Home » Life & Style » Românii Au Talent 2021 – 5 lucruri neștiute. Câți oameni lucrează de fapt la emisiunea de la PRO TV, ce recorduri a stabilit și ce salarii au jurații

Românii Au Talent 2021 – 5 lucruri neștiute. Câți oameni lucrează de fapt la emisiunea de la PRO TV, ce recorduri a stabilit și ce salarii au jurații

Manolică Anca / 06.04.2021, 13:36

Românii Au Talent 2021. Tot ce nu știai despre emisiunea fenomen de la PRO TV. Câți oamenii lucrează de fapt în acest proiect, ce recorduri a stabilit și ce salarii impresionante au jurații. Iată ce înseamnă Românii Au Talent în cifre.

Românii Au Talent 2021 – lucruri neștiute

1. Românii Au Talent este un show TV care a debutat la postul român de televiziune PRO TV în februarie 2011. Proiectul este o franciză Got Talent, program de televiziune de tip concurs reality television, creat de compania britanică Simco Limited. Formatul a fost un real succes de-a lungul anilor, înregistrând audiențe colosale în toate țările în care este difuzat. Nici premiul nu este deloc de neglijat, pentru că, în fiecare sezon, marele câștigător pleacă acasă cu 120.000 de euro.

În anul 2021, emisiunea fenomen Românii Au Talent a revenit pe micile ecrane cu cel de-al 11-lea sezon, gazdele fiind tot celebrii şi carismaticii Smiley și Pavel Bartoș. Dacă în privința gazdelor totul este neschimbat, ei bine, în juriu au apărut ceva modificări. Una dintre suprizele anului 2021 la Românii Au Talent este plecarea din juriu a lui Mihai Petre. Astfel, Alexandra Dinu, fosta soție a fotbalistului Adrian Mutu, îl înlocuiște pe Mihai Petre, fiind a doua oară în istoria emisiunii când coregraful părăsește juriul. De asemenea, în premieră, în acest an, emisiunea va fi difuzată de două ori pe săptămână: vinerea și lunea, de la 20:30, la PRO TV!

Din sezonul 11, Mihai Petre nu mai face parte din juriul emisiunii Românii au Talent
Din sezonul 11, Mihai Petre nu mai face parte din juriul emisiunii Românii au Talent

Câți oameni lucrează de fapt la emisiunea de la PRO TV

2. În spatele fiecărei emisiuni de televiziune se află o adevărată desfășurare de forțe. De la șoferi, la reporteri, cameramani, stiliști, la cei care se ocupă în cele mai mici detalii de bunul mers al producției TV, toți au o contribuție esențială la ceea ce ajungem noi să vedem pe micile ecrane. Și nu este deloc simplu. Câți oameni sunt în echipă?

„Peste 230. 1 director de imagine, 17 operatori, un regizor artistic, un regizor de montaj, 2 regizori de platou, 1 script supervisor. Plus echipa de lumini – 12 persoae + 5 la LED + 7 riggeri + 8-10 mașiniști + 25 oameni la CAR + 8 la sunet… Mai avem colegi la întreținere și aprovizionare, catering, cleaning, pompieri și ambulanță, casting, producție, creație, costume, balet, muzică, efecte speciale”, au explicat oameni implicați direct în produția show-ului, pentru libertatea.ro.

3. La fiecare sezon s-au desfășurat în sală aproximativ 10 km de cabluri, peste 200 de lumini inteligente, aproape 200 de metri pătrați de leduri și 100 de metri pătrați de schelă pentru leduri, camere diverse pentru live-uri, înregistrări și reluări, o macara telescopică și multe altele. Totul, pentru a a putea filma în Full HD.

Echipa din spatele show-ului fenomen Românii Au Talent
Echipa din spatele show-ului fenomen Românii Au Talent

De asemenea, pentru câteva ore difuzate pe micile ecrane, oamenii implicați în show „îndură” peste 40 de ore de repetiții în fiecare săptămână. La unele din aceste repetiții participă desigur, și vedetele, jurații și prezentatorii, care au nevoie să arate impecabil. De aceea, aproape fiecare are propriul make-up artist, hair-stylist și stilist vestimentar.

Ce recorduri a stabilit emisiunea fenomen

4. Titlul de „Emisiunea fenomen” i se potrivește perfect showului Românii Au Talent 2021 pentru că, încă adună milioane de spectacori în fața micilor ecrane. Acum, în sezonul 11, de două ori pe săptămână, chiar. Chiar dacă nu mai sunt în număr atât de mare, ca în urmă cu câțiva ani, show-ul tot este lider detașat de audiențe. În acest an, potrivit Pagina de Media, debutul sezonului cu numărul 11 a fost urmărit, la fel ca și cel din 2020, de 2,6 milioane de telespectatori.

În general, până în 2019, niciun sezon al show-ului de talente nu a debutat cu audiențe mai mici de trei milioane de telespectatori din toată țara. Totuși, cel mai bine cotat debut al show-ului rămâne cel din 2013. Atunci, nu mai puțin de 5,3 milioane de telespectatori au stat cu ochii pe micile ecrane pentru a vedea noile talente.

