Home » Life & Style » Știri mondene » Cum a devenit actriță Anca Dumitra, Gianina din „Las Fierbinți”. Povestea neștiută

Cum a devenit actriță Anca Dumitra, Gianina din „Las Fierbinți”. Povestea neștiută

Manolică Anca / 02.11.2021, 14:35

Anca Dumitra, interpreta Gianinei, fiica fostului primar din serialul „Las Fierbinți” de la Pro TV, este una dintre cele mai iubite și cameleonice actrițe din serial. A muncit foarte mult până să ajungă atât de cunoscută și puțini își mai amintesc de debutul ei. Iată cum a devenit ea actriță.

Cine este Anca Dumitra, interpreta Gianinei din Las Fierbinți

Anca Dumitra apare de ani buni pe micile ecrane în rolul Gianinei din „Las Fierbinți”, serialul de succes de la Pro TV. Ea a devenit cunoscută publicului larg grație acestui rol, însă nu mulți știu că visul de a deveni actriță îl are încă din școala generală.

Actrița s-a născut pe 31 august 1987 în Craiova și s-a mutat la București în anul 2006, atunci când a fost admisă la Facultatea de Actorie. Ea a dezvăluit că încă de mică și-a dorit să devină actriță și să învețe limba engleză pentru a ajunge în Ameria unde să ia Oscarul. Și pentru asta a muncit încă de mică, avându-i mereu în spate pe părinții ei, care au sprijinit-o mereu.

„Dacă te-ai întâlni cu mama mea, cu tata sau cu celelalte neamuri – cum se zice la noi, la olteni –, toţi ţi-ar spune că Anca, încă de micuţă, asta voia să se facă: actriţă. La 5 ani, pe mine nu m-a dus nimeni la teatru, să văd un actor pe o scenă, însă la televizor se dădea se­rialul Dallas, iar mama nu doar că îmi citea subtitrările, dar îmi şi explica, pe înţelesul meu, că oamenii aceia din televizor erau nişte actori care jucau un rol”, a declarat Anca Dumitru pentru Formula As.

Anca Dumitra, interpreta Gianinei din Las Fierbinți
Anca Dumitra, interpreta Gianinei din Las Fierbinți

Astfel, pe parcursul carierei sale, ea a luat lecții de balet, și-a încercat norocul în modelling și a jucat în piese de teatru încă din liceu, fiind ajutată și sprijinită foarte mult de o profesoară, pentru ca mai apoi, în facultate, să apară în scurtmetraje studențești. Toate acestea au contribuit la cea care este ea astăzi.

Cum a primit locul în serialul de succes

Anca Dumitru s-a mutat la București pentru a-și urma visul de a deveni actriță. Însă, cu oarecare regrete că își lasă familia, rudele, dar și iubitul din liceu, la care ținea foarte mult. A spus că a plâns după el, dar visul său era mai presus de orice la acea vreme. Cu toate că relația a continuat și după ce ea s-a mutat la București, nu mai era la fel.

„Îmi lăsam mama, tata, Craiova mea de suflet și, mai mult, iubirea din liceu .. S-a plâns mult, dar știam că vreau să mă fac actriță de micuță”, a povestit aceasta în cadrul podcastului lui Andi Moisescu.

După ce a obținut rolul Gianinei din serialul de comedie de la Pro TV, Las Fierbinți, ea a cunoscut culmile succesului. Aceasta a povestit cum a fost la casting și cum a ajuns să facă parte din producția care a cucerit o întreagă Românie.

„În facultate am fost nu neapărat genul ăla tocilar, dar mi s-a părut că până nu termin cei trei ani de studiu și ceilalți de masterat nu am ce să ofer. N-am vrut să mă prezint la niciun casting și, în anul I de masterat, știu că am fost chemată și m-am dus. Și uite-mă aici, șapte ani de zile mai târziu, la tine în platou”, a povestit acum ceva timp Anca Dumitra.

Gianina și Giani din Las Fierbinți
Gianina și Giani din Las Fierbinți

Actrița a mărturisit de multe ori că acest rol pe care îl are este o mare provocare pentru ea, fiind greu să interpretezi o tânără „în totalitate naivă, credulă până la idioțenie”. Însă, grație acestui rol, ea și-a descoperit și latura comică. Până atunci, ea a mai apărut în scurt-metrajul „L’enfance d’Icare / Copilăria lui Icar”, în 2009, și în 2012 a jucat-o pe Stela în „Unde dai și unde crapă”. În ceea ce privește teatrul, ea poate fi văzută în mai multe spectacole la Teatrul de Comedie, Metropolis, Nottarra, Odeon și Elisabeta.