Home » Life & Style » Știri mondene » Cu ce se ocupa Gigi Becali la Revoluție. Puțini știu asta despre averea lui

Cu ce se ocupa Gigi Becali la Revoluție. Puțini știu asta despre averea lui

Manolică Anca / 21.07.2021, 17:28
Cu ce se ocupa Gigi Becali la Revoluție. Puțini știu asta despre averea lui

Astăzi cu toții îl știm drept latifundiarul din Pipera sau patronul de la FCSB. Însă, ceea ce puțini știu este că Gigi Becali a început să își construiască averea încă din anii comunismului, de dinainte de a deveni patronul trupei „roș-albastre”. A avut mai multe locuri de muncă pentru a nu avea probleme cu legea. Iată cu ce se ocupa Gigi Becali la Revoluție.

Cu ce se ocupa Gigi Becali la Revoluție

Toată lumea știe că Gigi Becali și-a petrecut copilăria în Pipera, acolo unde tatăl său, Tase, se ocupa de creșterea sutelor sale de oi. De altfel, acesta a fost și liantul care l-a ajutat să ajungă în lumea fotbalului prin anii ’80. Mulțumită lui Gică Hagi, el a ajuns să se ocupe de aprovizionarea celor de la Steaua şi din echipa naţională cu carne şi lactate de oaie de calitate. „Pe vremea lui Ceauşescu venea şi ne vindea brânză şi iaurt. Era ca şi acum, un personaj extravagant şi cu bani. Îi plăcea să fie mereu în prim-plan”, a memorat Gabi Balint.

De asemenea, tot în acea perioadă, pentru a se feri de problemele cu legile care pedepseau „parazitismul”, Gigi a ales să se angajeze la Institutul de Cercetări pentru Componente Electronice din Băneasa. Prima dată a fost lăcătuş-mecanic, după care a fost mutat în secţia de ionizare a apei, fiind fochist pentru cazanele de apă fierbinte.

„Aşa e, am lucrat doi ani la ionizarea apei. Aveam carte de muncă, actele în regulă, tot, dar nu treceam prea des pe acolo. Când s-au prins comuniştii că doar semnez condica, m-au dat afară. Dar asta cu fochistul… nu ţin minte să fi fost încadrat la aşa ceva”, a povestit latifundiarul, cu jumătate de gură, într-un interviu pentru Libertatea.

Totodată, un apropiat al său, a povestit că înainte de a izbucni Revoluția, Gigi Becali căuta să facă bani din orice. Astfel, el cumpăra bilete la cinematografele Patria și Sacala, după care „agăţa clienţi care să i le cumpere. Era prin ’83 şi, chiar şi-atunci, era îmbrăcat la patru ace!”.

Revoluția l-a prins pe Gigi Becali cu o mulțime de bani

La acea vreme, el lucra în ture la paza unor vane şi robineţi de la subsolul unei clădirii. Însă, nu ducea deloc lipsă de bani. Avea o avere uriașă pentru acele vremuri, bani care erau ascunși în pământ, fiindcă era un pericol să aibă asemenea sume în casă: trei milioane de lei.

Ulterior, în primele luni de „libertate”, a abandonat munca, alegând să se lanseze în afaceri. Primise 200.000 de dolari drept moştenire şi cu alţi 100.000 de dolari împrumutaţi de la Hagi a început să importe blugi, țigări și săpun cu TIR-uri din Turcia, pe care le vindea en-gross. Din banii strânși în acest fel şi-a luat şi prima mașină de care era tare mândru. Nu după foarte mult timp, Gigi Becali avea să devină „latifundiarul din Pipera”.

Gigi Becali și Gică Hagi
Gigi Becali și Gică Hagi

Mare parte a averii sale provine din investițiile imobiliare. Unul după altul, terenurile din zonă treceau în posesia sa,  însă adevăratul tun avea să îl dea în 1996. Atunci, el a făcut unele schimburi de terenuri cu Armata, ceea ce i-a adus sume fabuloase în cont.

În 2008, avea o avere estimată la 725 milioane euro

În anul 2008, averea sa a fost estimată la 725 milioane euro în „Top 500 Forbes”, el devenind cel mai bogat om din România. Însă, suma avea să scadă substanțial în urma crizei și a scăderii prețurilor imobiliare, dar și ca urmare a transferării unei părți în conturile fetelor sale. Averea era estimată la 140-300 milioane euro în 2012.

În plus, Becali este acționar la fabrica de armament Uzina Mecanică Drăgășani, Arco, la Avicola Iași și la grupul de firme Arcom. Mai deține și 59% din acțiuni la compania Romes SA.