Home » Life & Style » Știri mondene » 6 curiozități despre Dani Oțil. Cum arăta și cu ce se ocupa până să ajungă să lucreze la Antena 1. Imagini de colecție

6 curiozități despre Dani Oțil. Cum arăta și cu ce se ocupa până să ajungă să lucreze la Antena 1. Imagini de colecție

Manolică Anca / 24.08.2021, 16:01

Dani Oțil este unul dintre cei mai cunoscuți, carismatici și apreciați prezentatori de televiziune de la noi. Toată lumea îl cunoaște de la matinalul pe care îl prezintă alături de Răzvan Simion, „Neatza cu Răzvan și Dani!’ de la Antena 1, însă puțini sunt cei care știu ce alte joburi a mai avut simpaticul prezentator.

Totul despre simpaticul prezentator de la Neatza, Dani Oțil

Dani Oţil s-a născut pe data de 24 august 1980, la Reşiţa. A început să muncească încă de la vârsta de 16 ani, peste doar doi ani ajungând să se întreţină singur. Simpaticul matinal a făcut zece ani de radio, după care a intrat în televiziune.

1. Împreună cu alți trei băieți, Dani a construit o reţea de radio Naţional FM cu 30 de staţii în Bucureşti şi cele mai importante oraşe din ţară. În anul 1995 a ajuns la radio, unde făcea emisiuni pentru tineri. După doar câteva luni, a venit şi Răzvan, care până atunci făcuse stagiatură la o televiziune locală. Ulterior, Dani trecut pe la radio Contact, radio Vest Timişoara, Naţional FM, Naţional tv, după care s-a angajat la Antena 1, unde lucrează de peste 13 ani.

2. Puțini știu, însă, că Dani Oțil a „cochetat” și cu IT-ul. Chiar el a dezvăluit că lucra în acest domeniu și era nevoit să curățe laptopurile colegelor sale de fiecare dată când mergea la muncă.

„Și acum se practică mâncatul pe tastatură la birou. Am fost și IT -ist când eram mai tânăr, Doamne, ce găseam pe tastaturi. Doamne, ce găseam acolo. Era incredibil! Găseam scame, agrafe de birou, așa era pe vremea aia, păr, cartofi prăjiți. Și le făceam câte un mărtișor fetelor, și anume, câte o punguță cu tot ce conțineau tastaturile respective”, a povestit Dani Oțil în cadrul unei ediții de Neatza.

Răzvan și Dani în tinerețe
Răzvan și Dani în tinerețe

Este foarte pasionat de raliuri și hard enduro

3. Pe lângă televiziune, Dani Oțil este pasionat și de sport, mai ales de raliuri și hard enduro. Sunt deja mai bine de șapte ani în care omul de televiziune Dani Oțil se transformă, în weekend, în pilotul Dani Oțil. Dar, spune el, s-a obișnuit ca atunci atunci când este pe lista de înscrieri la o cursă, cei care vin să îl vadă îl privesc mai mult ca pe o vedetă de televiziune care vrea să facă o excentricitate. Însă, timpul său liber este în mare pare petrecut în mașinile de curse.

4. Un alt aspect pe care puțini îl cunosc se leagă de numele său. Dani Oțil mai are un prenume în actele de indentitate, iar acesta este Zeno. Proveniența acestuia vine de la „Zenon-Zeus”, fiind tradus și ca „Darul lui Dumnezeu”. De asemenea, prenumele Daniel vine de la numele ginecologului care l-a adus pe lume.

„Adevărul e că toată fami­lia mea credea că voi fi fată. Câţiva ani am fost îm­bră­cat în haine de fetiţă şi am avut părul lung. Aşa că atunci când am venit pe lume, ai mei nu aveau nici nume pregătit pentru mine. Mama, fericită că a avut o sar­ci­nă uşoară, i-a spus doctorului că o să-mi pună şi numele lui. Aşa că în buletin pe mine mă cheamă şi Zeno”, a povestit acesta.

Dani Oțil este pilot de raliu
Dani Oțil este pilot de raliu

Prietenia dintre el și Răzvan s-a legat încă de la grădiniță

5. Dani și Răzvan se cunosc încă de când erau la grădiniță. Au absolvit aceeași facultate împreună, la Timișoara, au lucrat împreună pentru același post de radio, după care au venit împreună la București și nu a mai durat mult până ce au ajuns să fie nu doar colegi de platou, ci și de locuință! Se știu de o viață, iar prietenia lor a rezistat frumos în timp.

6. Matinalii Răzvan și Dani au știut întotdeauna cum să atragă publicul, dovadă fiind faptul că emisiunea se află mereu în topul audiențelor. Sigur că, drept răsplată pentru munca lor de peste 13 ani, cei doi primesc sume pe măsură. Astfel, fiecare ar încasa un onorariu de aproape 10.000 de euro pe lună. De asemenea, cei doi sunt căutați pentru prezentarea diferitelor evenimente. Răzvan Simion a pătruns în industria artistică, iar Dani Oțil a devenit maestru de ceremonii.

Dani Oțil a împlinit 41 de ani

Ziua de 24 august este una foarte importantă în familia prezentatorului TV. Anul acesta, el împlinește 41 de ani și se poate declara un om fericit pe deplin. Are o soție frumoasă și, în curând, familia se va mai mări cu un membru. Partenera de viață a acestuia este însărcinată și urmează să aducă pe lume primul lor copil, un băiețel.

Imagine de la nunta cu Gabriela Prisăcariu
Imagine de la nunta cu Gabriela Prisăcariu

Gabriela Prisăcariu a publicat o fotografie cu ei doi din ziua nunții și a ținut să scrie și câteva cuvinte pentru soțul ei, care astăzi are motive întemeiate de fericire. „La mulți ani soțului meu frumos”, a scris Gabriela Prisăcariu pe pagina sa de Instagram.