Home » Life & Style » Știri mondene » 6 detalii mai puțin știute despre Anca Dinicu, Gina Felea din Băieți de Oraș. În ce producție Netflix a ajuns să joace

6 detalii mai puțin știute despre Anca Dinicu, Gina Felea din Băieți de Oraș. În ce producție Netflix a ajuns să joace

Manolică Anca / 09.02.2021, 15:21

Anca Dinicu devenit mult mai cunoscută datorită memorabilului rol din serialul „Băieți de oraș” de la Antena 1, în care o interpretează pe Gina Felea. Aceasta este o româncă care locuiește în Italia și care caută fete pe care să le angajeze la night-clubul ei din Torino pentru a câştiga nişte „bănuţi”. Iată câteva detalii mai puțin știute despre Anca Dinicu și în ce producție Netflix cunoscută a ajuns să joace.

Detalii mai puțin știute despre Anca Dinicu, Gina Felea din Băieți de Oraș

1. Anca Dinicu s-a născut pe 9 decembrie 1989, în București. Visa încă de mică să devină musafir, cântăreață sau vânzătoare de mezeluri, însă pare că viața i-a rezervat încă de mică un loc în lumea artiștilor de teatru. Talentul nativ  micuței Anca a fost remarcat la o serbare școlară, de o doamnă din bloc, care a înscris-o la o școală particulară.

2. A urmat studiile Liceului Teoretic „Elena Cuza”, după care a dorit să se înscrie la Facultatea de Geografie. Însă, ajunsă în sala unde trebuia să susțină examenul, s-a uitat în jur și s-a întrebat „ Ce caut eu aici?”. Acela a fost momentul în care a realizat că nu este de ea și a plecat de acolo. Apoi și-a încercat norocul la actorie.

„Am dat la Spiru Haret, unde nu am intrat, am avut o zi extraordinar de proastă, după care am fost la Hyperion și am intrat cu 10 și am zis: Eu nu mă mai duc la UNATC. Ce îmi trebuie? Aici sunt prima din clasă. Nici nu plătesc toată taxa. Era jumate, ceva de genul ăsta”, a povestit actrița, pentru Libertatea.

Anca Dinicu, interpreta Ginei Felea din serialul Băieți de oraș
Anca Dinicu, interpreta Ginei Felea din serialul Băieți de oraș

3. Dar asta nu este tot. Pe lista de detalii mai puțin știute despre Anca Dinicu se înscrie și modalitatea în care a ajuns, într-un final, la facultatea pe care a și absolvit-o mai apoi. Aceasta era să renunțe la studii pentru o simplă pereche de pantofi. A ajuns la UNATC abia după ce a fost „presată” de un coleg să renunțe la banii de pantofi pentru a își plăti taxa de înscriere. Greu, dar a reușit, într-un final.

„Eu mi-aș fi cumpărat o pereche de pantofi. Aveam fix două milioane, cât era taxa (200 de lei – n.r.). Și am dat cu banul și a picat că trebuie să dau la UNATC… M-am ofticat un pic că am rămas fără pantofi, dar am intrat la buget și nu am plătit nimic din facultate”, a mai povestit Anca Dinicu.

4. A debutat în televiziune la vârsta de opt ani într-un scheci cu doamna Stela Popescu la Televiziunea Română și în teatru, în 2012, în spectacolul „Boeing-Boeing”. Cu primii săi bani câștigați a mers și și-a cumpărat rechizite.

Anca Dinicu a ajuns să joace într-o producție cunoscută de la Netflix

5. Cu ceva experiență în spate de la TV, Anca a început să joace în studenție, atunci când a început să câștige și bani. Rolul său de suflet rămâne cel pe care l-a pregătit pentru licență, fiindcă tot atunci a fost și lăudată de un profesor. Mi-a plăcut cel mai mult, m-am simțit bine, pentru că a venit un profesor și mi-a zis: „Bravo, am crezut că nu o să fii niciodată actriță!”. M-am umflat un pic în pene!”. Ulterior, ea a avut roluri importante în producții TV importante la Antena 1, precum „Băieți de oraș”, unde a interpretat-o pe Gina Felea, sau „În puii mei”, care au propulsat-o și mai mult în carieră.

Gina Felea în Băieți de Oraș
Gina Felea în Băieți de Oraș

6. Pentru cei care se întreabă ce face Anca Dinicu atunci când nu o imită pe Gina Felea, ei bine, aceasta continuă să fie actriță la teatru și, recent, a ajuns să joace într-o producție Netflix numită „White Lines”. Așadar, toți admiratorii ei o pot vedea și pe Netflix, nu doar pe scena teatrelor.

„Am intrat într-un proict la Netflix. White Lines se numește. L-a scris Alex Pina, cel care a scris și „Casa del Papel”. Nu m-am gândit niciodată că o să ajung într-o producție care face un serial pentru Netflix… N-am mare rol că a fost un singur sezon, dar în sezonul II voi fi acolo” , a povestit Anca.