Home » Life & Style » Știri mondene » Ce pensie are cea mai bătrână mamă din România. Suma neașteptat de mică pe care o încaseză după o viață de muncă

Ce pensie are cea mai bătrână mamă din România. Suma neașteptat de mică pe care o încaseză după o viață de muncă

Manolică Anca / 23.12.2021, 14:26
Ce pensie are cea mai bătrână mamă din România. Suma neașteptat de mică pe care o încaseză după o viață de muncă

Adriana Iliescu locuiește în prezent alături de fiica ei, Eliza Maria, într-un apartament modest din Capitală, făcând tot posibilul să nu îi lipsească nimic acesteia. Însă se descurcă foarte greu. După o carieră îndelungată de profesor universitar, cea mai bătrână mamă din România primește o pensie neașteptat de mică.

Cea mai bătrână mamă din România primește o pensie care abia îi ajunge de la o lună la alta

Adriana Iliescu a devenit cunoscută pentru faptul că, până pe 29 decembrie 2006, a fost cea mai bătrână femeie din lume care a adus pe lume un copil. Avea 66 de ani și 320 de zile când, pe 16 ianuarie 2005, o aducea pe lume pe Eliza Maria Bogdana, la Maternitatea Giulești din Capitală. Din păcate, sora geamănă a Elizei nu a reușit să supraviețuiască la naștere.

Povestea Adrianei Iliescu a făcut înconjurul planetei, șocând o lume întreagă. Au apărut numeroase controverse cu privire la aplicarea unui tratament de fertilizare in vitro după o anumită vârstă. Anii au trecut, iar ea rămâne în continuare cea mai bătrână mamă din România.

În prezent, ea își dedică timpul creșterii fetiței care este deja o adolecentă. I-a oferit o educație exemplară și se declară foarte mândră de ea. Știe cum să aibă grijă de gospodărie, iar la școală este o elevă de nota 10.

Din ce trăiesc Adriana Iliescu și fiica sa

Din păcate, perioada de adolescență îi este umbrită de faptul că Adriana Iliescu abia are din ce să trăiască. După o carieră de profesor universitar de limba română și autoare de povești pentru copii, cea mai bătrână mamă din România primește o pensie care abia îi ajunge pentru ea și fiica sa. Nici condițiile în care trăiesc în apartamentul din Drumul Taberei nu sunt cele mai bune.

Cea mai bătrână mamă din România, alături de fiica sa
Cea mai bătrână mamă din România, alături de fiica sa

Adriana Iliescu încaseasă de la statul român o pensie lunară de 2.000 de lei, insuficientă pentru a putea plăti toate utilitățile, cumpăra alimente, medicamente, dar și lucrurile de care orice domnișoară are nevoie. Atât pentru școală, cât și pentru viața de zi cu zi.

A ajuns să mănânce cu porția

Deși în anii trecuți, femeia reușea să își mai rotunjească veniturile oferind meditații, din păcate, vederea a început să o lase tot mai mult. De asemenea, pandemia de coronavirus a dus la mutarea cursurilor în mediul online, la distanțare socială, ajungând în imposibilitatea de a mai da meditații.

Având în vedere că o bună parte din venituri merge la plata utilităților, Adriana Iliescu se chinuie să drămuiască fiecare ban ca să-i ajungă ei și fiicei sale. Cu toate că asta poate însemna să își drămuiască chiar și porțiile de mâncare.

„Faceți o socoteală. Din cei 2000 lei, cel puțin 500 se duc pe utilități și întreținere. Cum pot trăi două persoane din 1500 lei? Eliza este tânără, are și ea nevoile ei, vrea o hăinuță, un pantof, un manual. Își dorește și ea să meargă într-o tabără cu colegii. Adriana calculează absolut tot în perioada asta, inclusiv mâncarea, care este cu rație.

Nimic nu se aruncă. Eliza are noroc că mai primește haine și fel de fel de cadouri de la nașul său, doctorul Marinescu, cel care a și adus-o pe lume.”, au spus acum ceva timp surse din apropierea familie, pentru playtech.ro.

Chiar dacă trebuie să se descurce cu mai puțin de 2.000 de lei pe lună, Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, nu se plânge.