Home » Life & Style » Știri mondene » Cine este Oase, concurent la Dancing on Ice: Vis în doi. Care e numele lui real și cum a devenit cunoscut

Cine este Oase, concurent la Dancing on Ice: Vis în doi. Care e numele lui real și cum a devenit cunoscut

Voicu Costin / 03.02.2022, 18:12

Oase a devenit celebru în urma participării, alături de bunul lui prieten, CRBL, în cadrul emisiunii Asia Express. Înainte de a participa la faimoasa emisiune, cei doi s-au întâlnit într-un alt cadru, acum mulți ani. Care este povestea lor, cine este Oase și care este numele lui real?

Oase si CRBL au pasiuni comune

Oase, pe numele lui real, Ionuţ Dongo, a fost concurent în sezonul 2 al emisiunii Asia Express. Este unul dintre cei mai mari susținători ai fenomenului kendama în România, fost participant la Campionatul Mondial din Japonia și organizator al unei tabere de acest tip în România.

În 2017, într-un interviu, Oase spunea că are o colecție de 650 de kendame, pe care le ține într-o cameră folosită doar pentru asta.

„Kendama a apărut în Mexic și Franța. În Franța se numea bilboquet și n-avea forma asta, n-avea cupele mari. În Mexic se numea bolero și, de asemenea, avea o formă diferită de ce era în Franța și de ceea ce e azi, era o cupă, o ață și-o bilă. Japonia a implementat forma finală și cea mai bună. În fine, și eu voiam să ajung la prima kendama, prima formă apărută vreodată și, deci, pe unde ajungeam, le adunam. Plus că fiind sponsorizat de companii, primeam de la toate kendama, la concursuri, ia-o p-asta, testeaz-o p-asta. Eram cel mai fericit”, a declarat el într-un interviu.

CRBL și Oase au câștigat Asia Express, sezonul 2 și premiul de 30.000 de euro. În finală, i-au învins pe Ruby și Robert. Ulterior, Oase a rămas cooptat în echipa reality show-ului de la Antena, unde a jucat rolul de coprezentator Asia Express.

Porecla lui Oase vine de pe vremea când era dansator la școala de breakdance a lui CRBL. Când a învățat să danseze, Ionuț se mișca atât de bine, încât lumea spune că nu are oase.

Oase va face parte dintr-un nou show numit „Dancing on Ice: Vis în doi”

Antena 1 pregătește pentru această primăvară show-ul fenomen „Dancing on Ice: Vis în doi”, un show grandios în care vedetele vor concura pe gheață, în ritm de dans, alături de patinatori profesioniști. Nouă celebrități au acceptat să participe la acest show și vor patina în direct, în fiecare săptămână, cu partenerii lor profesioniști, încercând să impresioneze atât juriul, cât și telespectatorii.

Printre participanți va fi și celebrul Oase care declara că acest proiect este important pentru el şi că a descoperit că are și alte abilități:

„Pe scurt, acest proiect poate fi rezumat în 3 cuvinte: multă durere, muncă și distracție. Nu m-aș fi așteptat ca patinajul să fie atât de greu, dar la sfârșitul zilei, când simți că îți ies mișcările, ai un sentiment de fericire inegalabil. La primul antrenament mai mult am căzut decât am patinat, m-am speriat puțin. Cu ajutorul antrenorilor am început să înțeleg mai multe. Pentru mine nu este greu din punct de vedere mental, ci fizic. Mai ales că încerc mereu să mă autodepășesc prin fel de fel de piruete și sărituri. De multe ori nu ies, dar când ies este extraordinar”.

Alături de Ionuţ Dongo, alte 8 vedete vor lua parte la show-ul fenomen ce se va desfășura în această primăvară la Antena 1: Iulia Albu, Sore, Cosmin Natanticu, Ruby, Cătălin Cazacu, Jean Gavril, Carmen Grebenișan și Nicolai Tand. Ei vor face pereche cu alți nouă patinatori profesioniști pentru a le oferi telespectatorilor un spectacol nemaivăzut!