Ce salarii au jurații Românii Au Talent 2021

5. Juriul Românii Au Talent 2021 este format din Andi Moisescu, Andra, Florin Călinescu și Alexandra Dinu. Deși este una dintre cele mai urmărite emisiuni la nivel național, foarte puțini știu și sumele colosale pe care aceștia le încasează. Ei bine, aceștia nu se pot plânge deloc de probleme financiare, pentru că sumele care le intră lunar în conturi sunt fabuloase. Potrivit surselor impact.ro, Alexandra Dinu ar fi plătită cel mai bine, acceptând cu greu să se așeze la masa juriului celui mai urmărit show de talente. Aceasta și-a negociat foarte bine contractul, speculându-se că ar încasa 60.000 de euro de lună.

Jurații Românii Au Talent 2021
Jurații Românii Au Talent 2021

Florin Călinescu nu se află prea departe de fosta soție a lui Adrian Mutu, astfel că acesta ajunge la un câștig total în valoare de 50.000 de euro. Fiindcă Andi Moisescu a fost nevoit să se retragă din grupul jurizării din motive de sănătate, Smiley a fost cel care l-a înlocuit. Acesta este răsplătit cu 10.000 de euro pe lună, ceea ce înseamnă că pentru cele patru luni în care se desfășoară emisiunea de la PRO TV, iubitul Ginei Pistol este încasează 40.000 de euro.

Zvonurile spun că Pavel Bartoș ar primi aceeași sumă. În ceea ce o privește pe Andra, contractul ar fi fost negociat chiar de către soțul acesteia, Cătălin Măruță. Astfel, cântăreața, una dintre cele mai bune voci ale României, ar primi un salariu de 12.000 de euro pe lună.

Câștigătorii show-ului Românii Au Talent

De-a lungul celor 10 sezoane încheiate, am avut parte de fel și fel de concurenți. Unii cu un talent nemărginit, alții cu o carismă deosebită, unii cu povești speciale de viață, alții căutând doar puțină atenție, însă toți au reușit să smulgă un zâmbet cât de mic de la jurați. Ediție de ediției cei mai buni s-au cernut, ajungând în finală cei care au meritat cu adevărat. Iată cum arată lista câștigătorilor din cele zece sezoane încheiate:

  • Anul 2011 – în primul sezon, câștigătorul a fost hip-hoperul Adrian Țuțu.
  • Anul 2012 – marele premiu a mers la magicianul Cristian Gog.
  • Anul 2013 – câștigătorul a fost dresorul de câini Bruno Iacobeț.
  • Anul 2014 – Brio Sonores, o trupă de muzică, din Republica Moldova.
  • Anul 2015 –  Speedcubing, un grup de trei tineri care au făcut spectacol din rezolvarea cubului Rubik în timp record.
  • Anul 2016 – premiul a revenit unei voci, tinerei Laura Bretan, cu vocea ei de soprană.
  • Anul 2017 – Lorelai Moșneguțu, fetița născută fără mâini și fără femur la ambele picioare.
  • Anul 2018 – coregraful Emil Rengle, cu un număr de dans.
  • Anul 2019 – Ana Maria Pantaze (38 de ani), o croitoreasă din București.
  • Anul 2020 – în sezonul zece, marele premiu a fost câștigat de Radu Palaniță, un mecanic auto.
Radu Palaniță, câștigătorul sezonului 10 Românii Au Talent
Radu Palaniță, câștigătorul sezonului 10 Românii Au Talent

Golden Buzz la Românii Au Talent 2021

Atunci când un concurent primește Golden Buzz, înseamnă că este trimis automat în semifinale, fără a mai fi nevoie să primească minimum trei de DA din partea juraților și chiar dacă vreunul din membrii juriului a apăsat butonul roșu. Și în sezonul 11, Andi Moisescu, Andra, Alexandra Dinu, Florin Călinescu și Pavel Bartoș și Smiley vor avea la dispoziție câte două golden buzz-uri pentru aceia care vor demonstra că imposibilul nu există. Așadar, 10 concurenți vor ajunge direct în semifinale grație butonului auriu.

Iată cine sunt norocoşii care au primit Golden Buzz în sezonul 11 Românii au Talent 2021:

  1. Filip Cioc – Golden Buzz de la Florin Călinescu – un băiețel de 10 ani din Galați care a cântat impecabil
  2. Rareş Trufea – Golden Buzz de la Smiley și Pavel Bartoș – un tânăr de 16 ani a impresionat pe toată lumea cu vocea și talentul său la pian.
  3. Remi Martin – Golden Buzz de la Smiley și Pavel Bartoș – un acrobat stabilit în Germania.
  4. Gim – Golden Buzz de la Florin Călinescu – a cântat o piesă de rapp, compoziție proprie.
  5. Daria Batschi – Golden Buzz de la Andi Moisescu – a cântat la harpă.
  6. Ana-Maria Mărgean – Golden Buzz de la Andra – ventrilogie.
  7. Ruslana Krutas – Golden Buzz de la Alexandra Dinu – un număr impresionant de contorsionism.
  8. Art of Robots – Golden Buzz de la Andi Moisescu – dans robotic.
  9. Raisa Chiribuţă – Golden Buzz de la Alexandra Dinu – număr de dans.
  10. Elena Gatcin – Golden Buzz de la Andra – a încântat cu vocea și talentul la pian.