Home » Life & Style » Știri mondene » De ce a murit Sarah Harding. Artista s-a stins din viață la doar 39 de ani

De ce a murit Sarah Harding. Artista s-a stins din viață la doar 39 de ani

Manolică Anca / 06.09.2021, 13:35
De ce a murit Sarah Harding. Artista s-a stins din viață la doar 39 de ani

Fosta cântăreață „Girls Aloud”, Sarah Harding, s-a stins din viață la 39 de ani. Aceasta anunțase, în urmă cu un an de zile, că se luptă cu o boală cruntă, însă nimeni nu se aștepta să plece atât de repede. Anunțul tragic a fost făcut chiar de mama sa.

Sarah Harding a murit, la numai 39 de ani

Zi de doliu în lumea artistică din Marea Britanie, după ce mama artistei Sarah Harding a anunțat că aceasta s-a stins din viață. Ea a dat trista veste printr-o postare pe contul oficial de Instagram al fiicei sale duminică, 5 septembrie. Cântăreața și actrița britanică Sarah Harding a murit în urma unor complicații ale cancerului la sân, cu care se lupta de ceva timp.

Harding, în vârstă de 39 de ani, a murit la puțin peste un an după ce și-a dezvăluit diagnosticul publicului, spunându-le fanilor de pe Instagram că urmează ședințe de chimioterapie săptămânale. Ea a spus în august a anului trecut că a fost diagnosticată și, ulterior, a descoperit că  boala avansase și în alte părți ale corpului. Însă, se arăta optimistă și spunea că urmează ședințe de chimioterapie săptămânale și face tot posibilul pentru a combate boala.

„Cu o durere profundă a inimii, astăzi împărtășesc vestea că frumoasa mea fiică Sarah a murit. Mulți dintre voi știau că Sarah se luptă cu cancerul și că a luptat atât de puternic de la diagnosticare până în ultima zi. A alunecat pașnic în această dimineață”, a scris mama lui Harding.

Sarah Harding s-a stins din viață, la numai 39 de ani
Sarah Harding s-a stins din viață, la numai 39 de ani

De asemenea, ea a ținut să mulțumească fanilor pentru tot sprijinul pe care fiica ei l-a primit în toată această perioadă.

„A însemnat enorm pentru ea și i-a dat putere și liniște faptul că știa că a fost iubită. A fost o stea puternică, strălucitoare și sper ca toată lumea să-și aducă aminte de ea așa, și nu cum a fost în în timpul luptei împotriva acestei boli teribile.”, a mai adăugat mama artistei în mediul online.

A avut o carieră scurtă, dar de succes

Sarah Nicole Harding a fost o cântăreață, model și actriță engleză de succes. Cariera sa profesională a început în 2002, când a participat la seria de spectacole de televiziune britanice ITV Popstars: The Rivals, unde a făcut parte din formația britanică „Girls Aloud”. Grupul era format din interpretele Cheryl Cole, Nadine Coyle, Sarah Harding, Kimberley Walsh şi Nicola Roberts.

De-a lungul carierei muzicale, trupa pop a lansat șase albume de studio şi trei albume de compilaţie, două dintre ele ocupând primul loc în ierarhia celor mai bine vândute materiale discografice din Marea Britanie. În 2009, Girls Aloud a câștigat „Cel mai bun single” cu piesa lor „The Promise”.

Trupa Girls Aloud
Trupa Girls Aloud

În pauza grupului, Harding și-a testat și talentele actoricești, apărând în Bad Day, filmul de televiziune BBC Freefall , Run for Your Wife și St. Trinian’s 2: The Legend of Fritton’s Gold. Harding a contribuit cu trei melodii solo la coloana sonoră a lui St. Trinian’s 2. De asemenea, aceasta a fost model pentru linia de lenjerie intimă Ultimo.

La sfârșitul anului 2012, ea s-a reunit cu Girls Aloud pentru a sărbători a zecea aniversare, însă la începutul anului următor au anunțat despărțirea. În 2015, cântăreața a avut o scurtă apariție în telenovela britanică Coronation Street, iar în 2017 a câștigat Celebrity Big Brother 20.

În luna martie a acestui an, Harding a lansat o carte intitulată „Hear Me Out ,” în care își spune povestea și vorbește inclusiv despre lupta cu boala.