Home » Life & Style » Știri mondene » Imaginea din arhivele Hollywood-ului. Cum arăta Sebastian Stan în primul său rol plătit

Imaginea din arhivele Hollywood-ului. Cum arăta Sebastian Stan în primul său rol plătit

Manolică Anca / 20.07.2021, 13:46

Şi-a petrecut copilăria la Mamaia, iar acum este faimos şi iubit de milioane de fani din toată lumea. Actorul Sebastian Stan a ajuns celebru la Hollywood după ce a jucat în cele mai tari blockbustere şi a împărţit scena cu nume celebre ale cinematografiei. Iată cum arăta Sebastian Stan în primul său rol plătit.

Cine este Sebastian Stan

Sebastian Stan, născut pe 13 august 1982 în Constanța, România, este un actor american de origine română. El a devenit foarte cunoscut grație rolului, James Buchanan Barnes, poreclit „Bucky”, mai târziu supranumit ca „The Winter Soldier” din faimosul Univers Cinematic Marvel.

A plecat peste hotare încă de mic, la vârsta de 8 ani stabilindu-se, pentru o vreme, împreună cu mama sa, Georgeta Orlovschi, la Viena, Austria. Aici, aceasta s-a angajat ca pianist, iar, după numai doi ani, Sebastian primea primul său rol într-un film numit „71 Fragments of a Chronology of Chance”, realizat de directorul austriac Michael Haneke. Actorul a mărturisit că mama sa a fost mereu un sprijit necondiționat pentru el.

„Vorbesc româneşte cu mama, dar nu în fiecare zi. Am plecat la 8 ani din Constanţa şi mama a vrut tot timpul să vorbească cu mine în româneşte. Am trăit în Austria, pe atunci a trebuit să învăţ germana. Nu mai vorbesc aşa de bine germana, dar la acea vârstă voiai să fii ca toţi ceilalţi, să te integrezi. Până la un punct, 15, 16 ani. Apoi începi să te gândeşti cum eşti tu diferit”, a explicat Sebastian Stan.

După patru ani de stat în Viena, el se mută definitiv în Comitatul Rockland, New York, Statele Unite. „Îmi amintesc seara înainte să ne mutăm acolo, că mi-a fost foarte frică. Îmi făceam un duș așa și plângeam (…) E greu să te muți când ești așa mic.” În timpul școlii, la Rockland Country Day School, a jucat în numeroase piese, precum Harvey, Cyrano de Bergerac, Over Here, Little Shop of Horrors și West Side Story.

Sebastian în rolul plătit din Law & Order / Sursă foto: captură IMDB
Sebastian în rolul plătit din Law & Order / Sursă foto: captură IMDB

Primul contact cu lumea cinematografiei în SUA

Ulterior, a fost acceptat la Facultatea de Arte Mason Gross în cadrul Universității Rutgers din New Jersey și, în paralel, a studiat un an și la Shakespeare’s Globe Theatre în Londra. Primul contact cu lumea filmului a fost, de fapt, atunci când a început să lucreze pe post de ghid la un cinematograf: „Primul meu job a fost la cinematografie. Am lucrat la cinema-ul 6 din New York. Eram un usher. Vindeam popcorn. Și mai încolo am lucrat la H&M”.

Deși primul rol l-a avut la vârsta de 10 ani, intrarea triumfală în lumea cinematografiei a fost mai târziu, atunci când a jucat în serialul american Gossip Girl. A urmat filmul Black Swan, alături de Natalie Portman, şi în 2011 a intrat în pielea personajului Bucky Barnes, în Captain America, blockbusterul care i-a adus faima mondială.

Sebastian Stan, actorul din Avengers
Sebastian Stan, actorul din Avengers

Mai mult, în una din scenele filmului Captain America: Civil War (Căpitanul America: Războiul Civil), din 2016, i s-a permis să aibă câteva replici în limba română, scena fiind filmată în București unde personajul său, James „Bucky” Barnes, cumpăra din piață câteva prune. Chiar dacă scena a fost una foarte scurtă, actorul le-a fost recunoscător regizorilor Anthony Russo și Joe Russo.