Home » Sport » Ce pensie încasează Gigi Becali, la 63 de ani, de la Parlamentul European. Suma frumoasă pe care o primește lunar

Ce pensie încasează Gigi Becali, la 63 de ani, de la Parlamentul European. Suma frumoasă pe care o primește lunar

Alexandru Cazacu / 15.07.2021, 09:00
Ce pensie încasează Gigi Becali, la 63 de ani, de la Parlamentul European. Suma frumoasă pe care o primește lunar

Este cunoscut deja faptul că în perioada iulie 2009 – decembrie 2012, Gigi Becali a fost parlamentar european, însă a demisionat din această funcție. Cu toate acestea, el este eligibil pentru pensia europeană. Haideți să vedem ce pensie încasează finanțatorul FCSB de la Parlamentul European.

Ce pensie încasează Gigi Becali de la Parlamentul European

Ei bine, se pare că Gigi Becali a devenit primul român cu pensie europeană. În vârstă de 63 de ani, deși a demisionat din funcția de parlamentar european, latifundiarul din Pipera este în continuare eligibil pentru pensia de la Uniunea Europeană, care este una destul de decentă.

După cum spuneam mai sus, patronul de la FCSB a împlinit luna trecută vârsta de 63 de ani. Așadar, imediat după împlinirea acestei vârste, prevăzută de lege pentru încasarea banilor de la Uniunea Europeană, Gigi Becali a fost întrebat de oficialii Parlamentului European dacă dorește să beneficieze de pensie în urma funcției de parlamentar european.

Se pare că răspunsul milionarului a fost afirmativ, așadar Becali va încasa o sumă de 2.500 de euro lunar de la Parlamentul European. Ba chiar mai mult de atât, Gigi a fost și membru al parlamentului României din 2012 până în 2013, așadar după ce va împlini 65 de ani, va încasa și o pensie de 4.000 de euro de la statul român.

Ce pensie încasează Gigi Becali de la Parlamentul European
Ce pensie primește Gigi Becali pentru că a fost parlamentar european

”Am făcut o mare greșeală că m-am retras din mandatul de europarlamentar, că nu aveau curajul să facă asta. M-am retras, am zis că vreau să lupt pentru țara mea. Am ieșit, iar de acum încolo vreau să lupt pentru familia mea. Nu mi-am dat seama, am fost un idealist și am greșit.

Îmi pare rău că m-am retras din mandatul de europarlamentar. Acum, am pus niște avocați să se intereseze dacă pot să îmi reiau mandatul, pentru că demisia eu nu mi-am dat-o de acolo”, spunea Becali, după ce a plecat din Parlamentul European, potrivit digisport.ro.

Gigi Becali, mai aproape de momentul în care se va retrage la mănăstire

Gigi Becali are planuri mărețe și acestea nu sunt legate de ”viața lumească”. Cu toate că duce o viață la care unii pot doar să viseze, latifundiarul din Pipera privește bogăția ca pe ceva trecător. A renunțat să mai meargă la petreceri și se pare că a decis că după unul dintre evenimentele importante ale familiei sale să ia drumul sihăstriei. Mai exact, după ce își va vedea și ultima fată la casa ei, patronul FCSB are de gând să se retragă într-o mănăstire de pe muntele Athos. Cu toate acestea, se pare că familia milionarului nu este de acord cu această decizie.

”Eu asta îmi doresc, să mă retrag la o mănăstire. Nu știu dacă va fi posibil, pentru că fetele mele și soția nu prea sunt de acord. Dar ăsta e marele meu vis. În plus, poți să știi ce se întâmplă până atunci? Că diavolul lucrează și el și nu știi cum îți schimbă planurile, eu zic acum așa, dar cine știe ce o să fie peste 10 ani”, a declarat Becali pentru prosport.ro.