Home » Life & Style » Știri mondene » Rihanna, cea mai bogată cântăreață din lume. Ce avere a reușit să strângă artista până la 33 de ani

Rihanna, cea mai bogată cântăreață din lume. Ce avere a reușit să strângă artista până la 33 de ani

Manolică Anca / 05.08.2021, 10:24
Rihanna, cea mai bogată cântăreață din lume. Ce avere a reușit să strângă artista până la 33 de ani

Rihanna, artistă, creatoare de produse cosmetice şi de colecţii de lenjerie intimă, totodată prima femeie de culoare care se află la conducerea unei case de modă specializată în industria luxului, a obţinut, mai nou, titlul de cea mai bogată cântăreaţă din lume. Ce valoare a reușit să strângă artist până la 33 de ani.

Rihanna, cea mai bogată cântăreață din lume

Rihanna a devenit, oficial, cea mai bogată cântăreață din lume, averea ei ridicându-se la ordinul miliardelor de dolari. De asemenea, ea este a doua cea mai bogată femeie din showbiz, pe primul loc în acest top select situându-se celebra prezentatoare TV, Oprah Winfrey, potrivit Forbes.

După debutul fulminant pe scena muzicală internaţională în anul 2003, cântăreaţa originară din Barbados a transformat succesul de pe calea undelor într-un veritabil aur antreprenorial, lansându-şi propria marcă de produse de machiaj, Fenty Beauty. În colaborare cu grupul francez LVMH, în septembrie 2017, ea își lansa propriul brand pe internet şi în magazinele din lanţul Sephora.

„Vreau pur şi simplu să văd lucrurile din perspectiva mea. Sunt o femeie de culoare care adoră şi adoptă ideile şi energiile tinerilor şi care vrea să le transforme apoi în produse de lux pentru o casă de lux”, declara artista acum ceva timp.

Linia de produse cosmetice Fenty Beauty i-au adus venituri substanțiale în cont
Linia de produse cosmetice Fenty Beauty i-au adus venituri substanțiale în cont

Afacerea Fenty Beauty a propulsat-o în acest top select

Artista în vârstă de 33 de ani a ajuns să aibă astăzi la o avere de 1,7 miliarde de dolari, bani obținuți din afacerile cu lenjerie intimă, cosmetice, dar și din muzică, bineînțeles. Cea mai mare parte a averii sale, 1,4 miliarde dolari, a fost dobândită de pe urma afacerii cu produse cosmetice Fenty Beauty, unde Rihanna deține 50% din companie.

Cealaltă jumătate a brandului de cosmetice aparține conglomeratului Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), condus de Bernard Arnault, al doilea cel mai bogat om din lume, după fondatorul Amazon, Jeff Bezos. De asemenea, restul de 3 miliarde ale artistei provine de la compania sa de lenjerie intimă, Savage X Fenty, care are o valoare estimată la 270 de milioane de dolari, și din cariera sa muzicală.

Dorința cea mai mare a Rihannei era de a face „femeile de pretutindeni să se simtă incluse”. Și iată că, după numai patru ani, compania i-a oferit unul dintre cele mai exclusiviste titluri, cel de „Cea mai bogată cântăreață din lume”. Produsele sale vin într-o gamă variată de culori – fondul de ten este oferit în 50 de nuanțe, inclusiv nuanțe mai întunecate mai greu de găsit pentru femeile de culoare – și sunt promovate în publicitatea sa de un grup de persoane la fel de divers.

Disponibile online și în lanțul de magazine Sephora, produsele au avut un succes imediat. Până în 2018, primul său an calendaristic complet, linia a adus venituri anuale de peste 550 de milioane de dolari, conform LVMH, depășind alte mărci fondate de celebrități precum Kylie Jenner’s Kylie Cosmetics, KKW Beauty de Kim Kardashian West sau Jessica Alba’s Honest Co.