Home » Life & Style » Singurul loc din lume în care divorțul este interzis. Motivul pentru care nu este permisă despărțirea

Singurul loc din lume în care divorțul este interzis. Motivul pentru care nu este permisă despărțirea

Alexandru Cazacu / 23.02.2021, 13:12
Singurul loc din lume în care divorțul este interzis. Motivul pentru care nu este permisă despărțirea

De obicei, atunci când două persoane se iubesc foarte mult, hotărăsc să se căsătorească. Cu toate acestea, nu de fiecare dată relațiile merg conform planului inițial, așadar, se ajunge la unele neînțelegeri și mai apoi la divorț. Însă, nu mulți știu că, într-o țară din lume, divorțul este interzis.

Singurul loc din lume în care divorțul este interzis

Mai exact este vorba despre Filipine, care este acum singurul stat la nivel mondial, în care divorțul nu este permis pentru majoritatea cetățenilor săi. În Filipine, catolicismul este religia dominantă, iar Biserica Catolică a făcut multe eforturi pentru a-și impune opiniile cu privire la sfințenia căsătoriei. În urma unei vizite recente în Filipine, suveranul pontif și-a îndemnat episcopii să adopte o poziție mai iertătoare față de credincioșii catolici divorțați.

Se pare că un proiect de lege prin care divorțul ar putea fi legalizat a fost discutat în guvernul din Filipine. Cu toate acestea, legea nu a fost aprobată, deoarece era nevoie de sprijinul președintelui de la acea vreme, Benigno Aquino al III-lea, care susținea că divorțul nu este acceptabil. Acestea spunea că nu vrea ca Filipine să ajungă ca Las Vegas-ul, unde oamenii se căsătoresc dimineața și divorțează seara.

Unele persoane au voie să divorțeze în Filipine

Cu toate acestea, există totuși unele persoane în Filipine care pot să divorțeze. Mai exact, este vorba minoritatea musulmană, căreia legea îi permite să facă acest lucru. În rest, pentru ceilalți non-musulmani care vor să se despartă, există o singură opțiune legală. Ei pot să ceară o anulare a căsătoriei sau o anulare civilă. Dar este important de specificat faptul că, deși Biserica acceptă ca un cuplu să se despartă, persoanele respective nu vor mai avea voie să se recăsătorească.

Această anulare se poate realiza dacă părțile demonstrează că mariajul a fost defect încă de la început. Unele dintre motivele anulării pot fi: dacă unul sau ambii membri erau prea tineri, dacă nu a fost obținut consimțământul adecvat al părinților, în cazul în care unul din membri era deja căsătorit sau avea o boală cu transmitere sexuală. În cazul acesta, un tribunal bisericesc sau un judecător civil poate declara nulă căsnicia.

Singurul stat din lume unde divorțul este interzis
Singurul stat din lume unde divorțul este interzis

Dacă vrei să divorțezi, trebuie să te îmbraci ca în ziua nunții

Potrivit unei legi din Ghana, persoanele care vor să divorțeze sunt obligate să poarte haine ca în ziua nunții atunci când semnează actele. Ba chiar mai mult de atât, cei doi membri trebuie să meargă într-o cameră, unde vor sta pentru o perioadă cu speranța că se vor răzgândi.

De asemenea, în alte state de pe continentul African, precum Togo, dacă au decis să dvorțeze, soții trebuie să meargă și să ceară aprobarea de la soacrele lor. Probabil acesta este și motivul pentru care rata de divorț este de 0%.

Un obicei interesant și amuzant în același timp este practicat în Samoa. Aici o soție are dreptul să ceară divorțul, în cazul în care partenerul ei de viața uită de ziua ei de naștere.