Home » Life & Style » Știri mondene » Ce job are Carmen Iohannis, soția președintelui României, și câți bani câștigă

Ce job are Carmen Iohannis, soția președintelui României, și câți bani câștigă

Manolică Anca / 13.09.2021, 16:42

Carmen Iohannis, Prima Doamnă a României, este una dintre cele mai discrete persoane ce de-a lungul timpului au avut acest statut. În timp ce Klaus Iohannis îşi exercita atribuţiile de şef al statului în Capitală, ea continuă să stea la Sibiu, unde lucrează de ani buni în domeniul învățământului.

Cu ce se ocupă Carmen Iohannis, Prima Doamnă a României

Cu toate că titlul de Prima Doamnă a ţării o face să fie înconjurată de personalități importante, să participe la evenimente grandioase, Carmen Iohannis a fost și este mereu o prezență discretă, retrasă, departe de lumina reflectoarelor.

Soția președintelui statului are o carieră de mulți ani în învățământ, iubește foarte mult copiii și ceea ce face. Din acest motiv, ea preferă să continue să locuiască la Sibiu unde lucrează, fiind profesoară la un prestigios liceu din oraş.

Deși toată lumea a crezut că, odată devenită Prima Doamnă, va părăsi Sibiul pentru a-i fi alături soțului la București, devotamentul și dragostea pentru meseria sa au determinat-o să își continue frumoasa carieră din învățământ la Colegiul „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. Carmen Iohannis este, în prezent, profesor de limba engleză la acest colegiu, iar luni, 13 septembrie, a dat start unui nou an școlar, alături de elevii săi.

Mesajul lui Carmen Iohannis pentru noul an școlar
Mesajul lui Carmen Iohannis pentru noul an școlar

Ce a mai lucrat Carmen Iohannis înainte și ce salariu are în prezent

Cu toții am aflat că aceasta este profesoară de engleză la renumitul liceul din Sibiu, însă, înainte de a se căsători cu Klaus Iohannis ea a fost profesoară într-un orășel mult mai mic, în Agnita, localitate care numără circa 8.000 de locuitori.

Ulterior, cei doi au venit la Sibiu unde fiecare a început să predea la liceul pe care l-a absolvit, respectiv Prima Doamnă la Colegiul Naţional ”Gheorghe Lazăr”, din Sibiu, iar Klaus Iohannis la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal”.

Potrivit unei declaraţii de avere a lui Klaus Iohannis de anul trecut, soția sa a obţinut ca profesor suma de 43.450 de lei, suma fiind raportată la anul fiscal precedent. Salariul lunar încasat era de aproximativ 3.620 de lei pe lună.

Drama neștiută din viața lui Carmen Iohannis

Carmen Iohannis s-a născut pe data de 2 noiembrie 1960 în Reghin, județul Mureș. Aceasta provine dintr-o familie catolică, muncitoare și destul de înstărită. Tatăl său, Ioan Lăzurcă, a fost blănar, o meserie în care se câștiga destul de bine la acea vreme.

Totuși, Carmen Iohannis a trecut prin niște încercări grele, de-a lungul vieții sale. În spatele zâmbetului său frumos pe care mereu îl afișează, se ascund și anumite povești triste. Din păcate, soția președintelui și-a pierdut părinții la numai câțiva ani distanță unul de celălalt.

Carmen Iohannis, în copilărie
Carmen Iohannis, în copilărie

Georgeta Lăzurcă, mama lui Carmen, a locuit multă vreme în comuna mureșeană Sântu, iar cu ceva timp înainte ca Iohannis să fie ales președinte, femeia se mutase la Sibiu pentru a fi mai aproape de fata sa. Din păcate, a murit după numai șase ani de la decesul soțului ei. Ioan, tatăl lui Carmen Iohannis, se stinsese din viață în 2010, după ce în tinerețe fusese chinuit de un mare necaz.

„Tatăl lui Carmen, unchiu Ion, cum îi spuneam noi, a fost blănar, om tare aşezat şi bogat, muncea de dimineaţă până seară. A avut un necaz mare de la meserie, că s-a îmbolnăvit rău de la tratarea pieilor şi au fost nevoiţi să-i scoată un plămân, dar a trăit apoi până la 96 de ani! A fost un om extraordinar, ni se spunea şi nouă că a jucat fotbal în tinereţe, era fruntea satului pe teren!”, a povestit o cunoștință a familiei lui Carmen Iohannis, pentru wowbiz.ro.