avut și o triplă respobsabilitate de actor, autor dramatic şi regizor, atunci când a pus în scenă spectacolul „Cinci femei de tranziţie” la Teatrul Naţional.

7 momente incredibile din viața ei

v
Rodica Popescu Bitanescu si sotul sau

1. Actrița a făcut topless pe vremea lui Ceaușescu

Rodica Popescu Bitănescu este un artist complet și îndrăzneț. Nu de mult, a dat detalii picante din viața ei. Îndrăgita actriță a povestit la o emisiune de la Antena Stars că a fost prima actriţă din România care a făcut topless pe scenă, în perioada comunistă. Frumoasă și carismatică, Rodica Popescu Bitănescu era foarte curtată în perioada aceea și a povestit cum bărbații se îngrămădeau la piesa de teatru în care ea avea astfel de apariții îndrăznețe.

„Jucam în spectacolul „Inocentul”, scris de Cristian Munteanu, care era regizor și la radio, și la un moment dat, personajul feminin, adică eu, aveam o scenă în care trebuia cu iubitul meu să mă dezbrac. Eu eram în blugi și aveam un maiou negru cu breteluțe. Și la un moment dat, era lumina semidifuză, că pe timpul ală nu prea era voie, și îmi scoteam cu totul ăsta și rămâneam în sânii goi, așa era scena. Vrea să vă spun că a fost o vânzoleală și o chestie în tot Bucureștiul când jucam spectacolul „Inocentul”, a povestit Rodica Popescu Bitănescu, la emisiunea „Star Chef” de la Antena Stars.

2. Se regăsește printre cele 55 de personalităţi ale Capitalei care au primit diplome „In Honoris”

În anul 2009, în cadrul evenimentului „Zilele Bucureştiului”, organizat cu ocazia aniversării a celor 550 de ani de atestare documentară a oraşului, celebra actriţă s-a numărat printre cele 55 de personalităţi ale Capitalei care au primit diplome „In Honoris”.

3. A primit o stea pe Aleea Celebrităţilor din București

În anul 2016, îndrăgita actriță a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Bucureşti, în semn de recunoaştere şi preţuire pentru întreaga activitate.

4. Se iubește de 46 de ani cu același bărbat

Rodica Popescu Bitănescu are o căsnicie de 46 de ani cu Mircea Bitănescu. Da, ai auzit bine! Cei doi se iubesc de-o viață întreagă și povestea lor pare desprină din filme. Actrița a povestit că și-a cunoscut soțul atunci când se pregătea să obțină permisul de conducere, iar în comisia de examen se afla chiar Mircea Bitănescu. A fost dragoste la prima vedere și nimic nu i-a mai despărțit de atunci.

5. Nu are copii

Rodica Popescu Bitănescu și Mircea Bitănescu au avut relația perfectă, dar nu au niciun copil. Motivul exact nu se știe, deoarece actrița nu și-a dorit să vorbească niciodată deschis despre acest lucru, spunând că este ceva prea personal. Mulți au spus că nu și-a dorit, dar Rodica Popescu Bitănescu a negat acest lucru și a spus că va dezvălui adevăratul motiv doar dacă va scrie o carte.

6. Nu a mâncat niciodată dulciuri

Iubita actriță este mereu energici și emană un optimism ieșit din comun, iar mulți au întrebat-o cum reușește să se mențină în formă. Ei bine, Rodica Popescu Bitănescu are foarte mare grijă la ceea ce mănâncă.

„Eu nu am mancat niciodata dulciuri. Nu mi-a fost greu sa ma abtin pentru ca in copilarie am fost saraca si nu am avut prea des acces la prajituri.”, a spus actrița.

7. Actrița respectă somnul de prânz

Rodica Popescu Bitănescu a avut cateva probleme de sănătate în trecut și le-a depășit cu succes. Atunci a realizat cât de importantă este odihna pentru organismul nostru. Actrița este cel mai bun exemplu că „somnul de frumusețe” chiar funcționează!

 „Dorm la prânz în fiecare zi. Nu sunt bună de nimic dacă nu trag un pui de somn în timpul zilei.”, spunea artista.

Rodica Popescu Bitănescu a făcut spectacol la iUmor

Rodica Popescu Bitănescu și-a făcut apariția pe scena emisiunii „iUmor” și a interpretat-o pe Regina Elisabeta a II-a într-un roast istoric. Ca de fiecare dată, actrița i-a făcut pe jurați să râdă cu lacrimi și a stârnit ropote de aplauze.

Iubita artistă a intrat imediat în rol, a adoptat o limbă română cu accent britanic și a purtat o pălărie elegantă, în genul celei pe care o poartă destul de frecvent monarhul. Discursul a fost plin de umor și de glumițe despre problemele de la Casa Regală.