Home » Life & Style » Cum a ajuns Anamaria Prodan celebră și câți bani a câștigat din fotbal

Cum a ajuns Anamaria Prodan celebră și câți bani a câștigat din fotbal

Manolică Anca / 04.01.2021, 11:54
Cum a ajuns Anamaria Prodan celebră și câți bani a câștigat din fotbal

Anamaria Prodan este una din cele mai de succes femei de sport din România, cunoscută drept cea mai sexy impresară. Dar iată cum a ajuns Anamaria Prodan celebră și câți bani a câștigat până acum din fotbal. Transferul record cu care a dat lovitura în fotbal și suma impresionantă pe care a câștigat-o.

Cum a ajuns Anamaria Prodan celebră

Anamaria Prodan și-a făcut foarte bine loc într-o lume în care până nu demult bărbații „făceau legea”, devenind o femeie de succes și primind titlul de cea mai sexy impresară. În anul 1998, s-a căsătorit cu celebrul baschetbalist Tibi Dumitrescu, mariaj care a durat până în 2007. Peste doar un an, ea s-a căsătorit în Las Vegas cu fotbalistul Laurențiu Reghecampf, care în prezent este antrenor de fotbal.

Anamaria Prodan, alături de soțul său Laurențiu Reghecampf
Anamaria Prodan, alături de soțul său Laurențiu Reghecampf

Anul 2008 a fost unul important pentru ea și din punct de vedere profesional. Ea a fost numită președinte la CS Buftea în liga a II-a, fiind, de altfel, singura femeie care a condus destinul unei echipe din liga II-a. În anul următor, ea a devenit președintele executiv al echipei FC Snagov, deschizându-și noi orizonturi. În anii ce a urmat a activat ca general manager la FC Gloria Bistrița și general manager la FC Concordia Chiajna, echipă pe care a salvat-o de la retrogradate, în 2013 devenind președinte executiv la U Cluj.

Trăind o viață întreagă numai printre bărbați, ea este recunoscută acum pentru ambiția, perseverența și răutatea de care a dat dovadă. A fost desemnată patru ani la rând (2012-2016) „Managerul anului” în Gala Fanatik și „Managerul anului” în Gala Confidențial. De asemenea, în 2013 a primit premiul „Managerul anului” la Gala Ambasad’Or Vip.

Anamaria Prodan este cunoscută drept cea mai sexy impresară din fotbalul românesc
Anamaria Prodan este cunoscută drept cea mai sexy impresară din fotbalul românesc

Câți bani a câștigat Anamaria Prodan din fotbal

În prezent, Anamaria Prodan este impresar de fotbal, reușind să adune sume impresionante. Recent, aceasta a vorbit despre averea câștigată de-a lungul anilor, în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D.

„Am făcut mulți bani din fotbal. Niciodată nu cred că am socotit banii pe care i-am făcut, pentru că pe lângă banii pe care-i fac, am cheltuieli enorme, cu jucătorii, cu antrenorii… Ar trebui să mă întrebi câți bani mi-au rămas din fotbal, dar mi-au rămas și de acolo foarte mulți. Mulți, milioane de euro”, a răspuns Anamaria Prodan, despre banii câștigați din fotbal.

Astfel, aceasta a mărturistit că primul comision din fotbal a venit în 2006, în urma transferului lui Adrian Iordache de la Dinamo la o echipă din Rusia. Pe atunci, Anamaria Prodan lucra pentru Sică Pușcoci, avocatul care a realizat primele transferuri în România. După ce a perfectat această mutare, comisionul ei s-a ridicat la suma de 15.000 de euro.

Anamaria Prodan a negociat cel mai mare transfer din istoria României și a Belgiei
Anamaria Prodan a negociat cel mai mare transfer din istoria României și a Belgiei

La 10 ani distanță, Anamaria Prodan a reușit un transfer record. A încasat nu mai puțin de un milion de euro în urma transferului lui Nicolae Stanciu de la FCSB la Anderlecht. Suma reprezenta 10% din contractul de 10 milioane de euro pe care Gigi Becali i-a încasat. De altfel, acel transfer rămâne și astăzi cel mai mare, nu doar din istoria României, ci și a Belgiei.

„Cea mai dură negocierie la care am participat a fost transferul luI Stanciu la Anderlecht, de ambele părți. Pentru că Gigi Becali cerea procentele, apoi suma. Negocierile au început de dimineață de la 10 și s-au terminat la 9 seara. Fără pauză”, a povestit Anamaria Prodan.

Deși nu a vrut niciodată să spună câți bani are, sexy impresara a spus la un moment dat despre averea ei că: „Dacă acum aş renunţa la meseria mea, aş trăi pentru încă 20 de vieţi. Suntem acolo, undeva între 50 și 100 de milioane”.