Home » Life & Style » Știri mondene » „Dosar cocaină pentru VIP-uri”. Ce nume celebre din România au fost implicate și câți bani dădeau vedetele

„Dosar cocaină pentru VIP-uri”. Ce nume celebre din România au fost implicate și câți bani dădeau vedetele

Manolică Anca / 17.11.2021, 11:40
„Dosar cocaină pentru VIP-uri”. Ce nume celebre din România au fost implicate și câți bani dădeau vedetele

În iulie 2018, o mulțime de nume celebre din showbizul autohton și nu numai au trecut pragul DIICOT Ploiești pentru a da declarații în celebrul „Dosar cocaină pentru VIP-uri”. Unele apăreau pe lista de persoane bănuite că ar fi cumpărat sau consumat substanțe interzise, în timp ce altele figurau pe lista de martori. Iată despre cine este vorba.

Ce nume apăreau în celebrul „Dosar cocaină pentru VIP-uri”

Iulie 2018: intrarea în sediul DIICOT Ploiești părea un platou de filmare unde se adunaseră o mulțime de nume celebre. Vedete de prim rang din showbiz veniseră, unele în calitate de suspecţi, să dea declaraţii în celebrul „Dosar cocaină pentru VIP-uri”.

În vizorul procurorilor au intrat la acea vreme jurnalistul Oreste Tedorescu, creatorul de modă Răzvan Ciobanu, stilista Raluca Bădulescu, Marian şi Carmin Ionescu, liderul Direcţia 5 şi fiul acestuia, şi cântărețul Elis Armeanca.

Dintre aceștia, suspecți în celebrul dosar „Dosar cocaină pentru VIP-uri” au fost, potrivit portalului instanţelor de judecată: Carmin Ionescu, fiul liderului trupei Direcţia 5, Elis Armeanca, Răzvan Mihăiţă Ciobanu, dar şi alte persoane care nu erau celebre în lumea mondenă. Raluca Bădulescu şi Marian Ionescu au avut rolul de martori.

Raluca Bădulescu în ziua audierilor din celebrul „Dosaru Cocaină pentru VIP-uri” / FOTO Diana Frîncu
Raluca Bădulescu în ziua audierilor din celebrul „Dosaru Cocaină pentru VIP-uri” / FOTO Diana Frîncu

Câți bani dădeau vedetele pe droguri

Adus pentru audieri și manelistul Elis Armeanca, acesta a declarat la ieșire că a fost citat „în calitate de martor”, nu ca suspect, aşa cum se speculase înainte. Asta pentru că, surse din rândurile anchetatorilor spuneau că însuși fiul lui Dan Armeanca, „părintele manelelor”, ar fi fost şeful reţelei de traficanţi.

Pentru a destructura acest grup, un ofiţer sub acoperire s-a infiltrat în gașcă, reușind să adune probe importante. Conform surselor judiciare, acesta ar fi reușit să și cumpere droguri de la suspecți. Substanțele erau vândute, în mare parte, în Bucureşti, dar şi în împrejurimi. 100 de euro ar fi costat gramul de cocaină şi 50 de lei gramul de cannabis.

Cine erau dealerii vedetelor

Doi tineri, Adrian Cărbunescu şi Vincius Andrei Damian, au fost atunci arestaţi preventiv după audieri şi un altul, George Gheorghiu, a fost plasat în arest la domiciliu. Se pare că aceștia erau dealerii care „alimentau” cu substanțe interzise scumpe lumea mondenă a Capitalei. Tinerii nu aveau antecedente penale.

Reţeaua de trafic de droguri era monitorizată de luni bune și surse din anchetă susțineau că, din dorința de a face cât mai mulți bani, traficanţii îşi păcăleau clienţii. Nu le vindeau stupefiante în calitatea lor pură, ci amestecate cu medicamente şi cofeină.

La trei luni de la audieri, dosarul a fost trimis în judecată de către procurorii antimafia din Ploieşti, la Tribunalul Bucureşti. În ciuda spectacolului din ziua audierilor, cânt a fost plin de nume celebre la intrare, pe lista inculpaţilor deferiţi justiţiei s-au aflat doar trei persoane: dealerii George Gheorghiu, Vincius Andrei Damian şi Adrian Cărbunescu. Suspecţii VIP Elis Armeanca, Carmin Ionescu şi Răzvan Ciobanu nu erau printre persoanele puse sub acuzare.

Cei trei inculpați au primit „3 (trei) ani şi 8 (opt) luni închisoare în regim de detenţie”, conform încheierii de şedinţă, fiind găsiţi vinovaţi pentru aceleaşi fapte, trafic şi deţinere de droguri.

Noiembrie 2021: Raluca Bădulescu, prinsă sedată la volan în urma unui control de rutină

La trei ani de la audierea ca martor în celebrul „Dosar cocaină pentru VIP-uri”, Raluca Bădulescu fost prinsă conducând sub influența substanțelor psihoactive. Agenții de la Brigada Rutieră au oprit-o pe jurata „Bravo, ai Stil!” de la Kanal D pe 12 noiembrie, la ora 3:21, pe Strada Crăciun, nr. 112, din Sectorul 1 al Capitalei, pentru un control de rutină.

Pentru că nu părea în apele ei, oamenii legii au cerut să facă un test rapid anti-drog. Testul a ieșit pozitiv, astfel că polițiștilor li s-au confirmat bănuielile. Raluca Bădulescu consumase benzodiazepină, o clasă de medicamente psihotrope cunoscute ca și tranchilizante minore. Acestea se iau pentru stări de anxietate, spasme musculare sau convulsie epileptică. Toate benzodiazepinele au proprietăți sedativ-hipnotice în grade variate și sunt cele mai prescrise medicamente pentru astfel de stări.

Raluca Bădulescu, prinsă sedată la volan în urma unui control de rutină
Raluca Bădulescu, prinsă sedată la volan în urma unui control de rutină

Raluca a fost dusă la Institutul Național de Medicină Legală pentru a i se recolta probe biologice, în vederea aplicării sancțiunii. Vedeta Kanal D s-a ales cu dosar penal.

„Raluca nu este speriată că a prins-o Poliția, am vorbit acum cu ea, luase o pastilă pentru somn, cu o zi înainte, voia să doarmă, suferă de insomnii.

Această substanță se regăsește în compoziția pastilei. Ea vine la filmări, la Kanal D, e activă, nu sunt probleme”, au declarat surse din Kanal D în exclusivitate pentru impact.ro.