Astăzi cu toții îl știm drept latifundiarul din Pipera sau patronul de la FCSB. Însă, ceea ce puțini știu este că Gigi Becali a avut mai multe locuri de muncă în vremea comunismului, asta pentru a nu avea probleme cu legea. Iată ce meserie avea Gigi Becali pe vremea lui Ceaușescu și unde își ținea ascunși banii. Detalii neștiute din trecutul patronului de la FCSB
Patronul clubului de fotbal FCSB, Gigi Becali, s-a născut 25 iunie 1958, în localitatea Zagna, din judeţul Brăila. Astăzi, localitatea nu se mai găsește pe hartă, aceasta fiind creată de comuniști, special pentru deportaţii din Bărăgan. Însă, nu după foarte mult timp, familia Becali a fost alungată din acel loc, pentru că atât tatăl său, cât și unchii săi erau acuzați că ar fi simpatizanți ai Mișcării Legionare. Așadar, Gigi Becali și-a petrecut copilăria în Pipera, acolo unde tatăl său, Tase, se ocupa de creșterea sutelor sale de oi.
„În tinereţe, toţi băieţii îl ştiam de Geli din Pipera”, a rememorat celebrul interpret aromân, Gicu Coadă, despre actualul patron al roș-albaștrilor. Becali a intrat în lumea fotbalului prin anii ’80, atunci când îi aproviziona pe cei de la Steaua şi din echipa naţională cu carne şi lactate de calitate. „Pe vremea lui Ceauşescu venea şi ne vindea brânză şi iaurt. Era ca şi acum, un personaj extravagant şi cu bani. Îi plăcea să fie mereu în prim-plan”, a povestit Gabi Balint.
[rssfeed id='1612173855' template='list' posts=2]Tot în perioada aceea, Becali s-a împrietenit şi cu Gică Hagi. Pentru a se feri de problemele cu legile care pedepseau „parazitismul”, Gigi a ales să se angajeze la Institutul de Cercetări pentru Componente Electronice din Băneasa. Prima dată a ocupat postul de lăcătuş-mecanic, după care a fost mutat în secţia de ionizare a apei, fiind fochist pentru cazane de apă fierbinte.
„Aşa e, am lucrat doi ani la ionizarea apei. Aveam carte de muncă, actele în regulă, tot, dar nu treceam prea des pe acolo. Când s-au prins comuniştii că doar semnez condica, m-au dat afară. Dar asta cu fochistul… nu ţin minte să fi fost încadrat la aşa ceva”, a povestit Becali, cu jumătate de gură, într-un interviu pentru Libertatea.
În timpul Revoluţiei din ’89 el lucra în ture la paza unor vane şi robineţi de la subsolul clădirii. Însă, nu ducea deloc lipsă de bani. Avea o avere uriașă pentru acele vremuri, bani care erau pitiți în pământ, fiindcă era un pericol să aibă asemenea sume în casă. Astfel că, în primele luni de „libertate”, a abandonat munca şi a ales să se lanseze în afaceri. Primise 200.000 de dolari drept moştenire şi cu alţi 100.000 de dolari împrumutaţi de la Hagi a început să importe TIR-uri întregi de țigări, blugi, săpunuri și alte bunuri, făcând bani cu basculanta!
„Aduceam blugi, tricouri și îmbrăcăminte cu tirurile din Turcia și le băgam în angrouri. Într-o seară, după ce-am strâns banii, i-am adus cu basculanta în curte, i-am descărcat și am pus o folie peste, mi-era să nu plouă peste noapte pe ei”, a declarat Gigi Becali.