Home » Life & Style » Știri mondene » De ce a dat actorul Eugen Cristea statul român în judecată. Motivul invocat

De ce a dat actorul Eugen Cristea statul român în judecată. Motivul invocat

Manolică Anca / 03.11.2021, 12:43
De ce a dat actorul Eugen Cristea statul român în judecată. Motivul invocat

Actorul Eugen Cristea a dat statul român în judecată din cauza certificatului verde digital. Împreună cu soția sa, Cristina Deleanu, solicită introducerea unui certificatul galben sau roşu pentru persoanele care din motive bine întemeiate nu pot face vaccinul împotriva coronavirusului.

Eugen Cristea a dat statul român în judecată

Eugen Cristea, alături de soția lui, Cristina Deleanu, au decis să dea în judecată Guvernul României, Ministerul Afacerilor de Interne şi CNCAV din cauza mult contestatului certificat verde. Cei doi solicită introducerea unui certificat galben sau roşu pentru acele persoane care nu se pot vaccina împotriva Covid-19.

Actorul a făcut această mărturisire printr-o intervenție telefonică la emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV. Potrivit spuselor sale, medicul de familie al celor doi le-ar fi recomandat să nu facă vaccinul împotriva coronavirusului, din cauza problemelor de sănătate cu care ei se confruntă. „Semnalăm faptul că amândoi facem parte dintr-o categorie care nu a fost încadrată nicăieri. ”, a spus actorul.

Se declară nemulțumit de deciziile autorităților competente

Eugen Cristea se declară profund nemulțumit de aceste restricții impuse de organele statului. Acesta le reproşează că nu s-au gândit și la persoanele care se află în situații mai delicate, în momentul în care au introdus obligativitatea prezentării certificatului verde în instituțiile publice sau centrele comerciale.

„Vrem să beneficiem și noi de un certificat galben sau roșu prin care să avem acces în toate locurile în care momentan nu putem intra din cauza Hotărârii de Guvern (…) Această hotărâre îi pune pe cei care sunt în situația noastră într-o situație de umilință.

Ne dorim să ne apăram fară a încălca reguli și legi. Ceea ce am făcut noi nu înseamnă un îndemn la nesupunere, ci la așezarea pe făgașul unor linii corecte a unor oameni care au făcut mult pentru statul român”, a mai spus Eugen Cristea, explicând motivul pentru care a dat statul român în judecată.

Eugen Cristea, alături de soția lui, Cristina Deleanu
Eugen Cristea, alături de soția lui, Cristina Deleanu

Cine este Eugen Cristea

Eugen Cristea este un cunoscut actor român de teatru și film care s-a născut pe 18 aprilie 1952, în București. A absolvit studiile teatrale în cadrul I.A.T.C. din București, în anul 1976, după care, vreme de patru ani, a jucat pe scena Teatrului Naționat din Timișoara. Din 1980, susține spectacole pe scena Teatrului Național din Capitală.

Are o carieră impresionantă în film, teatru de televiziune și teatru radiofonic. Activitatea în televiziune a început-o încă din anul 1961: joacă teatru de televiziune (piesele Arhipelagul Lenoir, Mușcata din fereastră), este prezentator și corealizator al emisiunilor „Feriți-vă de măgăruș!” (între anii 1990-1997), „Ghici cine vine la mine?” (1998-1999), „Ceaiul de la ora 5” (1996-1999) , „Kiki, Riki, Miki”, „Arca Marinei”sau „Personalul de Costinești” (2001).

În același an și-a început cariera și în Radio: face teatru radiofonic, emisiuni pentru copii (Salut voios de pionier, Clubul voioșiei), recitaluri de poezie, cuplete muzicale, prezintă emisiuni muzicale (Estrada Duminicală; Sunetul muzicii, sunetul succesului), emisiuni de S.F. și Parapsihologie (unele pe scenarii proprii ori traduceri, adaptări).

Eugen Cristea este împreună de mai bine de patru decenii cu actrița Cristina Deleanu, deși între ei este o diferență de 11 ani. El are 69 de ani, iar ea are 80.