Home » Știri » Știri sociale » Cele mai bune academii de fotbal din România. 10 școli de talente pentru copii

Cele mai bune academii de fotbal din România. 10 școli de talente pentru copii

Pană Emanuela / 23.01.2021, 11:30

Fotbalul, cel mai popular sport de echipă, i-a atras dintotdeauna pe cei mici ca un magnet, fiind practicat în orice colțișor al lumii. Când spui fotbal, spui bucurie, emoție, pasiune, rivalități, reușite, dar și mult efort. Copilul tău vrea să urmeze calea fotbalului de performanță? În acest caz, te invităm să parcurgi acest atricol pentru a afla care sunt cele mai bune academii de fotbal din România, potrivit topului întocmit de FRF, pentru anul 2020.

Cele mai bune academii de fotbal din România

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a realizat topul celor mai bune academii de fotbal din țara noastră, în 2020, iar supremația este deținută pentru al doilea an consecutiv de FC Viitorul Constanţa. Formaţia patronată de Gheorghe Hagi a obținut cel mai bun punctaj în 2019 (91.50 puncte), dar și în 2020 (93.42 puncte), chiar dacă are, însă, una dintre cele mai slabe creșteri ale punctajului față de anul anterior.

Locul doi este ocupat de FCSB (88.18 puncte), care a urcat trei poziții față de anul 2019, podiumul fiind completat de Dinamo București (84,86 puncte). Latifundiarul din Pipera anunța, spre finele lui 2020, că focusul va fi pe Academie și creșterea de tineri jucători, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Pe următoarele locuri se clasează Concordia Chiajna, Csikszereda Miercurea Ciuc şi Sport Team Bucureşti. A șaptea poziție îi revine vicecampioanei Universitatea Craiova, campioana CFR Cluj fiind plasată abia pe locul al zecilea.

80 de academii au fost analizate și clasificate avându-se în vedere 7 domenii fundamentale pentru performanța fotbalului juvenil. Fiecare categorie a fost evaluată pe o scară de la 0 la 4 puncte și a avut o pondere diferită la evaluarea totală, după cum urmează:

  1. Strategie și filozofie: 10,6%;
  2. Echipe și jucători: 12,1%;
  3. Staff tehnic: 19,4%;
  4. Staff Suport: 6,8%;
  5. Antrenamente și meciuri: 9,7%;
  6. Infrastructură și facilități: 20,8%;
  7. Rezultate: 20,6%.

Citește și: Cum a ajuns Anamaria Prodan celebră și câți bani a câștigat din fotbal

Viitorul domină ierarhia. Surprize în Top 10?

Dezvoltarea fotbalului la nivel de copii și juniori prin îmbunătățirea activității academiilor și creșterea standardului competițiilor reprezintă un obiectiv important pentru Federația Română de Fotbal, la fel și descoperirea tinerelor talente prin investirea în centre de copii și juniori. Astfel, se dorește dezvoltarea fenomenului fotbalistic și obținerea de rezultate sportive execelente.

Topul celor mai bune Academii de fotbal din România
Topul celor mai bune Academii de fotbal din România

Top 10 cele mai bune academii de fotbal din țara noastră

  1. FC VIITORUL – 93.42;
  2. FCSB – 88.18;
  3. FC DINAMO 1948 – 84.86;
  4. CONCORDIA CHIAJNA – 84.81;
  5. CSIKSZEREDA MIERCUREA CIUC – 83.90;
  6. SPORT TEAM BUCUREȘTI – 83.34;
  7. UNIVERSITATEA CRAIOVA – 81.59;
  8. FC VOLUNTARI – 81.13;
  9. ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – 81.10;
  10. CFR CLUJ – 80.12.

Vezi AICI topul complet al academiilor de fotbal din România

Obiectivele proiectului:

  • Creșterea permanentă a nivelului fotbalistic din România prin dezvoltarea asistenței în formare și competiție pentru cei mai tineri jucători;
  • Asigurarea standardelor de calitate la nivel de management și sportiv pentru cluburi astfel încât părinții să poată opta pentru cel mai bun cadru adaptat talentului copiilor;
  • Îmbunătățirea continuă a infrastructurii fotbalistice la nivelul cluburilor pentru a furniza jucătorilor și spectatorilor facilități de nivel înalt;
  • Consolidarea integrității și creșterea nivelului calitativ al competițiilor de copii și juniori organizate de FRF;
  • Fixarea unui reper la nivel de personal tehnic și administrativ, infrastructură, facilități sportive, rezultate și educație pentru academiile din România, notează frf.ro.